YouTube Hâlâ mı Yasaklı !

YouTube yasağıAlbert Einstein'ın kara deliklerini hala çözemesek de ülkemiz, sanal dünyanın kara deliği olma yolunda azimle ilerliyor. Blogger yasaklandığında kara delikleri gösteren bir harita paylaşmıştım sizlerle. Kara delik hepimizi yutup internet bağlantımızı elimizden almadan önce bir göz atmanızda yarar var :)

Uzuuuuun bir süredir erişimi engellenmiş olan YouTube (eskiden olsa bağlantı verirdim!) video paylaşım sitesini başından beridir nadiren kullanırdım; işin özü işime yaradığı zaman yüzüne bakardım. Bu sebepten olacak ki erişim engeli bazılarında olduğu gibi ruhsal çöküntüye sebep olmamıştı bende. Yazılarımda daha önce paylaştığım YouTube videolarının bazılarını başka kaynaklarda bulup yenileri ile değiştirmiş; bulamadıklarımı da öylece bırakmıştım. Herşey garip bir şekilde yolunda giderken dün akşam acı gerçeği farkettim... YouTube hâlâ yasaklıymış!


Dün akşam yazdığım Leopar Gezdiren Kızı Farkettiniz mi ? başlıklı yazıyı hazırlamak için videoyu YouTube üzerinden alıp henüz yasaklanmamış başka bir servise yüklemem gerekti. Aslında bundan önce videoyu Dailymotion üzerinde araştırdım ama Fransızca videolardan başka bir şey bulamadım. Videoyu başka bir servise yüklemek için (yasağı delmek suç mu?) hemen çevrimiçi bir video indirme servisi olan dmryvideoindir'i kullanmaya çalıştım. Çalıştım, çünkü her defasında "URL çözülemedi" hatası verdi. Bildiğim başka bir çok servisi denememe rağmen benzer hataları verdiler. Bu şekilde yaklaşık 45 dakika uğraştıktan sonra tam yelkenleri indirmeye karar vermişken KeepVid ile karşılaştım. Kendisi benzer servislerin aksine sorunsuz bir şekilde çalıştı ve bana indirme bağlantılarını verdi. Bu aşamadan sonra herşey çözülmüş gibi görünse de bağlantıların youtube.com alan adı altında olması nedeniyle diğer bir engel görünmüş oldu. Bu engeli de tünel siteler ile aşma fikri kısa sürede zuhur ettiği için fazla oyalanmadan videoyu indirdim ve Yahoo! Video'ya yükledim.

Olanları yazıya dökünce geldim, gördüm, yendim (veni, vidi, vici) kadar kısa görünse de yaklaşık 1,5 saatimi aldı.

Video mu paylaştım, delta operasyonuna mı katıldım bilemiyorum ama bu yasakçı zihniyete ve yasaklar karşısında adam akıllı çözüm önerileri sunmayan karşı tarafa bir kamyon dayak atmak istiyorum.

Not: Resim kaynağı - http://www.mcga.gov.uk/c4mca/prohibition-6_signs_including_smoking_and_access.jpg

Yorumlar

  1. Öncelikle kullandığınız güzel Türkçe için size teşekkür ederim. Youtube engellense de bu ülke insanlarının %80'i rahatça giriyor oraya. Bunu da herkes biliyor ancak nedense bir yasaktır tutturmuş gidiyorlar. Atatürk ya da milli değerlerimize hakaret kabul edilemez ancak Youtube ile işbirliği yaparak bir Türkiye masası ya da bir kaç Türk çalışanla bu sorun çözülebilir. Herneyse giren giriyor Youtube'a. Gerisini onlar düşünsün...

    YanıtlaSil
  2. Mafiamax,
    tekrar biz blogcuların çok işine yarayacak bilgileri verdin.Günlük uğrak yerim oldun çoktandır.Ah bi de eziyet olmayacağını düşünüp her takıldığım şeyi sorabilsem...
    Konu tam fare dağa küsmüş dağın haberi de yookk umursamıyor da halinde bence.Youtube isterse yasaklı videoları değerlendirmeye alıp ki bu yasağa sebep olan videolar mutlaka siteye iletilmiştir ve kaldırılması talebi bazı resmi kanallarca yapılmıştır diye düşünüyorum,(çok zor değil,bir kaç google tıklamasıyla ve o tıklamayı yapacak az aklı olan bir insanla hallolur aslında)Türkiyeden youtube engellemesini yok edebilir.Haa öbür soru ise,kafasını kuma gömen devekuşu sorunu.Eğer bir sitede milli değerlerine zarar veren bir yayını kaldırtma gücün yoksa bir devlet olarak,o siteye erişimi kendi topraklarından yasaklaman sadece kafanı kuma gömmendir.Ve de komiktir,acizliğin göstergesidir

    YanıtlaSil
  3. @Suat ve Sishypos,
    Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. bazen v tünelinden bazen de k tünelinden girerdim. Tünel kazmaktan bıktım artık. Tayyip girerken sıkıntı yokmuş. Sıkıntısız giriş istiyoruz.

    YanıtlaSil
  5. ne sanıyordun dostum welcome to turkey lakin biz o yasakları çoktan aştık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder