Dizi Keyfi Başkadır!

Diziler bir çok televizyon izleyicisi için vazgeçilmezdir. Bazı televizyon izleyicileri bir diziyi takip ederken bazıları ise nerdeyse her akşam farklı bir diziyi takip eder. Gerçek şu ki eğer bir dizinin fanatiği olursanız, dizide gerçekleşen saçmalıklar gözünüze gözükmez olur. Tabi bazı çok dikkatli ve eleştirel gözle izleyen izleyiciler ne olursa olsun prensiplerinden vazgeçmez ve en çok sevdiği dizi de olsa hatalarını bulur ve söyler. Bana gelirsek, sanırım fazlasıyla 2. tip tv izleyicisi profilindeyim.

En son izlediğim yerli dizi Kurtlar Vadisi idi. Ondan öncesinde ise Çocuklar Duymasın dizisini izlerdim. Herhalde daha öncesi yok gibi birşey. En azından hiç bir diziyi bu 2'si kadar takip etmedim. Kurtlar Vadisi sevdam 2.sezonda başladı. Ondan öncesinde babam izler ben ise "ne anlıyorsun bundan?" diye yakınırdım. Takii 2.sezona gelinceye kadar. Beni bir izleme aldı gitti. Her Perşembe'yi iple çekmeye başladım. Ama baktım ki ne kadar da sevsem her izleyişimden sonra "saçmalıkla dolu bir dizi" diye de sitem ediyordum. Daha sonra git gide soğumaya başladım, ancak o kadar izleyipte sonunu görmemek istemiyordum. Bu yüzden de diziyi bitene kadar izledim.


Bu izlediğim son yerli diziydi. Kaldı ki 2006 ilkbaharından önce de yabancı dizi izlememiştim. İzlediğim ilk yabancı dizi Prison Break'ti. Bu dizi aklımı başımdan almıştı. Yavaş yavaş yerli dizilerin niye bu kalitede çekilmediğini sorgulamaya başladım. Daha sonra bundan önce izlediğim tüm dizileri bir köşeye attım ve boşuna izlediğimi düşündüm. Bendeki fanatiklik o kadar arttıki etrafımdakileri bu diziyi izlemeleri yönünde zorlamaya başladım. Eminim bir çoğunuz bunu yapmıştır. :-) Ben Prison Break'ten başka bir diziyi düşünmezken, bir gün ilköğretim okulu öğretmenim(hala görüşür, sohbet ederiz) sayesinde Lost ile tanıştım. Tanıştım ama ne tanışma. Malumunuz Lost ücretli bir platformda yayınlandığından DVD'leri ilaç oldu bize. Kardeşimde bana çekmiştir dizi izleme konusunda. Sömüre sömüre bir şey yapmak deyimi vardır ya... İşte biz Lost'u sömüre sömüre izledik. Her akşam 3 ila 6 bölüm izledik. Bu dizide de saçmalıklar oluyor, ancak diziden nefret edilecek kadar değil...

Artık iki tane çok iyi diziyi izlemenin verdiği zevkle, yerli dizileri görmez oldum. Hatta Kurtlar Vadisi Pusu'yu duyduğumda da hiç umursamamıştım. Sadece ilk bölümünü meraktan izlemiştim. 5. bölüme kadar olan bölümleri ise izlemedim. 5. bölümü ise reklamlarda tesadüf eseri gördüm ve baya hoşuma gitti. Bende izlemeye karar verdim ve izlediğime de deydi doğrusu. Çünkü onca bölüm izledim, ilk defa mantık hatalarının sıfır denecek kadar azdı olduğunu gördüm. Sanırım Pusu çok daha profesyonel çekiliyor.

Prison Break'i tvde takip ediyordum. Ancak 2. sezonu kaçırdığımdan dolayı sonra izlemeye karar verdim. Pusu bu boşluğu doldurur inşallah. Hep beraber göreceğiz...

Yorumlar