Blogger'da WordPress Gibi Yorum Formu

Yeni, yine, yeniden...

Hiç kuşkusuz Blogger altyapısı ile blog tutanların en çok istediği yeniliklerden biri de WordPress'te olduğu gibi bir yorum formudur. Bu özelliğin gelmesi için bastıranlardan biri de benim :) Yakın zamanda Blogger geliştirme ekibine bu konuyu hatırlatmıştım. Sonunda beklenen oldu ve Blogger geliştirme ekibi bu özelliği devreye soktu!
Yazımda güncelleme gerektirecek bir yanlış bulunmasa da bazı arkadaşların hataya düştüklerini farkettim. Şablon kodları arasında p class='comment-footer' satırını arayan arkadaşlar buldukları ilk satırı benim yazımda verdiğim kodlara uyup uymadığını denetlemeden yeni kodlar ile değiştiriyorlar. Şablonunuzda iki adet p class='comment-footer' sınıfı var. Lütfen bulduğunuz kodların yazıdaki ile aynı olduğuna dikkat edin.


Yaklaşık bir haftadır bu özelliğin devreye gireceğini biliyordum; öyleki bir haftadır yeni bir tema hazırladığım için kod ile yatıp kod ile kalkıyorum (Tüh ağzımdan kaçırdım). Yeni tema hazırlarken şablonlara monte edilen yorum formunu da görmüş oldum :) Sözde bunu size daha önce duyuracaktım ki, Blogger benden önce davranıp, yorum formunu devreye sokmuş.

Blogger Yorum Formu
Şimdi yorum formunu nasıl yapacağımıza geçelim.

Yorum formu sıfır şablonlarla birlikte hazır olarak gelse de hali hazırda kullandığınız şablonlarda yok. Bunun için elle kodları değiştireceğiz.

Adım 1: Şablonda Kodları Değiştirme


Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğunu işaretledikten sonra şablonunuzda p class='comment-footer' satırını arayın. Arama sonucunda aşağıdaki kod satırını bulmuş olacaksınız:

<p class='comment-footer'>
<b:if cond='data:post.allowComments'>
<a expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><data:postCommentMsg/></a></b:if>
</p>

Yukarıdaki kodlar arasında kırmızı renkli olan sorgu satırları her şablonda olmayabilir. Başka bir deyişle bu satırların olup olmaması önemli değildir.

Bilgi: Kırmızı renkli satırlar, blogunuzda yorumlara izin verilip verilmediğini denetler ;)

Yukarıdaki kodların tümünü (kırmızı renkli kodlar şablonunuzda olmayabilir) aşağıda verdiğim kodlar ile değiştirin.

<p class='comment-footer'>
<b:if cond='data:post.embedCommentForm'>
<b:include data='post' name='comment-form'/>
<b:else/>
<b:if cond='data:post.allowComments'>
<a expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><data:postCommentMsg/></a>
</b:if>
</b:if>
</p>

Böylece Yorum Gönder yazısı yerine yorum formu görüntülenecektir.

Adım 2: Yazı Altında Yorum Formunu Devreye Sokmak


Blogger in Draft üzerinden giriş yaparak Blogger ayarlarınızdan Ayarlar > Yorumlar yolunu izleyin ve resimde de görüldüğü gibi Yorum Formunun Yerleştirilmesi seçeneğini Aşağı katıştırılmış kayıt olarak değiştirin.

Sonuç...


Artık yazı altında bir yorum formuna sahip oldunuz :) Güle güle kullanın.

Yorumlar

  1. İlk deneme bende olsun :)

    YanıtlaSil
  2. 2. deneme benden. Aman aman aman.:D Wordpress'e geçtik Blogger'da ki gelişmelere bak.:D

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim.Bu özellik hakikaten iyi oldu.Hemen uyguluyorum.

    YanıtlaSil
  4. İşte bu özellik! Blogger'a bu özelliği isteyen bir mail ben de atmıştım demek ki bu kadar blogcunun isteklerini reddedemediler :)
    Teşekkürler Blogger, Google,
    Teşekkürler Mafiamax :)

    YanıtlaSil
  5. Ya hocam ben de blogumu dün uyarladım bunu lakin dışarıdan siteye giren, bloglardan anlamayan biri için hala karmaşık. Bi yığın abidik gubidik seçenek koymuşlar. Google illa ki ismi geçsin istiyor. Google illa ki pratikleştirmemek için inat ediyor.

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı olsun bloggerden başka isteginiz varmı arkadaşlar;)

    YanıtlaSil
  7. Blogger biz yokken kendini aşmış yahu.

    YanıtlaSil
  8. ben de bu konunun sıkıntısını çekiyordum bu yüzden disqus.com un yorum eklentisini kurmuştum şimdi bunu uygulamak istiyorum ancak html de o satırları bulamıyorum ne yapacağım:) ?

    YanıtlaSil
  9. Yazımda özellikle vurguladım, "Widget şablonlarını genişlet" seçeneğini işaretleyin, böylece ilk kodu bulacaksınız.

    YanıtlaSil
  10. özellikler çok güzel oldu bea. diğer eklenen özelliklerle ilgilide yazmıştım ben. diğerleride baya bi güzel. bi bakın bakam...

    YanıtlaSil
  11. Kodlar hata veriyor belki ben yanlışlık yapmışımdır ama kodları kontrol etmenizde fayda var diye düşünüyorum /

    YanıtlaSil
  12. Vaay güzel olmuş. Hadi hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  13. Ahhh, klasik şablonlarda olmuyor...

    YanıtlaSil
  14. Ön yargılı davrandım. Klasik şablonlarda da yapılabiliyormuş. Biraz kurcalayınca başardım.

    YanıtlaSil
  15. Flaş, flaş gözlerim yaşardı kardeşim ya. Bence normal çok uçuk istekleri olmayan bir kişi kesinlikle Blogger kullanmalı. Bu özellik çok süper olmuş bence hayırlısı olsun Blogger kullanan arkadaşlara.

    YanıtlaSil
  16. @isimsiz, ben ve bir çok kişi aynen burda anlattığım gibi yaptık. Belki bir farklılık olabilir. O farklılığı da yazımda güncelleme yaparak anlattım.

    @avare, artık öyle bir alışmışım ki klasik şablonları unutuyorum hep :)

    @Volkan Alabaz, bu daha başlangıç :)

    YanıtlaSil
  17. Bende sevinenler arasındayım. Blogger'lere yorum yapacağım zaman sürekli yeni sayfalar açılıp duruyordu. Bunu geliştirmeleri çok iyi olmuş gerçekten. Wordpress in yerini tuzmaz ama idare edeceğiz artık. :) hayırlı olsun efendim.

    YanıtlaSil
  18. Baya güzel değişiklikler var aslında şu "daha fazlasını oku" veya "benzer bağlantılar" gibi şeylere de bir çözüm bulsalar güzel olacak yazı yazma paneline tek bir buton ile daha fazlasını oku tercihini yapabilirler veya girilen etiketlerden ortak yazıları gösterebilirler.

    YanıtlaSil
  19. Maalesef ben yapamadım herhalde temamdan kaynaklanıyor neyse sağlık olsun :)

    YanıtlaSil
  20. merhabalar verdiğiniz kodları adım adım bütün yönergeleri takip ederek şablonuma yerleştirdim. blogger draft'ta yapılması gereken değişikliği de yaptım ancak yorum gönderme formu görünmüyor (hala yorum gönder butonu çıkıyor ve onada tıklatınca hiç bir hiç birşey olmuyor - yardımlarınızı rica ediyorum / keyifli pazarlar dilerim kolay gelsin

    YanıtlaSil
  21. öncelikle teşekkürler daha önce denemiş yapamamıştım şimdi tekrar denedim ve aaa yine olmadı :)) meğer ilk olarak arayın diye verdiğiniz koddan bende iki tane varmış :P ben ilk çıkana yapıştırınca görünmemişti sayfada daha sonra tekrar denedim ve şimdi oldu..

    YanıtlaSil
  22. @montecito, verdiğim kodun aynısı yok, sadece başlangıcı ona benzeyen bir kod kümesi var. Sırf bu yüzden kod kümesinin tamamını verdim ki hata olmasın ;)

    @hayalbahce sen de aynı hataya düşmüşsün.

    YanıtlaSil
  23. Çok Teşekkürler Erhan.Bende ilk deneyip yapamayanlardanım :) Biraz üstünde yoğunlaşınca hatanın nereden kaynaklandığını bulabiliyorsunuz.Yeter ki biraz araştırın...

    YanıtlaSil
  24. Çok saol Erhan.Bende yorum bölümünde ayarı yapmıştım ama hala eski yorum gönder butonu çıkıyodu.Tam senin bloguna yorum yapıp sorunu bildirip yardım isteyecektim bu yazıyı gördüm.meğerse htmldede ayar yapmak gerekiyormuş.Gerekli aayrları yaptım.Güzel oldu.Bakalım ziyaretçilerin alışması ne kadar sürecek..

    YanıtlaSil
  25. Bende olmak bilmedi yahu çok ilginç.. Nedense..

    YanıtlaSil
  26. Ama şu yeni özelliklerden blogu içe aktarmayı yapamadım.İçinde 2-3 yazı olan bloglarımı rahatlıkla içe ve dışa aktarıyorum ama Gökhan Blog u bi türlü içe aktaramıyorum.Heralde çok yazı olduğundan kaynaklanıyor.Çünkü 1,07 mb lik bir dosya sonuçta.Biraz daha gelişmesini bekliycez maalesef..

    YanıtlaSil
  27. Bu arada şu yazılara yıldız verme olayındada böyle kod ayarlamaları yapmak lazım heralde.Çünkü normalde görünmüyor sadece bloggerin kendi temalarında görüntüleniyor.Gerçi o gerekli değil güzelde yapılamamış zaten..

    YanıtlaSil
  28. @Gökhan, içe-dışa aktarma da şu anda 1mb limiti var. Aslında bu limit bilinerek koyulmuş değil, bir hatadan dolayı oluşuyor. Bunun üzerinde çalışmalar yapılıyor.

    Oylama eklentisi için de kod eklemek gerek.

    YanıtlaSil
  29. Yeni yazı gönderme formunda devamını oku kodları kullanılması bir işe yaramıyor.Diğer özellikleri iyi.Az önce bir yazı yazdım..

    YanıtlaSil
  30. Bişey farkettim.Yazı gönderme formunda yazı yazıp yayınlayınca eklebunu servisi yanlış çalılıyor linki görmüyor.O yüzden şimdilik sadece yorum formunu açmak diğer özelliklerin gelişmesini beklemek daha mantıklı.Bundan sonra yazılarımı yine eski yazı gönderme bölümünden yazıcam..

    YanıtlaSil
  31. bizim gibi daha önceden disqus kullananlar için yenisini değiştirmek zor olacak sanırım

    YanıtlaSil
  32. Merhaba MaFiAMaX,

    Bu özellik şöyle bir sorunu yanında getirmiş maalesef. Benim 200 yorumdan fazla yoruma sahip bir yazım var. Bu yazının sayfasına girdiğimde sadece 200 yorum gözüküyor ve en altta yorum kutusu var. Yani 200'den sonraki yorumları görmek için ne yapmak lazım bu durumda? Yardımcı olursan sevinirim.

    Bu arada bu özelliği nasıl hayata geçireceğimizi açıkladığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  33. @Gökhan, deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler.

    @Alper, disqus yorum formunu kulananların şablonları çok büyük değişimlere uğratılıyor. Bu yüzden işleri zor. Zaten dışarıdan bir servis ile böyle önemli bir özelliği kullanmak en başından saçmaydı. Sonuçta disqus.com yarın bu hizmeti vermeyebilir, yada kapanabilir.

    @Da Vinci dediğin olayı bilmiyordum. Bir araştırayım. Haberdar ettiğin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  34. Sağol MaFiAMaX.

    Eskiden de aynı şey vardı zaten. Yazının linkinden girildiğinde ilk 200 yorum gözüküyordu ama yorum linkine basıp yorum sayfasını açınca üstte sayfa linkleri gözüküyordu. Yani yorumlar 200 yorum olacak şekilde sayfalara bölünüyordu. Ama şimdi yorum sayfası olmadığı için o yorumlar nasıl görülecek bilmiyorum. Umarım bir çözüm bulursun bu soruna.

    YanıtlaSil
  35. @Da Vinci, son yazımda yorum sayfalandırma kodlarından bahsetmiştim.

    Şimdi sana verdiğim kodları <dl id='comment-block'> satırından hemen önce koy.

    Kodlar:

    <b:if cond='data:post.commentPagingRequired'>
    <span class='paging-control-container'>
    <a expr:class='data:post.oldLinkClass' expr:href='data:post.oldestLinkUrl'><data:post.oldestLinkText/></a>

    <a expr:class='data:post.oldLinkClass' expr:href='data:post.olderLinkUrl'><data:post.olderLinkText/></a>

    <data:post.commentRangeText/>

    <a expr:class='data:post.newLinkClass' expr:href='data:post.newerLinkUrl'><data:post.newerLinkText/></a>

    <a expr:class='data:post.newLinkClass' expr:href='data:post.newestLinkUrl'><data:post.newestLinkText/></a>
    </span>
    </b:if>

    YanıtlaSil
  36. MaFiAMaX,

    Çok teşekkürler. Çok güzel oldu :)

    Ufak birşey daha istesem ayıp olur mu? Mümkün müdür bilmiyorum ama sorayım. Buraya bakarsan diğer sayfaları gösteren linklerin en üstte hemen ilk yorumun orada olduğunu görürsün. Bunların aynısını en altta 200. yorumun hemen bitiminde de göstermek mümkün müdür acaba? Yani hem ilk yorumun orda hem de son yorumun orada. Görümün ve kullanış açısından çok daha iyi olacağını düşünüyorum eğer mümkünse tabi.

    Tekrardan emeklerin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  37. Bilgilendirme ve çabalarından ötürü teşşekür ederim.

    YanıtlaSil
  38. @Da Vinci sorduğun sorunun cevabı çok basit, ama kendi çabanla da yapabileceğini düşünüyorum. Biraz gayret, inan çok basit.

    @dada, rica ederim.

    YanıtlaSil
  39. MaFiAMaX,

    Eminim çok kolaydır ama bilen için. Söylediğin şey İngilizce bilmeyen birine "bak şu İngilize gidip şuranın adresini sor, gerçekten çok kolay" demeye benzemiş :)

    Yine de uğraşıp asıl sorunu çözdüğün için sağol.

    YanıtlaSil
  40. Allahım şükürler olsun!
    Bunu herkesten çok istiyordum. Blogger'ı sevmek icin her gün bir neden daha buluyorum :)

    YanıtlaSil
  41. Arkadaşlar öncelikler genel bir açıklama yapayım. Hafta başından beridir staja başladığım için sabah 8 akşam 6 arası çalışıyorum. Bu nedenle de buraya oldukça kısıtlı bir vakit ayırabiliyorum.

    Şimdi başka genel bir açıklama yapayım. Bazı arkadaşlar çekindikleri için mi bilmiyorum ama bana e-posta vasıtası ile soru soruyorlar. Bir taraftan e-posta üzerinden bombardımana uğruyorum bir yandan da blog üzerinden. Bu yüzden sizlerden ricam, hakkında yazı yazdığım bir konu için ekstradan e-posta üzerinden yardım istemeyin.

    Şimdi genel isteklerden birine geçelim. Bazılarınız yorum formunu ekledikten sonra, formun sola dayanık çıktığını görecekler. Bunun temel nedeni main (bknz: Blogger Şablonunu Düzenleme - 2) ögesinin float:left değerini taşımasıdır. Bu yüzden de yorum formuna bir class (sınıf) tanımlayıp, CSS kodlarında tanımlama yapmalısınız. Örneğin;

    HTML adımı
    <div class='comment-formbox'>
    Yorum formu kodları
    </div>

    CSS adımı
    .comment-formbox {
    padding: ??px ??px ??px ??px;
    }

    şeklinde düzenleyin. CSS tarafı tamamen size kalmış.

    İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  42. Sağol! Sağol! Sağol!

    YanıtlaSil
  43. Tam süper oldu valla, saolaın. Şu görüş gönder kısmına başka bişey yazma olanağımız varmı acaba

    YanıtlaSil
  44. Beğenmedim bu özelliği ben. Yorum formunun sayfa içinde olması iyi birşey ama çok büyük yenilik değil. Asıl wordpres gibi adı, maili, varsa http url si sorulmalı. Blogger yorumlarındaki bir saçmalık için de buraya tıklayın.

    Ve bu saçmalığa nasıl son verilebilir acaba?

    YanıtlaSil
  45. disqus olaına lütfen çare bulun arkadaşlar:(

    YanıtlaSil
  46. Çok teşekkür ederim..Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  47. Eyvallah babacan, 3 bloga az önce uyarladım. Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiş. Ne yapalım kullanacağız artık böyle :)

    YanıtlaSil
  48. nayır n'olamaz sonunda yaptım :)

    YanıtlaSil
  49. teşekkür ederim @MaFiAMaX

    YanıtlaSil
  50. Yorum Formunu hallettik
    ingilizce bilenler blogspot yetkililerine bir de bu sayfa numaralarını hatırlatsa

    Sağolun Emekleriniz için Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  51. Emeğe saygı duyduğumdan ilk önce size teşekkürlerimi sunuyorum.Ben Embouteillage temasını kullanmaktayım ve sizin yazdığınız yorum formu bilgisine göre her şeyi yaptım.Ama benim ayarlar/yorumlar seçeneğinde "aşağı katıştırılmış kayıt" seçeneği bulunmuyor.Sadece 2 seçenek var onlar da tam sayfa ve pop-up pencere.Bu konu hakkında acil yardım edebilirseniz çok iyi olur.Şimdiden teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  52. @admin, yazımın sonuna dikkat edersen Blogger in Draft üzerinden Blogger'a giriş yapmak gerektiğini açıklamıştım ;) Buradan giriş yaparsan ayarlarda bu seçeneği de görebilirsin.

    YanıtlaSil
  53. Merhaba ben dedigin gibi yaptım oldu fakat görünüşü çok kötü oldu sizinki gibi güzel bi görünüm vermedi görünüşünden bir resim yolluyacagım siz ne demek istedigimi anlıyacaksınız : http://img516.imageshack.us/img516/1067/32569142hq5.jpg yardım ederseniz sevinirim güzel bir görüntüsü olsun istiyorum :)

    YanıtlaSil
  54. @MetaLGOD, görünüşünde ben bir tuhaflık göremedim. (?)

    YanıtlaSil
  55. sizinki gibi çubugun üstünde isim görünmesini istiorm biraz göze yakışır görünsün yani

    YanıtlaSil
  56. sorunsuz bir şekilde yaptım teşekkürler mafiamax

    YanıtlaSil
  57. tema olarak başka bir temaya geçtim.
    fakat yorum bölümü gözükmüyor.
    dediklerini yaptım
    fakat kaydetmeden önce html7 diye bir hata veriyor. yardım.

    YanıtlaSil
  58. of bunu yapmaları çok iyi olmuş bloğa yorum yazanlar arttı yav :)

    YanıtlaSil
  59. @eddie, bahsettiğin hata genel bir hatadır; bu konu ile alakası yok.

    İndirdiğin şablon ile gelen sayfa ögeleriniz silip, şablonu kaydet, daha sonra ise burda anlattıklarımı uygula ;)

    YanıtlaSil
  60. çok teşekkür ederim. sorunsuz çalıştı.

    YanıtlaSil
  61. merhaba uğraşın için çok teşekkürler arkadaşım ama benim blogger da "aşağı katıştırılmış kayıt" diye bi seçenek yok.
    sadece "tam ekran" ve "pop-up" seçenekleri var.
    neden acaba.???bilen varsa yardımcı olabilir mi.??

    YanıtlaSil
  62. http://draft.blogger.com üzerinden giriş yaparak Blogger ayarlarına baktığında bu seçeneği de görmüş olacaksın. Yazımda da bunu 2. madde olarak açıkladım.

    YanıtlaSil
  63. pardon bahsetmişsiniz zaten benim hatam şimdi hallettim fakat
    dediğiniz şeylerin hepsini yapmama rağmen hala disqus yorum formu gözüküyo sayfalarda

    YanıtlaSil
  64. @Volkan Bey, disqus yorum formu ile bunun bir alakası yok ki! Disqus yorum formu, 3. şahıslar tarafından hazırlanmış bir servis ve Blogger'da yorum formu olmadan önce bu hizmeti vermeye çalışıyordu. Şimdi Blogger'ın kendisi bu hizmeti devreye soktu ve Disqus gibi ekstra bir servise ihtiyaç kalmadı. Disqus servisinin Blogger ile alakası olmadığını da hatırlatmak isterim.

    Ayrıca disqus yorum formunu kullanmak için şablonda çok büyük değişiklikler oluştuğu için geriye dönme ihtimali çok az. Bu yüzden bu yönteme geçmeden önce eğer varsa yedek şablonu yükleyip, daha sonra burada anlattıklarımı uygulayın. Ya da yeni bir şablon ile yola devam edin ;)

    YanıtlaSil
  65. dostum bu benim bloga olmadı ama? benim blog teması bloggerin kendi teması değil? bunu nasıl yapabilirim ozaman?

    YanıtlaSil
  66. @sweet dreams, bunca yazıyı bu tür sorular sorulmasın diye yazdım! Yazıyı dikkatli bir şekilde okursan herşeyi anlattığımı göreceksin.

    Bunca kişi farklı şablonlar kullandıkları halde yapabildiğine göre sanırım sende hata var ;)

    YanıtlaSil
  67. teşekürler çok iyi bir uygulama

    YanıtlaSil
  68. Görüş Gönder yerine kayıt forumu yazıyo orayı nasıl değiştircez

    YanıtlaSil
  69. Burayı değiştiremiyoruz.

    YanıtlaSil
  70. Sizin blogunuzdaki gibi ''Yorum Gönder'' yazısını nasıl küçültebiliriz ve araya sizin gibi çizgi koyabiliriz ? Küçültebiliriz derken benim blogumda büyük harflerle yazılmış :)

    YanıtlaSil
  71. birde unutmadan benim blogumda birde hard doğrulaması istiyor.Onuda kaldırmak istiyorum ama nası kaldıracağım bilemiyorum ? Yardımcı olursanız sevinirim.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  72. @İsimsiz, blogunun ayarlarından HTML Düzenle'ye gel ve şablon kodları arasında bulunan aşağıdaki kodu bul:

    #comments h4 {
    margin: ??? ;
    padding: ??? ;
    font-size: ??? ;
    color: #??? ;
    text-transform:uppercase;
    }


    Eğik yazı ile belirttiğim satırı silin ve şablonunuzu kaydedin. (Soru işaretli yerler sizin şablonunuza göre hazırlanmış bazı değerleri içerir.)

    2.sorunuza gelirsek, Blogger'ın Ayarlar bölümünde Yorum ayarlarından kelime doğrulamayı kapatabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  73. teşekkür ederim gayet iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  74. Biraz uğraştım ama bu sistemi sayfaya ekleyebildim..
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  75. Helal Olsun Be Süpersiniz Teşekkür Ederiz

    YanıtlaSil
  76. benim ayarlar bölümünde 3.cü seçenek görünmüyor ama bunu anlayamadım kodlar zaten kendinden öyle benim girmeme gerek kalmadı ama seçenek iki tane görünüyo

    YanıtlaSil
  77. Yazımın ikinci adımında da bahsettiğim gibi Blogger in Draft üzerinden giriş yapmalısınız. Böylece 3.seçeneği de görebileceksiniz.

    YanıtlaSil
  78. slm arkadaşlar verdigin kırmızı satırı silip yerine altında verdigin kodları yapıştırdım ama olmadı galiba bu yazıyı uzman blogcular için yaptınız biz bişey anlamadık

    YanıtlaSil
  79. @Erdem Bey,

    İlk verdiğim kodların yerine ikinci verdiğim kodları yerleştirecektiniz. Yani kırmızı renkli kodlar ile değil. O kodlar her şablonda olmayabiliyor, bu yüzden özellikle belirtmiştim.

    YanıtlaSil
  80. Teşekkürler, çok iyi oldu

    YanıtlaSil
  81. Düzgün bir şekilde oluşturulmadığından şablonunuz çözümlenemedi. Lütfen tüm XML öğelerinin düzgün biçimde kapatıldığından emin olun.
    XML hata iletisi: The element type "b:if" must be terminated by the matching end-tag "".

    sürekli bu hatayı yapıyorum en az 10 kere denedim hem de özene özene, dikkatlice. kaydırma felan yapmadan ama bir türlü halledemedim sorun nedir acaba?

    YanıtlaSil
  82. @uğur,
    Şablonunda p class='comment-footer' satırını bul. Bu satırın hemen altında <a onclick="javascript:window.open....</a> şeklinde başlayan ve biten a etiketi olacak. Bu eğik şekilde yazdığım kod satırını verdiğim kodlarla değiştir.

    YanıtlaSil
  83. şu anda arıyorum fakat widget şablonlarını genişlettiğim haldesöylemş olduğunuz kodu göremiyorum. böyle bir kod yok comment footer'ın altında

    YanıtlaSil
  84. tek kelime ile muhteşem oldu emeğinize sağlık...
    yeni blogumda test ettim. http://nepisireyim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  85. En basit yöntemi ile anlatmışsın, sabahtan beri gezmediğim yer kalmadı. En sonunda buldum. Teşekkürler, başarılar...

    YanıtlaSil
  86. TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  87. Hocam gece boyunca arandık durduk. dedikleri gibi mevlamızı bulduk.
    :) çok çok teşekkür ediyoruz. bu bilgi çook işimize yaradı.

    YanıtlaSil
  88. Paylaşım için teşekkürler MaFiAMaX, bende kendi blogumda ki güncelleme için yazıdan faydalandım.

    Sevgiler, Saygılar...

    YanıtlaSil
  89. @İdris Cin,
    Rica ederim. İyi bloglamalar.

    YanıtlaSil
  90. Mafimax kardeş bende uğur kardeşin dediğini en az 10 kere denedim bende de aynısı oluyor hep hata veriyor güzelce açıklarmısınız,,,


    sadece bu satırımı silip verdiğin kodu ekleyeceğim anlayamadım hakkınız helal ediniz

    YanıtlaSil
  91. Mafimax kardeş acaba benim temam,danmı kaynaklanıyor çünkü benim blogum 3 kolonlu yani blogerr temeası değil sorun neden kaynaklı bi fikriniz varmı lütfen yardımcı olurmusunuz,,,

    YanıtlaSil
  92. @abdul,
    Ben en genel haliyle konuyu anlattım. Eğer temanız çok değiştirilmiş ve benim burada verdiğim kodları bulamıyorsanız bir şey diyemem. Bu arada temanızın 3 sütunlu olması bu duruma mani değildir.

    YanıtlaSil
  93. olmuyor kardeş. değiştirilmek üzere belirttiğin kodlar bende yok.Başka kodlar var

    YanıtlaSil
  94. Çok uğraşmama rağmen yapamadım. Temayı değiştirdim yine tınlamadı.

    YanıtlaSil
  95. Aha. Çok uğraştım ama yaptım. Küçük bir hata için başıma ağrılar girdi. Çok sağolasın hocam :)

    YanıtlaSil
  96. Herşey oldu fakat yorumları yönetemiyorum bunu nasıl yapıcam.. yorum ayarlarından denemediğim seçenek kalmadı ? :S

    YanıtlaSil
  97. Blogger -> Ayarlar -> Yorumlar -> açılan sayfadan "yorum denetleme" seçeneği ile yorumları denetleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  98. MaFiAMaX kardeş temamda sizin verdiğiniz kodları buldum yani temamda kodlar mevcut ve sizin verdiklerinizle değiştirdim kaydet tıkladım ama hep XML hata iletisi: The element type "b:if" must be terminated by the matching end-tag "".

    sürekli bu hatayı veeriyor en az 10 kere denedim hem de özene özene, dikkatlice. kaydırma felan yapmadan ama bir türlü halledemedim sorun nedir acaba ?

    YanıtlaSil
  99. @Hakkal-Cihad,
    Temandaki kodları göremediğim için bir yardım da bulunamam. Ama sorun b:if etiketinin kapatılmamasını gösteriyor.

    YanıtlaSil
  100. Mafimax kardeşim eğer münkünse temamın tüm kodlarını size e-maille atsam siz düzeltseniz olurmu ? hakkınıda helal et yorduk seni

    YanıtlaSil
  101. @hakkal-cihad,
    Son bir kaç aya kadar e-posta üzerinden de insanlara yardımcı olmaya çalışıyordum ama artık e-posta üzerinden yardım etmiyorum. O zamandan beridir de bayağı bir kişiyi geri çevirdim şimdi seni kabul edersem o arkadaşlara haksızlık olur.

    Bir yerde prensiplere sahip çıkmak gerek.

    YanıtlaSil
  102. haklısınız kardeşim,kusura bakma hakkınzı helal ediniz,selametle...

    YanıtlaSil
  103. teşekkürler işime yaradı :)

    YanıtlaSil
  104. Gerçekten yararlı bir paylaşım çok teşekkür ederim.Çalışmalarınızda başarılar

    YanıtlaSil
  105. sevgili mafimax, dediğin gibi yapıyorum ama bende şöyle bir hata veriyor:

    The element type "b:if" must be terminated by the matching end-tag "".

    YanıtlaSil
  106. @Arif,
    Bu hata b:if etiketinin kapatılmadığını veyahut arada başka açık bir etiketin olduğunu gösterir. Fakat sorunu kendin bulman gerek ;)

    YanıtlaSil
  107. Tşk ederim, tekrar deneyeceğim. ;)

    YanıtlaSil
  108. Çok güzel oldu , teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  109. Hay allah razı olsun! Ömrümü yedi bu yorum meselesi sayenizde düzelttim.
    Ayrıca Blog güzelmiş, gözüm üzerinizde !
    İyi günler diler, tekrardan teşekkür ederim.
    ----
    O
    zan
    KOR
    KMAZ

    YanıtlaSil
  110. buradan ikinci kez faydalanıyorum. ilki yazı gizle idi. ikincisi de bu.. artık bağımlısı olcam bu sitenin. sağol varol, nur ol, pürnur ol, huzur dol.

    YanıtlaSil
  111. @muhaber.net:,
    Valla zararlı bağımlılığın karşısındayım ama bu benimkisi iyi olsa gerek :)) Dileklerin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  112. peki pop-up yorum sistemine devam etsek ama profil seçme bölümü böyle gözükse. bunu nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
  113. @çubuk makarna,
    Bahsettiğin şekilde olmuyor.

    YanıtlaSil
  114. senin dediğin her şeyi yaptım am yinede olmadı www.yeniasgariucret.blogspot.com yorum yazamıyor kimse

    YanıtlaSil
  115. Bundan farklı bir kod daha var. Biraz daha uzun.ingilizce bir sitede görmüştüm.Yapınca süper olmuştu. Ama buda iyi.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  116. Bi Ben Yapamadım Bunu Herhalde :/

    YanıtlaSil
  117. @Uğur arkadaşımız gibi arkadaşlarımızın kaydedememe hatası o satırda bulunan < / b : if > kodunuda silmelerinden kaynaklanıyor Mafiamax arkadaşım.

    Neyse benim isteiğim şu. Yorumlama biçimini varsaylanını Anonimde bırakabilirmiyiz. Birde bu E-posta yoluyla abone ol seçeneği bende çıkmıyor bunu nasıl yapıcaz.

    YanıtlaSil
  118. Pardon varmış yorumlama biçiminde değişiklik yapınca görünmemiş :((

    YanıtlaSil
  119. MaFiAMaX öncelile çok teşekkürler bunu arıyordum buldum ama uygulayamadım.. Nedenine gelince ben yorumları Aşağı katıştırılmış kayıt şeklinde yapamıyorum. Ayarlardan yapıyorum ama herhangi bir gönderiden "yorum gönder"i tıklayınca hiç bir şey olmuyor.. Doğal olarak senin verdiğin kodda işe yaramıyor.. Nasıl düzeltebilirim bu durumu? Blogum:

    http://pessimisticstyle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  120. @Pessimist,
    Rica ederim. Ancak eğer burda bahsedildiği gibi yapmışsanız hiç bir sorun olmaması gerekir. Eğer şablonunuzda buna mani olan bir şey varsa bunu sizin bulmanız gerekir.

    İyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
  121. sevgili mafiamax,
    önerdiğin herşeyi yaptım. nedense ilk birkaç yazımın altında görünmüyor yorum formu. sonrakilerin altında var ama. nedeni ne olabilir? nasıl düzeltebilirim? ayarlar-yorumlar-kayıtlar için varsayılan yorumlar seçeneğiyle bir ilgisi olabilir mi? oradaki her iki seçeneği de denemem rağmen yeni yazılarımın altında yorum formu görünmüyor.
    yardımını bekliyorum. sevgiler...

    YanıtlaSil
  122. @AntiCa,
    Daha önce bahsettiğin sorun ile hiç karşılaşmadım. Şimdi blog sayfana girdim ve senin de dediğin gibi ilk 3 yazıda yorum formunun yüklenmediğini farkettim. Sayfa kaynak kodlarını incelediğimde bu 3 yazıda yorum formunun yüklenmediği görülüyor.

    Bu sorun için aklıma tek bir öneri geliyor:

    Bu yazıların yazı seçenekleri bölümünde yorumlara kapatılmış olma ihtimali olabilir. Yazılarınızı düzenleme modunda açın ve Kayıt Seçenekleri bağlantısına tıklayarak Okuyucu yorumları ayarlarına bir bakın.

    Resimde de gösterdim: http://img110.imageshack.us/my.php?image=kaytseceneklerimafiamaxig7.png

    YanıtlaSil
  123. The element type "b:if" must be terminated by the matching end-tag ""


    Yukarıdaki hatayı alan arkadaşlar, "< / b : if >" kodunu silmesinler. Söz konusu kodun üzerine yeni kodları ekleyin; yorum formu yazınızın altında çıkacaktır.

    YanıtlaSil
  124. sevgili mafiamax,
    doğru tahmin etmişsin, dediğin gibi yaparak sorunu çözdüm.
    ancak sanırım daha önemli bir sorunum var şimdi. sayfama ie ile girmeye çalıştığımda "internet explorer bu internet sitesini açamıyor" uyarı penceresiyle karşılaşıyorum. çok sinir bozucu bir durum. aynı sorun mozilla browserlarında veya google chrome ile yaşanmıyor. ne dersin? sence nedeni ne olabilir? yardımın için şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  125. @AntiCa,
    Sorunuz çözdüğüne ve yardımcı olabildiğime sevindim. Fakat bahsettiğin hata bir çok şeyden kaynaklanıyor olabilir. Bu sorunu ne zaman ve hangi eylemden sonra yaşadığını bulmak ve akabinde çözüm üretmek sana düşüyor.

    YanıtlaSil
  126. abi çıldırcam bu forum hep sağa kayık çıkıyor bir yardım eder misin?

    YanıtlaSil
  127. sevgili mafiamax,
    sayfama en son senin önerdiğin yorum formu ile "devamını oku" kodlarını ekledim. başka bir değişiklik yapmadım. bir çok şikayet alıyorum ama çözemiyorum.
    "bir çok şeyden kaynaklanıyor olabilir" demişsin. neler olabilir mesela? yardımcı olabilir misin? ilk kez başıma geliyor ve bir tahminim bişle yok. belki senin vardırş bir fikrin vardır belki...

    YanıtlaSil
  128. @AntiCa,
    Bir web sayfasının her hangi bir tarayıcıda açılmaması için bir çok sebep olduğu için sana bir öneri de bulunamadım. Sonuçta kodları hatalı ekleseydin Blogger buna izin vermezdi.

    YanıtlaSil
  129. XML hata iletisi: The element type "b:if" must be terminated by the matching end-tag

    Arkadaşlar bu hatayı alanlar için sorun çözüldü galiba,bu sorunun temel kaynağı çerezler o yüzden uygulamayı başka bir tarayıcıda yapın IE kullanıyorsanız çerezleri temizledikten sonra mozilla da deneyin.Mozilla kullanıyorsanız IE de deneyin.Ben bu sorunu böyle aştım.Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  130. @Bilgiport,
    Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  131. Abi ben daha önceden disqus yorum formunu kullanıyordum, şimdi buna geçmek istiyorum sitesinden reinstall yapmaya çalışıyorum ama şablonumu yükleme tuşuna bastığımda That wasn't supposed to happen. uyarısını veriyor yardımcı olabilir misin?

    YanıtlaSil
  132. @Adsız,

    Ben bahsettiğin serrvisi kullanmadığım için çözümü bilmiyorum, fakat o sistemi şablona entegre ettikten sonra geriye dönüşü yok gibi bir şey.

    YanıtlaSil
  133. Sevgili Mafiamax
    30 haziran tarihinde Da Vinci'ye kendi bloğunda yorumlarda 200cü yorumdan sonra nasıl göstereceğini anlatmışsın.Ben de aynı şeyi yapmaya çalışıyorum.200 yorum sonrasını göstermeye.
    Benim sorunum bloğumda o ilk aranması gereken kısmı bulamayışım.Html düzenle ve widget şablonlarını genişlet kısmını ihmal etmiyorum.Ama kod içinde bahsettiğin kısmı bulamıyorum.benim temamdan kaynaklanıyor olabilir mi acaba?
    kod içinde olmayan kısım şu:
    <--dl id='comment-block'-->
    bunu uygulamaya çalıştığım blog adresi de şu:
    http://hiddenobject.blogspot.com/
    Yardımın için şimdiden teşekkür ederim.
    kodu buraya yazabilmek için başı ve sonuna çizgileri ben ekledim.

    YanıtlaSil
  134. @Sishyphos,

    Şablonuna baktım ve sende bu kod <dl id="comments-block"> şeklinde geçiyor. Yani comment yerine comments şeklinde.

    YanıtlaSil
  135. Allahım çok utandım:(((
    Bir 's' harfinin yaptığına bakarmısınız?
    Çok teşekkürler Mafiamax.Vakit ayırdığın ve yardımcı olduğun için.Bir gün öğreneceğim inşallah ve seni daha az rahatsız edeceğim (utanma smileysi)

    YanıtlaSil
  136. @Sishyphos,
    Utanılacak birşey yok, gözden kaçmış sadece. Hem ben bu kadar yazıyı neden yazıyorum :)

    YanıtlaSil
  137. Merhaba Mafiamax.Bir önce sorduğum 200 den fazla yorumu gösterme konusunu hala yapamamış olarak geri geldim.Verdiğin kodları ekleyip hatta
    benim temamda <--dl class='comments-block' id='comments-block'--> olan satırı tümden
    <--dl id="comment-block"--> olarak değiştirmeyi bile denedim.Ama hiç bir şekilde 200 yorumdan fazlası gözükmüyor.Tekrar bakabilirsen vakit ayırıp çok makbule geçecek.Bahsettiğim sorun şu linkteki sayfada yaşanıyor.Teşekkür ederim

    http://hiddenobject.blogspot.com/2009/04/egypt-iii-fate-of-ramses.html

    YanıtlaSil
  138. mafiamax, tuttuğun altın olsun:) bırak yorum formu olmasını, yorum gönder linki bile çalışmayan bir şablona uyguladım, oldu. sağol varol.

    YanıtlaSil
  139. abi en sonunda yaptım... Hep XML hatası veriyordu bende silmeden verilen kodu üzerine ekledim şimdi sorunsuzca çalışıyopr :D sağolun...

    YanıtlaSil
  140. Teşekkürler. Aşağı katıştırılmış forum bende de çalışmıyordu. Bu kod sayesinde düzelttim.

    İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  141. ßen çözemedim :(
    Benim sitemde yorum kısmı yok sizin deginizi yaptım fakat olmadı..
    Yardımcı olacak varmı ?

    YanıtlaSil
  142. Merhaba Mafiamax bende yapamaya çalıştım ama olmuyor :S
    benim Html de arattığım da bu çıkıyor bununla değiştiriyorum olmuyor. Yardım edersen çok büyük sevaba geçersin ;)
    resimde görünüyor yazılar

    Resim için tıklayınız

    YanıtlaSil
  143. Sorunumu hallettim hata bendeymiş aramalarda 2 tane sonuç çıkıyordu ben hep birincisinde yapıyormuşum meğersem ikincisindeymiş kusura bakma başını ağrıttım.
    Sağlıcakla kal

    YanıtlaSil
  144. @rhosus,
    Benzer sorunu yaşayanlar için yazımda özellikle senin düştüğün hataya düşmemelerini uyarmıştım.

    Hatanı bulduğun iyi olmuş.

    YanıtlaSil
  145. Teşekkürler epeydir uğraşmıştım yorum formu için ama hep bi yerde hata yapmıştım enson çareyi linklerde bulmuştum ama şimdi yaptım gayet güzel oldu saolsın

    http://madnettr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  146. İşte bu yorum formu internet explorerın her sayfa açısılışında hata vermesine sebep oluyor ne yazıkki :).

    YanıtlaSil
  147. @Admin,
    Internet Explorer'ın hangi sürümünden bahsediyorsunuz? 7 ve 8 sürümlerinde böyle bir sorun yok, 6'da da yoktu ama sonra her hangi bir güncelleme ile oluştuysa bilemeyeceğim. Bakın burda yüzlerce insan bu yöntemi kullandı ve kimse bu sorundan şikayet etmedi.

    YanıtlaSil
  148. Usta ya bende yaptım ama bende sadece google hesabı çıkıyor
    Diğerleri ;
    Live Journal
    WordPress
    TypePad
    AIM
    OpenID
    Bunlar gözükmüyor :S bunları nasıl gösteririm oturum kısmında

    YanıtlaSil
  149. @rhosus,
    Blogger ayarlarından şu adımı izleyin:

    Ayarlar -> Yorumlar açılan sayfadan Kim Yorum Yapabilir? bölümünden gerekli seçeneği seçin.

    YanıtlaSil
  150. Teşekkürler MafiaMax bir kez daha yardımıma koştun

    YanıtlaSil
  151. toplam 76 yazı yazdım... blog sayfama ilk 70 yazıda yorum kutusu altta cıkıyordu ancak son 6-7 yazımda yorum kutusu cıkmıyor ayarlara baktım bir sorun gözükmüyor yardımcı olabilirmiisn ?

    YanıtlaSil
  152. @İRA,
    Olayın durduk yere meydana gelmesi ilginç. Eğer her hangi bir değişiklik yapmadığınız halde bu durum meydana gelmişse bir çok sebebi olabilir. Bu yüzden yardım etmek zor.

    YanıtlaSil
  153. Merhaba Erhan Nasılsın ben bu yorum forumunu malesef kullanamadım validator ile uğraştığımı biliyorsun bu esnada orjinal blogger temasının altını üstüne getirdim köstebek gibi kuyuları açıp kodlarını kara deliklere gömdüm didindim uykusuz kaldım öldüm dirildim :) sonunda valid yaptım ama şu yorum forumunu bi türlü halledemedim Yorum forumunu aşağıya katıştırılmış kayıt seçtiğimde yorum formu gözükmüyor bunun haricinde popup ı işaretlersem ozamanda invalid oluyor acaba bu konuyla ilgili nasıl bir kodal (kodlarla zorlamak, itelemek için kısa ad diyelim :P )çalışma yapılabilir ?

    YanıtlaSil
  154. Bir önce ki yorum için ; düzeltme :D bu sorun da ok yorum forumu aktif valida devam ediyor

    YanıtlaSil
  155. Sevgili Mafiamax sana birşey sormak istiyorum.
    bir sitede bu yorum formunun değişiniğini gördüm ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.
    sanki yazınında altında iframe içine alınmış şekilde bloggerın orjinal yorum sayfasıydı.
    umarım anlatabilmişimdir
    yardımını bekliyorum.
    teşekküler :)

    YanıtlaSil
  156. http://img188.imageshack.us/img188/4926/loac.jpg

    Direk altta bu bölüm çıkıyor . :)

    YanıtlaSil
  157. @BlogHavan,
    Yorumunuz üzerine Orjinal Blogger Yorum Formunu iframe İle Çağırmak başlıklı yazıyı yazdım.

    YanıtlaSil
  158. İnceliyorum şimdi çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  159. Çok saol ya sabahdan beri boşuna tırmalıyormusum:D

    YanıtlaSil
  160. merhaba mafiamax yenıden burda olmak cok güzel uzun zamandır takip etmiyordum senı inşallah daha sık takip edecegim ben sana sormak istedigim bu konu ile ilgili ama biraz fazlası


    http://bp1.blogger.com/_kI-Vy11LZq8/SGY7k_sCwpI/AAAAAAAABhE/kRihCVCF4cs/s400/yorum_formu.PNG

    buradaki resimde benım istedigim bir sey var.Resmin en üst tarafında mafiamax dediki bölümünü yapmak istiyorum ord akcük bür sohbet bulutu ver kullanıcı adının arja kısmı başka renkt onu nasıl yapabilirm ben acaba şimdi kullanmış oldugum temada yorum kullanıcı adı yer zaman aynı renk aynı tasarımda benım istedgim kullnıcı isminin olduğu bölümü özelleştirmek yardım edermisin

    YanıtlaSil
  161. @cix,
    Merhaba. Lütfen kullandığınız temayı yani blogunuzu paylaşın. Profiliniz kısıtlı olduğu için ulaşılamıyor. Böylece size hangi kodda ne değişiklik yapacağınızı söyleyebilirim.

    YanıtlaSil
  162. Cok Tesekkurler guzel Calisma

    YanıtlaSil
  163. yorum panelini ekledim yalnız baya bir aşağıa önceki kayıt sonraki kayıt yazıları var bunları kaldırabiliormuyuz

    http://sinemafilm-izle.blogspot.com

    YanıtlaSil
  164. sagol işime yaradi

    http://gunceltayfa.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  165. Teşekkürler uyguladım süper oldu.

    YanıtlaSil
  166. Arkadaşlar kodları yerleştirdim ama bende hiçbişey gözükmüyor
    http://sahibindengidiyor.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  167. olmadı o kodu bulamadı

    YanıtlaSil
  168. Şu yorumların gözüktüğü kısmı seninki gibi nasıl yapabiliriz ? Paylaşır mısın ?

    YanıtlaSil
  169. Bu ayarlar kısmından yapılabiliyor.Blogger settings /ayarlar kısmından yorumlar kısmından formu gösteri seçince otomatik oluyor.

    Bu bloga da google yorumlama biçimi ayarları araması ile geldim.Yani benim aradığım şu özellik internetten hiç anlamayan kullanıcılar yorumlama biçiminde openid falan görünce birşeyler yazmadan gidiyorlar.Wp hala bir adım önde .İsim mail varsa site direk formda açık olarak gözüküyor.Umarım blogger da bu seçeneği sunar.

    YanıtlaSil
  170. U made my day. I was kinda slow at first. But i kept on scrolling to the bottom and i found the code. Thanks so much. Ur great.

    YanıtlaSil
  171. @Wazzie,
    Hi Wazzie. I don't know how you founded this post. I think you used Google translate or something like that to understand my post. If there is an involved part of this post, i can help you.

    Hav a nice day.

    YanıtlaSil
  172. usta bu işi normal şartlarda yzının içine girdikten sonra yapabiliyoruz ama sayfalarda bu forum gözükmemektedir sorun nedir acaba ( not yorum işini pop-up olarak ayarlayınca yorum eklenebiliyor ve okunabiliyor. yazılarda sorunsuz okunuyor ama sayfalarda sorun var.)

    YanıtlaSil
  173. @Adsız,
    Zaten yorum formu yazı sayfasına girildiğinde görüntülenir. Farklı bir şeyden mi bahsediyorsunuz?

    YanıtlaSil
  174. Çok sağol işime yaradı :)

    YanıtlaSil
  175. B.AslantürkEkim 08, 2010

    Ya tamam iyi güzel de ne burada ne de yaptım diyenlerin blogunda sorunsuz çalışan bir örneği yok neden böyle?

    YanıtlaSil
  176. @B.Aslantürk ,
    Sizin bilgisayarınızda bir sorun olmasın? Hem burada hem de yaptım diyen herkeste sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ara sıra Blogger tabanlı bazı sunucu hataları olabilir ama bu binde bir olur.

    YanıtlaSil
  177. teşekürler elinize sağlık

    YanıtlaSil
  178. Bu harika bilgi için çok teşekkür ederim,ziyaretçilerin çok işine yarayacak bir özellik :)
    http://hergun1yenikarikatur.blogspot.com

    YanıtlaSil
  179. ellerine sağlık hocam
    günlerdir bu yorum forumunu aradım sizin sayenizde buldum

    YanıtlaSil
  180. sayenizde kendi bloguma uyarladım teşekkür ederim gerçekten çok güzel oldu

    YanıtlaSil
  181. @tayyar, Admin, Life is a game., ay blog, kraltvdinle,
    Rica ederim. Yorumlarınız için ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  182. payşlaşım mükemmel. bende bunu arıyordum.
    macera oyunları

    YanıtlaSil
  183. ben defalarca denedim ama ne bahsettiğiniz kod var nede bu sistem temama oluyor.

    YanıtlaSil
  184. Merhaba hocam benm sitemde yorum formu yok nasıl koyabilirim?

    YanıtlaSil
  185. çok aradığım bir konuydu teşekkürler

    YanıtlaSil
  186. konu anlatımı güzel olmuş

    YanıtlaSil
  187. Ahh bide şu kodlar kopyalansaydı nasıl sevinirdim :)

    YanıtlaSil
  188. Çok güzel bir anlatım olmuş. Aradığım bir şeydi. Blog temama da uygun. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder