Microsoft Surface

Sonunda filmlerde gördüğümüz gerçek oldu. İsmini hatırlayamadığım bir Hollywood yapımı filmde baş roldeki oyuncu, duvarda asılı olan ekranda ellerini kullanarak dilediği şeyi yapabiliyordu. Resimleri tutup çekmek, bir yana atmak vs... Bunları sadece ellerini kullanarak yapıyordu. Tabi o yıllarda amma sallamışlar demekten alamamıştım kendimi. Bunu niye mi anlatıyorum? Sıkı durun çünkü bu teknoloji gerçek oluyor. Yazımın devamında haber hakkındaki detayları anlatacağım.


Microsoft, yaklaşık 4 yıldır üzerinde çalıştığı teknolojiyi nihayet gün yüzüne çıkardı. Daha önce protatip bir kaç girişim farklı yerlerden olmuştu. Ancak daha sonra ses seda çıkmadı. Şimdi ise Microsoft bunu tamamiyle son ürün haline getirmiş. Tabi bizim gibi ev kullanıcılarının kullanması için biraz erken. Zira fiyatı 10.000 Amerikan doları. Şimdilik şirketler, oteller gibi kurum ve işletmeler için ideal olacak gibi duruyor. Microsoft 3 yıl kadar sonrası için evlere girmeyi planlıyor.

Paylaşılan videoları dikkatlice izlerseniz, kablosuz bağlantıya sahip bir cihazınızdaki medya içeriğini paylaşmak için, o cihazı Microsoft Surface ürününün üzerine bırakmanız yeterli oluyor. Açıkcası çok heyecan verici bir teknoloji.

Bu arada Microsoft Surface sitesini fikir edinebilmek için mutlaka ziyeret edin. Site biraz geç açılsa da beklemeye değer. Çünkü siteyi Microsoft Surface konsepti ile yapmışlar.

Yorumlar