Crysis'in Son Resmi Videosu

CrysisOyunları takip eden birinin Crysis adlı oyunu duymaması imkansız gibi bir şeydir herhalde. Uzun süredir oyun dünyasını meşgul eden bir yapım olmayı başaran Crysis, daha çıkmamasına rağmen hakkında en çok haber çıkan oyunlardan biri. Oyunun grafikleri, fizik modellemesi, atmosferi... bunlar en çok konuşulan konu başlıkları oldu.

Oyunun bizi diğer tüm dünyadan farklı olarak ilgilendiren kısmı oyunu çıkaran şirketin Crytek firması olmasıdır. Crytek, 1999 yılında Almanya'da doğup büyüyen Türk kardeşler Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli tarafından Almanya'nın Coburg şehrinde kurulmuştur. Firmanın en çok ses getiren oyunu da FarCry adlı oyunudur. Bu oyun o kadar çok ses getirmişti ki, firma bu oyundan sonra tüm oyun dünyasının bildiği bir marka durumuna geldi. Yerli kardeşler bu marka değerini daha da ileri götürebilmek için Crysis oyununu duyurdular. Oyun 2007 yılının 3. çeyreğinde çıkacak. Oyunun dağıtımcısı EA, teknik destek ekibi ise Intel ve Nvidia.

Oyunun çıması ile birlikte oyun dünyasında yeni standartlar belirleyeceği bekleniyor. Çünkü oyun şimdiye kadar görülmemiş yenilikler getiriyor.

Oyun hakkında bir çok video var. YouTube sitesinde "Crysis" şeklinde aratmanız sizi bir çok videoya götürecektir.


Yorumlar