Tehlike İle Yaşamak

Tehlike ile yaşamakNeden bir insan bir gazeteciyi öldürmek istesin ki? Üstelik gazeteci halk kahramanı haline gelmişken... Yada neden bir gazeteci birden kendisini ve ailesini büyük bir tehlikeye atsın ki?

Veronica Guerin günümüzde iki filme birden konu olmuş gerçek bir tehlikeyle yaşam öyküsü. O Dublin’in arka sokaklarında şırıngalarla yerlerde oynayan çocukları gördü ve kendi oğlunu aklına getirdi. Nihayet sürekli yazdığı Sunday Independent gazetesinde kaynağı belirsiz haksız kazançlarla zengin olan insanları ortaya çıkarmak için uğraş verdi. Evet Veronica’nın hedefi uyuşturucu tacirleriydi.Bu durumda uyuşturucu satıcılarının birinci dereceden hedefinin de Veronica Guerin olması kaçınılmazdı. O bir çok tehdide karşı yılmadan devam etti. Fakat yaşadığı kabustan farksız olaylar artık Veronica Guerin’in gönlüne bu inadın hayatına mal olacağı bilgisini düşürmüştü…


Veronica Guerin’in hakkında çekilmiş filmlerden bir tanesini izleme fırsatı buldum (Diğer film, ‘When the Skys Falls’ Başrolünü “Sinead Hamilton” ismiyle Joan Allen oynamıştır ve film 2000 yapımıdır). Adını ünlü gazeteciden alan film 2003 yapımı ve başrolde Cate Blanchett var. Adeta iyi bir amaç uğruna hiçbir şeyden korkmamamız gerektiğini vurgulayan ve bu dersi derinlemesine aşılayan bir yapım.

Not: Yazı mad_world tarafından yazılmıştır. Kendisine teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. Bu aralar gerçekten bende tehlikeyle savaşır durumdayım ama hiç bu kadarda cesur hissetmemiştim kendimi. İnsanın eğer uğrunda yaşayabileceği tehlikeler varsa ona sımsıkı sarılmalı. Yoksa öylece yaşıyor olacağız. Film tavsiyesi üzerine izledim ve çok memnun kaldım. teşekkürler MaFiAMaX...

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim. Yalnız asıl teşekkür edilmesi gerekilen kişi mad_world. Bu yazıyı bizle paylaştığı için teşekkür ederiz. Ara ara konuk yazarlarımız olacak.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder