Bana İnternet Bankacılığı Demeyin!

İnternet bankacılığına nedense hep uzak kalmışımdır. Televizyonda çıkan dolandırıcılık haberlerinden olsa gerek, temkinli olmuşumdur.

Ancak bugün şartlar değişti ve internette alış-veriş yapmam gerekti. Tek çaremin internet bankacılığı olmasından dolayı müşterisi olduğum bankanın internet sayfasına girdim ve tüm yönergeleri hiç olmadığım kadar dikkatli okudum. Bir ton güvenlik sorgulamasından sonra (şikayetçi değilim) tam başardım derken, o da ne? Havale yapacağım günlük alt limitim 0 YTL olduğu uyarısını aldım! Yav bana ne? Ben mi belirledim bu zımbırtıyı...

Çözüm ne mi oldu? Yazımın devamında bunu bir solukta anlatacağım.


Hemen müşteri hizmetlerini aradım, sağolsunlar yardımcı oldular. Meğer ben hesabıma girerken bir pencerinin açılması gerekiyormuş ve benim de limitleri belirlemem gerekiyormuş!!! Tabi bana böyle bir pencere açılmadığından sorun oluştu. Müşteri hizmetleri temsilcisi arkadaş ta mecburen şubeye gelmemi ve burada limitlerimi belirlememi söyledi.

Şimdi soruyorum ben ne anladım internet bankacılığından?! Ben bundan sonra nasıl internet bankacılığına güveneyim? Valla bazen eski kafalı olmak çok daha güzel oluyor. Çünkü oturduğum yerden işimi halledeyim derken, onca dakika telefonda konuşmam ve cep telefonundan yaşadığım mesaj trafiği yanıma kar kaldı!

Aramızda kalsın, müşteri hizmetleri temsilcisi benim hangi sayfaya kadar geldiğimi anlık olarak görebiliyor. Eve de lazım böyle bişi :-)

Yorumlar