Ey Ahali Merhumu (Internet Explorer) Nasıl Bilirdiniz?

İnternet tarayıcısı olarak en başından beri Internet Explorer kullanıyorum. Bir ara Opera ve Firefox kullandım ama alışkanlık işte yine Internet Explorer'a döndüm. Internet Explorer 7'nin çıkması ile hiç düşünmeden ona geçtim. Ama gelin görün ki sorunlar yumağı beni bekliyormuş! Az gittim düz gittim, dere tepe düz gittim ama bu IE 7'nin kendi kendine onlarca sayfa açmasından kurtulamadım. Sonra güncellemesi çıktı ve onu yükledim. En nihayetinde bu sorun hallolmuştu. Ama durduk yere RAM kullanımımın 800 MB'lara çıkması ve işlemci kullanımının %90 lara varması sorunu bitmemişti. Ama bugün kü kadar hiç kızmamıştım. Neden mi? Merak ediyorsanız yazımın devamını okumanızı şiddetle (şiddeti sevmem) tavsiye ederim.


Şimdiye kadar bir işi yaparken başka bir işi çalıştırdığımda beni asla yarı yolda bırakmayan kadim dostum, biricik bilgisayarım müzik dinlerken öksürmeye başladı. İşte tam bu anda şartellerim arttı! Neydi benim kadim dostumu yoran şey? Hemen görev yöneticisini açtım ve o lanet şeyin iexplore.exe'nin ta kendisi olduğunu gördüm. Tabi bende kadim dostumu yalnız bırakmayarak iexplore.exe ile savaşmaya başladım. Ben kapatmaya çalıştıkça o sen misin beni kapatmaya çalışan dercesine inat ediyordu. En sonunda galip geldim ve kapatabildim. Ama bu olay beni derinden yaralamıştı. Onca sene gözgöre göre IE kullanmama mı yanayım yoksa kadim dostumu bu hallere düşmesine mi!?

IE'ye olan sinirim geçecek gibi değil. Bu yüzden merhum hakkında ekşisözlük'te konuşulanları bir araya getirip siz değerli okuyuculara sunmak istiyorum.

-Ey ahali merhumu (Internet Explorer) nasıl bilirdiniz?

  • microsoftun sayfasinda bile java script error verebilen bir bit yigini...
  • darktower dogru tanimlamis ama eklemekte fayda var front page salagindaki kodlara bile hata mesaji verebilecek kadar garip bir yaratik ie.
  • son zamanlarda error reporting toll'u ile daha bi sinir bozucu olan... neredeyse,microsoft'a aman su erroru de report edeyim, aha bunu da soylememezlik etmeyeyim edasiylagocmek icin adeta kasan... peki ne halt yolluyo bu alet diye sniffledigimde de, o kisminin da dogru duzgun hic bisi yapmadigini gorup iyice kizmaya basladigim "browser"
  • microsoft tarafindan windows'un hayati bileseni haline getirildiginden cross language kurulumlarda -yani windowsun kuruldugu dilden baska dilde bir internet explorer kuruldugunda- cok komik goruntuler yasatan program. start/shut down, what do you want the computer to do? yeniden başlat.
  • değil 7, 77 olsa kulanılmayacak browserın sürümü.
  • vista üzerinde çalışan haline de şöyle bir göz atıp xp üzerinde meydana gelen sorunun (#10387486) aynen devam ettiğini gördüğüm tarayıcı.. yani sekme çubuğunun oradaki düğmelerin hepsini kaldırırsanız, explorer'ı bir dahaki açışta bu düğmelerin hepsi geri geliyor; hepsi.. ama yok eğer en azından bir tane düğme bırakırsanız orada, böyle bir sorunla karşılaşmıyorsunuz; yani en azından bir tane düğme olacak orada; microsoft amca şart koşmuş.. ilk tanıtımlarında duyduğum bir laf aklıma geliyor, "artık çok az düğme var" şeklinde; sekme çubuğundaki düğmeler fark edilmeden söylenmiş bir söz olsa gerek; sonuçta daha az düğme var, ama çok az değil..
  • .....
Tüm olumsuz yorumlara ve beni çok sinirlendirmesine rağmen IE'den vazgeçemiyorum :-)

Yorumlar

  1. firefox iidir candır ;)) ıe 7 sertifikasıyla baya mücadele ettikten sonraki performansı "zik" gibi(cok gerekli bi sıfattır :P) die bilirim..opera da alternatif bi secenek tabe..bi yöndende insanlara kendinizi ayrıcalıklı&bilgili hissetirmek isterseniz kullanın..misal;
    cahil genc: abi ie 7 kullanmıomusun yoksa?!?!
    üsdat bin veled: hyr tabiki de "OPERA" kullanıorum..
    c.g.: baba büyüksün!

    :PPPPPp

    YanıtlaSil
  2. :-) Şu örneğini okurken koptum. Aslında şöyle bir durum da var;

    Firefox kullanan:
    -Abi Firefox çok iyi ya...

    IE kullanan:
    -Firefox'ta nekine?

    Firefox kullanan:
    -Abi sen de internete bağlanmak için sadece IE kullanılıyor sananlardansın galiba.. (IE, Windows ile tümleşik geldiğinden bir çok insan başka program olmadığını sanır)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder