Google Analytics Türkçe Konuşuyor!

3-4 Sene önce Google diyince aklımıza arama motorundan başka bir şey gelmezdi. Şimdi ise Google onlarca hizmeti bedava veriyor. Zaten Google'ı en büyük yapan da bu, bedava hizmet vermek. Öyle ki bir çok şirketin ücretli olarak hizmet verdiği site analiz hizmetini bile bedava veriyor. Bu analiz hizmetinin adı bir çoğunuzun bildiği gibi Google Analytics.

Bu hizmeti, özellikle İngilizce bilmeyen arkadaşlara kaynak olması açısından, inceleyip kullanma kılavuzu niteliğinde bir yazı hazırlıyordum ki bir de ne göreyim! Google Analytics Türkçe olmuş. Açıkcası bu hizmeti de bize Türkçe olarak sunan Google ve Google Türkiye'ye teşekkür ederim.

Artık Türkçe olduğunua göre, nerdeyse yarısına kadar geldiğim yazı dizimi yayınlamayıp daha kısa ama önemli olduğunu düşündüğüm noktaları açıklayan, bir yazı hazırlayacağım.

Yorumlar

  1. açıkcası bunu google türkiye yapmıyor...

    nasıl feedburner'İ PCnet'ten efecanerdur yapıyorsa bunu da senin benim gibi kişiler yapıyor..

    yazı için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. @tafugu, ne yalan söyleyeyim bu konu hakkında kesin konuşacak kadar bilgim yok. Ama Google bu işi herhalde Google Türkiye'ye yaptırmıştır. Yazımı hazırlarken de aklıma ilk bu geldi.

    efecanerdur'dan haberim var. İnşallah kısa süre içinde hayata geçer.

    YanıtlaSil
  3. inşallah..(temennim o yönde)

    ama google türkiye'ye de çeviri yapan arkadaşları tanıyorum..
    yani google türkiye sadece yönetimle uğraşıyor..

    yanlış anlamamışındır umarım..

    YanıtlaSil
  4. Estagfurullah tafugu ne yanlış anlaması. Ben zaten bundan önceki mesajımda bu konu hakkında kesin konuşacak bilgim yok demiştim.

    Aslında bu çeviri işine bende girsem mi diye düşünüyorum :-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder