Blogger'da "Devamını Oku" Bağlantısı Yapmak

Blogger'da devamını oku bağlantısı yapmakSizlere bu yazımda Blogger kullanıcılarının derin yaralarından biri olan "Devamını Oku" bağlantısını nasıl oluşturacağımızı anlatmaya çalışacağım. Aslında benim yaptığım Dünya'yı kurtarmak değil çünkü bu konu hakkında Blogger Destek sayfasında yazı var, ancak Google'da aramalarım sonucu bir çok kişinin hala sorunlar yaşadığını gördüm, zaten dikkat ederseniz Blogger tabanlı sitelerde bu bağlantıyı oluşturabilmiş site çok az. Şimdi daha fazla uzatmadan nasıl yapılır onu öğrenelim...


Güncelleme 2: 10.09.2009 tarihinden itibaren Blogger resmi olarak devamını oku özelliğini devreye sokmuştur. Bu sebeple lütfen Blogger Devamını Oku Özelliği Devrede başlıklı yazıyı okuyun.

Güncelleme: Bu yazı 05 Ağustos 2008 tarihinde güncellenerek daha yalın bir hale getirilmiştir. Önceki halini görebilmek için tıklayın.

Uyarı 1: Öncelikle site şablonunun yedeğini almalısınız, ileride çıkacak bir sorundan dolayı sonra kapımı aşındırmayın :-)

Uyarı 2: Burada anlatılan uygulama Blogger'ın eski (klasik) şablonları için geçerli değildir.

Blogger ayarlarından Yerleşim -> HTML Düzenle moduna geçtikten sonra "Widget Şablonlarını Genişlet" seçeneğinin işaretleyin. Böylece şablon kodlarınızın tümünü görebileceksiniz. Şablon kodlarının tamamını görebildiğimize göre şablonun başında bulunan <head> etiketinden hemen sonra

<style>
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
span.fullpost {display:inline;}
<b:else/>
span.fullpost {display:none;}
</b:if>
</style>


kodlarını yapıştırın. Daha sonra <data:post.body/> etiketinden sonra

<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'><br/><a expr:href='data:post.url'>Devamını okuyun...>></a>
</b:if>


kodunu ekleyin.

Buraya kadar anlattıklarım ile şablonun altyapısını hazırlamış olduk. Bu aşamadan sonra bloga her yazı yazışımızda gizlemek istediğimiz kısmı belirtmeliyiz. Bunu nasıl yapacağınızı bir örnek ile açıklayayım.

Yazının Gizlenmesi


Uyarı 3: Yazılarınızı yazarken HTML Düzenle modunda yazıp, devamını oku kodunu ekledikten sonra yazınıdaki stillendirmeleri en son yaparak oluşabilecek muhtemel sorunların önüne geçmiş olursunuz.
Bu bir deneme yazısıdır. Bu deneme yazısının 3. cümlesinden sonraki içeriği gizlenecektir. <span class="fullpost"> Bu cümleyle birlikte yazının geri kalanını gizlemiş olduk...</span>

Yukarıdaki örnekte görebileceğiniz gibi yazının gizlenecek kısmının başına <span class="fullpost"> etiketini, sonuna ise </span> etiketi koyduk. Bunu her yazınızda uygulayıp gizlemek istediğiniz kısmı belirtmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

  1. dediğin herşeyi yaptım ama olmuyor..
    post body dediğin kısım bulunamadı diyor...

    YanıtlaSil
  2. Anonim keşke ismini bahşetseydin, böylece sana isminle hitap edebilirdim :-)

    Tema şablonunda bulunan "Widget Şablonlarını Genişlet" kutucuğunu işaretle ve tekrar arat. Böylece bulacaksın. Senin bu sorunla bende burayı atlamış olduğu farkettim ;-)

    YanıtlaSil
  3. iyi güzel yapmışsın ama bir eksiği var bana göre büyük bir eksiklik..

    ben senin rss'den takıp ediyor(dum)..ki bu devamını oku yapana kadar..bunu yaptıktan sonra rss kaynağıma yazıların gelmiyor..
    blogların en büyük özelliği bana göre rss'dir..
    bunu yapınca rss'de gidiyor...Belki bir ayarla yapılabilir..ama şuanda rss kaynağıma yazıların gelmiyor...

    YanıtlaSil
  4. @tafugu, şimdi bakabildim mesajına. Gecikme için kusura bakma. Bu sorunu yaşadığını öğrenir öğrenmez ilk önce RSS beslemesine baktım. Site beslemesine bakmak için tarayıcıdaki RSS düğmesini kullandığımda (RSS'ye kayıtlı olmadan) anı anına güncellemelerini verdiğini gördüm. Sonra bir de RSS'ye kayıt oldum ve ordan RSS beslemesine baktığımda gecikme olduğunu gördüm.

    Sonra eski şablona geri dönüp bir de öyle denedim ve aynı sonucu aldım. Acaba RSS beslemesinin güncelleme süresini daha erkene alırsan sorun çözülecek mi bir bak. Çünkü benim her iki şablondaki denememde de eğer RSS'ye kayıtlıysam gecikme olduğunu gördüm. RSS'ye kayıtlı iken otomatik güncellemsini beklemeden kendim elle güncelle düğmesine bastığımda da yeni yazımın sorunsuzca görüntülendiğini gördüm.

    YanıtlaSil
  5. şimdi yeni rss üyelik başvurusu yaptım..evet bu sefer bu yazın geldi..(oldu yani)ama diğer rss'ye gelmedi..neyse diğeri iptal edip şimdiki rss'ye geçeyim o zaman...

    tekrardan teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. @tafugu, rica ederim. Her hangi bir sorun yaşarsan iletmekten çekinme...

    YanıtlaSil
  7. Dostum diğer şablonla denedim olmadı yok xml tam olarak kapatılmamış falan.klasik ile deniyecektim zaten çalışmaz demişsin:) ama klasiğe döndüm aradığım tema yine klasikteymiş.

    YanıtlaSil
  8. Ya kardeş kendi temam var Xml bi yerden indirmiştim sürekli XML kapatılmadı hatası veriyor neden acaba?

    YanıtlaSil
  9. Önce yazımda da bahsettiğim gibi HTML düzenle kısmındayken "Widget Şablonlarını Genişlet" kutucuğunu işaretleyin. Sonra da yazımda bahsettiğim gibi etiketlere tire işareti koymayın. Bunları tam olarak yaparsanız bir sorun olmayacaktır. Çünkü aynı yöntemi ben de kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  10. Kardeş bize dedğin ve verdiğin yazının doğru olduğuna emin misin çünkü senin dediklerini yapıyorum ama şu hatayı veriyor: Düzgün bir şekilde oluşturulmadığından şablonunuz çözümlenemedi. Lütfen tüm XML öğelerinin düzgün biçimde kapatıldığından emin olun.
    XML hata iletisi: The value of attribute "cond" associated with an element type "null" must not contain the '<' character.

    YanıtlaSil
  11. @opt @MIT,

    Şimdi bu dediklerimi eksiksiz yerine getirin:

    Öncelikle <-head-> etiketinden hemen sonra alt satıra

    <-style->
    <-b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
    span.fullpost {display:inline;}
    <-b:else/->
    span.fullpost {display:none;}
    <-/b:if->
    <-/style->

    kodlarını ekleyin. Sonra CTRL+F ile aratıp,

    <-p-><-data:post.body/-><-/p->

    kodunu bulun ve hemen altına,

    <-b:if cond='data:blog.pageType != "item"'><-br/->
    <-a expr:href='data:post.url'>Devamını okuyun...>><-/a->
    <-/b:if->

    kodunu ekleyin. Öncekine göre bazı değişiklikler var. Şimdi başka temalarda da denedim çalışıyor. Bir de bu son hali ile deneyin! Tireleri kaldırmayı unutmayın! CTRL+F ile arattığınız kodda da tire işaretleri yok!

    YanıtlaSil
  12. Unutmadan şunu da ekleyeyim;
    "item"' kısmında yanlışlık yok. Yani son çift tırnaktan sonra bir tek tırmak işareti daha var. İnşallah başarırsınız.

    YanıtlaSil
  13. Kardeş onu hallettim bu mesajın ile saolasın ama şimdi bir mesajın bir kısmı görüncek şekilde yapamıyorum?

    YanıtlaSil
  14. Yazının görüneceği kısmı <-span class="fullpost">Saklanacak kısım<-/span->

    Şeklinde yazı yazman gerekli. Ancak şunu belirtmem gerek. Eğer yazında çok fazla stillendirme (yazının fontunu değiştirme, renk verme vs..) varsa yazında bir çok span etiketi açılmış olur. Bunu yazı yazarken "HTML Düzenle" modundayken görebilirsin. Etiketlerin çalışma mantığı, tüm programla dillerinde içten dışa doğru kapanaraktır. Sana bir örnek vereyim;

    <-span style="font-family:arial;">Yazının görünecek kısmı...<-/span->
    <-span class="fullpost"><-span style="font-family:tahoma;">Yazının saklanacak kısmı...<-/span-><-/span->

    Burada 3 span etiketi var ve ilki yazının görünen kısmındaki yazıların arial fontunda olmasını sağlıyor. Yazının bundan sonrasını saklamak için <-span class="fullpost"> kullandık. Sonra <-span style="font-family:tahoma;"> etiketi ile saklanacak yazının fontunu belirledik ve yazının sonunda font için açılan etiketi <-/span-> ile kapattık. En son <-/span-> ile de <-span class="fullpost"> etiketini kapattık.

    Eğer uzun ve stillendirmesi bol olan bir yazında sorunlar yaşarsan veya bu iş sana zor geliyorsa, yazında font kullanma ve "Punto" şekliye kalsın.
    Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  15. teşekkürler gayet güzel çalışıyor bende:)

    YanıtlaSil
  16. meraba bu eklentiyi yaptım oldu fakat
    her yazının altında devamını ooku
    bölümü çıkıyor ben sadece kendi istediğim yazılarda çıkmasını istiyorum yardımcı olabilirsen
    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  17. @İsimsiz keşke adresini de verseydin bir bakardık. Ama bu yöntemin dezavantajı da bu.

    Yöntemin başında kullandığımız kodlar ile "fullpost" (başka bir ifade de kullanabilirdik, "tümyazı" gibi...) komutunun ne işe yaradığını tanımlıyoruz. Burada yazıları gizlemesi gerektiğini tanımladık. Böylece blogumuzda yazılarımız içinde bu komutu kullandığımızda blogumuz ne yapacağını anlıyor :-)

    Yöntemin 2. basamağında bulunan kodlar ise her yazının sonuna "devamını oku" bağlantısı ekliyor. Bu bağlantıya da yazının kalıcı linkine bağlantısı veriliyor.

    Aslında birbirinden bağımsız iki kod böylece bir bütünü oluşturuyor.

    Senin dediğin gibi birşey yapabilmek için JavaScript kullanmak gerekir. Ama bence kafaya takılacak bir sorun değil.

    YanıtlaSil
  18. Neden böyle bir hata verebilir sizce

    "
    Şablonunuzu kaydedemedik
    Lütfen aşağıdaki hatayı düzeltin ve şablonunuzu tekrar gönderin.
    Şu kimliğe sahip birden çok widget bulundu: LinkList1. Widget kimlikleri benzersiz olmalıdır.
    "

    Linklist1 widget kimliklerinden birini Linklist olarak değiştirdim kabul etti ama bu sefer başka bir sorun çıkar diye korkuyorum :)

    YanıtlaSil
  19. Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek istiyorum; lütfen herhangi bir sorun yaşarsanız ilk öncelikle sitenizin adresini verin. Çünkü yorumlara isimsiz olarak yaınca hiç bir şekilde ulaşmak mümkün olmuyor.

    Sorunuza gelince, şablonda aynı "div id" ye sahip bölümler olamaz. Sorun bundan kaynaklanıyor.

    Başka bir sorun olmaz, korkmayın...

    YanıtlaSil
  20. Erhan,ben yazılarımda devamını oku yapacaktım fakat sonunda yazdığın şey aklımı karıştırdı..

    yani ben yazı tipini küçültüp yeri geldiğinden büyültüyorum..yani bu durumda ne yapacağım?
    anlatırsan sevinirim..

    YanıtlaSil
  21. birde birşey dikkatimi çekti..
    http://www.mafiamax.com/2007/07/
    ''sizlere-bu-yazmda-blogger-kullanclarnn.html''

    başlangıcında yazılan kelimeler linke geliyor..bu da arama motorlarının işine gelmiyor..

    umarım anlamışındır.

    YanıtlaSil
  22. Furkan istediğin kadar stillendirme yapabilirsin. Hiç birşey olmaz. Ben HTML den anlamayan kullanıcıların çok fazla HTML etiketi arasında kaybolmamaları için söyledim. Yani ben bazen onlarca span etiketini tarıyorum.

    Olayı yazımda anlattığım gibi. Yorumlarda anlattıklarıma bakarsan aslında çok basit olduğunu göreceksin.

    İkinci yorumundaki bahsettiğin şey ise "devamını oku" ile alakalı değil :-) Dikkat edersen sadece bu yazımda öyle bir sorun oldu ;-)

    YanıtlaSil
  23. Link sorununun kaynağı da şuydu: Yazıma başlık koymadan yayınlamıştım. Haliyel Blogger başlık olamayınca yazının ilk cümlelerini link yapıyor.

    YanıtlaSil
  24. Üstad, şimdi dediğin kodları söylediğin gibi yaptım ancak yazıyı uygun yerinden ayıramadım. "Devamını oku" yazısı yazının sonunda ortaya çıkıyor.

    YanıtlaSil
  25. Sorun yazınızı yazarken uygun yere <-span class="fullpost"->Gizlenecek yazı<-/span-> şeklinde yapamamanız. Yorumlarda bu konuya çokça değindim. Başka türlü açıklama aklıma gelmiyor. Lütfen dikkatlice tekrardan okuyun.

    YanıtlaSil
  26. Merhaba,

    Şimdi düzeldi, şöyle: Ben eski yazıların üzerinde deniyordum. Yeni gönderdiğim yazıda problem olmadı. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  27. @twohaf, şablonun şimdi denedim. Hiç bir sorun yok. Yazı girerken dediğim şekilde yapmadığın için yazının gizlemek istediğin kısmı gizlenmiyor!

    En basit örnek:

    Merhaba, ..... <-span class="fullpost"->Gizlenecek kısımz<-/span->

    YanıtlaSil
  28. öncelikle merhaba.Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler.söylediklerinizi şablona yerleştirdim,şablonu kaydederken de bi sorun çıkmadı.yazı yazarkende dediğiniz etiketleri kullandım ama gizlemek istediğim kısımda sayfada görünüyor.devamını oku linki sayfanın en altında çıkıyor nedense.yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    www.jeologundefteri.blogspot.com

    .....şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  29. Bir çok kullanıcı da burda sorun yaşıyor. Sizin yorumunuzun üstünde de aynı sorunun cevabını yazmıştım, hatta çoğu yorumda bunu çok detaylı anlattım. Benim burdan yapabileceğim birşey kalmadı. Çünkü yazıyı yazan ve yayınlayan sizlersiniz. Yazıyı yayınlarken neler yapmanız gerektiğini dediğim gibi yorumlarda ve ana yazıda çokça değindim. Lütfen dikaktlice okuyun ;-)

    YanıtlaSil
  30. cevap yazdığınız içim sağolun.Dediğiniz gibi birçok kişi bu sorunu yaşıyor,hatta tamamına yakını.Sorunda burda galiba....Herkeste aynı yanlışı yapmıyordur sanırım.Belki kodlarda bir sorun olabilir ben ondan bahsediyorum..Yoksa iki etiket arasına bir yazı yerleştirmek o kadar da zor olmasa gerek..Hani yanlış yazılacak kadar karışık birşey değil.Tekrardan teşekkürler

    YanıtlaSil
  31. @kırık kalem, insanlara tabiki yardımcı olamaya çalışacağım. Çünkü böyle bir yazı yazdıysam sorunlara da el atarım. Gerek @isimsiz ve @ali yüksel'in olsun gerekse e-mail üzerinden yardımcı olduğum burakdoğan olsun. Herkes başta doğru yaptığını sanıyordu, ama sonra öğrendiler yapmayı. Üstelik bu kişiler benle irtibata geçmiş kişiler. Onlarcası da yorum kısmına birşey yazmadı ama kullanıyor. Kodlarda hiç bir sorun yok. Olsaydı, bunu ben kendi blogumda nasıl kullanabilirdim? Lütfen yazı yazarken şu denemeyi yapın:

    Yazıyı HTML modda yazın. Örnek olarak ta şunu kullanın:

    Deneme <-span class="fullpost"->Gizlenecek yazı<-/span->

    Tabi bu anlattığım eğer diğer kısımları doğru yaptıysanız geçerli.

    YanıtlaSil
  32. helal olsun bunu arıyordum teşekkürler

    YanıtlaSil
  33. Erhan şöyle bi hata yapmışsın ondan bazıları(bende dahil) ilk başta yapamadı:
    Yanlış kod: <-span class:"fullpost"->Gizlenecek yazı<-/span->

    Doğru kod: <-span class="fullpost"->Gizlenecek yazı<-/span->
    (- tire ler yok)

    İki nokta üstüste yerine eşittir kullanınca düzeliyor iki nokta üstüstede çalışmıyor ve tüm yazılar anasayfada görünüyor..Ben 3. denemede yapabildim o yüzden..

    YanıtlaSil
  34. @Gökhan, sağol. Yazının sonunda iki yerde bu kodu anlattım. Bir yerde doğru yazmışım bir yerde de yanlış. Dalgınlık...

    Kusura bakmayın...

    YanıtlaSil
  35. selam googleda gezinirken sayfana ulaştım. acemi bir blogger olarak sormak istediğim iki soru var. cevaplarsan sevinirim blogger ipuçlarında göremedim.

    ilki, kategorilerinnasıl kısaltacağını anlatmışsın ama ben sadece senin gibi katehgorileri sağ tarafta bir yerde toplamak isitiyorum. onu nasıl yapabilirim.

    ikincisi, diğer bloglardan begenilen 4-5 yazıya link verildiği seçme yazı kutucuğu gördü bir iki yerde.bunu nasıl ekleriz yeni bloggera.

    teşekkurler.

    YanıtlaSil
  36. Merhaba rehav@, şunu belirteyim. Blogger'da kategori oluşturulamadığı için ben yazılarıma etiket verirken sanki kategoriymiş gibi davrandım. Zaten blogumda belli konularda yazılar yazıyorum. Etiket verirken de normal etiket mantığını kullanmayıp, sadece yazının konusu neyse onu etiketledim. Örneğin bu yazımda etiket verirken; blogger, son yorumlar, vs... diye yazmak yerine Blogger hakkında yazdığım tüm yazıları Blogger İpuçları etiketi altında yazıyorum.

    2.sorunu ise tam olarak anlayamadım. Bana örnek gördüğün blogların adresini yazarsan görme şansım olur. Ondan sonra bakarız...

    YanıtlaSil
  37. Bunu günlerden bugünde gördüm.. Yaptım güzel oldu teşekkürler...

    YanıtlaSil
  38. Elinize sağlık güzel oldu..

    YanıtlaSil
  39. Bunu yapınca tüm yazılarda devamını oku bağlantısı çıkıyor.Kısa yazılarda çıkmaması için ne yapabiliriz?

    YanıtlaSil
  40. @elektron maalesef kısa yazılarda çıkmama gibi bir şansımız yok.. Her yazıda bu bağlantı çıkıyor...

    YanıtlaSil
  41. @world182, öncelikle elektr10'un sorusunu unutmuşum, şimdi senin sayende farkettim. Yalnız dediğin gibi çaresiz değiliz. Bunun da bir çözümü vardı, ama şimdi hatırlayamıyorum. Sanırım düzgün çalışmadığı için bunu paylaşmaktan vazgeçmiştim. Şimdi bir bakayım.

    YanıtlaSil
  42. Kardeş bende çalıştı Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  43. İnşallah. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  44. MaFiAMaX çok teşekkürler bunu hep merak etmiştim sayende öğrenmiş oldum bu aralar blog yapma hevesi içinde uğraşıp duruyorum şu anda temel çalışmaları bitirmek üzereyim biraz öncede bu faydalı paylaşımını şablonuma uyguladım gayet güzel çalışıyor ellerine sağlık tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
  45. Blog yazmaya başlamadan önce ön bir çalışma en iyisidir. Sana çalışmalarında kolaylılar dilerim. Burada anlattığım konular hakkında aklına bir soru takılırsa sormaktan çekinme. Ben olmasam bile blogun sadık takipçileri sana yardımcı olacaktır. Resmi olmasa bile blogum bir sürü moderatörü var :-) Sağolsunlar bana yardımcı oluyorlar.

    YanıtlaSil
  46. teşekkürler işime yaradı güzel çalışma olmuş hemen ekledim...

    YanıtlaSil
  47. Çok teşekkür ederim bende böyle bişey arıyordum ne zamandır.

    YanıtlaSil
  48. Merhaba MaFİAMAX, henüz blog yapımında çok çok acemiyim,dünden beri internette "devamını oku.." nasıl yapışır diye ararken yarım saat kadar önce sizin makalenizi buldum ve bloğumdaki 2 yazımda denedim ve harika çalışıyor..gerçekten teşekkür etmeden geçmek istemedim..ÇOK TEŞEKKÜRLER, paylaştığınız ve sabırla tekrar tekrar anlattığınız için..

    YanıtlaSil
  49. Blogger profilinizden blogunuza bakmak istedim ancak 5 blogtan 2 si sadece yazı var. Onlarda da devamını oku özelliğini göremedim. Ancak işinize yaradığınız söylemişsiniz, sevindim. güle güle kullanın :-)

    YanıtlaSil
  50. MafiaMax teşekkürler, söylediğin şekilde kodları yerleştirdim. Ve çalıştırdım. Blogumun son halini incelerken kısa mesajlarda da Devamını oku linkinin çıktığını farkettim. Acaba nerede hata yapıyorum diye iki gündür kafayı yiycem. Kısa mesajlarda çıkmamasını nasıl engelleyebiliriz acaba?

    xturk.blogspot.com

    YanıtlaSil
  51. Malesef kısa yazılarda da çıkmak zorunda. Çünkü "devamını oku" linki statik bir şekilde şablonda duruyor. Bunu da yakın zamanda halledecez inşallah.

    YanıtlaSil
  52. Ya ben yaptım ama yalnızca explorer da işe yaradı mozilla da devamını oku linki çıkıyor fakat yazının tümünü gösteriyor ana sayfada.

    YanıtlaSil
  53. Sorun yazınızı ayırırken span etiketini düzgün kapamamaktan kaynaklanıyor. Bir çok kişi nedense burada hata yapıyor. Size ve diğer arkadaşlara şöyle bir öneri de bulunayım.

    Yazınızı düz bir şekilde "HTML Düzenle" modunda yazın. Daha sonra yazınızı span etiketi ile uygun bir biçimde ayırın. En son olarak ta yazı editöründe "Düzenle" moduna geçin ve yazınıza vermek istediğiniz stillendirmeleri (renk verme, link verme, resim ekleme, vs...) en son olarak verin. Böylece etiketlerde bir sorun olmaz ;-) Bir de böyle deneyin.

    YanıtlaSil
  54. Allah Razı olsun
    bu güzel uygulamayı görmeseydim uzun uzun yazıların tek sayfada görme zahmetine hâlâ katlanıyor olacaktım.
    çok güzel anlatmışsınız ilk demeden sorunsuz çalıştı.
    Anlatmanın dışındada, yorumlarada, üşenmede, bıkmadan vermiş olduğunuz cevaplar içinde sizi tebrik etmek istiyorum.

    Elleriniz,Gözleriniz dert görmesin. çalışmalarınızda başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  55. merhaba;
    ilk olark blogunu cok begendıgımı belırtmek ısterım. basarılarının devamını dılerım. bana cok yardımcı oldunuz.. benım blogumuda zıyaret edersenız sevınırım.. yorumlarınızı beklerım.
    http://ironstrom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  56. @AliY ve @ironstrom düşünceleriniz için teşekkür ederim. Ayrıca işinize yaradığı için ve bunu bizlerle paylaştığınız için de sevindim.

    Hepimize iyi bloglamalar...

    YanıtlaSil
  57. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  58. Teşekkürler vakit bulursan bu konuyuda anlatırmısın:P

    YanıtlaSil
  59. Teşekkürler MaFiAMaX

    Bir süredir blogunu takip ediyorum.Gerçekten güzel yazılar var.Sayende uzun süredir uğraştığım "devamını okuyun.." bağlantısınıda yaptım.Oldukça da güzel oldu. :)

    Yalnız yazının başında "Burada anlatılan uygulama Blogger'ın eski (klasik) şablonları için geçerli değildir." yazmışsın ama ben blogger'ın hazır şablonlarından birini kendimce düzenledim ve kullanıyorum.Bende çalıştı.

    YanıtlaSil
  60. Merhaba @_nkA, sanırım sen uyarıyı yanlış anlamışsın. Blogger yeni nesil şablonlara geçmeden önce XML olmayan klasik şablonları kullanıyordu -ki hala kullanıma açık. Uyarım bu tür şablonları kullananlar için ;-)

    YanıtlaSil
  61. bu linki eklemek için yönlendirdiğiniz şekilde işlemleri yaptım ve hiçbir sorun yaşamadım.ancak sonra baktımki ben çok fazla stillendirme yaptığım için beni biraz uğraştıracak,vazgeçtim.ama şablonumdan belki kullanabilirim diye silmedim.paylaşımınız için tşkr.

    YanıtlaSil
  62. Hülya Hanım sizin verdiğiniz cevap ile farkına vardım. Yorumumda bir hata yapmışım, düzeltme ile aynı yorumu tekrardan yayınlıyorum.

    Aslında bu sorununuz için bir çare var. Bence bu anlatacağım yöntemi her zaman kullanmalısınız.

    Yazılarınızı yazarken hiç bir şekilde stillendirme yapmayın. Yazınız bittikten sonra anlattığım kodu ekleyin. En son olarak ta stillendirmenizi yapın. Hatta yazınıza her seferinde kod ekleme zahmetinde bulunmak istemezseniz bunun da bir çaresi var.

    Blogunuz -> Ayarlar -> Biçimlendiriliyor yolunu izleyin. Bu sayfada Gönderi Şablonu formuna

    <span class="fullpost">Gizlenecek yazım</span>

    şelinde bir ekleme yapın. Bundan sonra yazı formunuzda bu kod karşınıza çıkacak ;-)

    YanıtlaSil
  63. son olarak ben de yazıyı gizleme kısmına geldim.herşey tam.spam kodlarını yazdım. aynen yanlış olmadan.

    hiçbir hata yapmadan başarı ile kaydettim şablonu yazılarımı da span kodları arasına yazdım. o da anlattığınız gibi hata yok. devamını okuyunuz diye bir yazı çıkıyor ama.yazıları gizlediğim başlığın altında değil de hani blogger ın klasik yorum gönderme kısmı var ya (blog yazıları öğesi ) o kısmın altında yazıyor devamını okuyun diye.ç ona tıklayınca ne kadar başlık altında gizli yazı varsa hepsini gösteriyor. yani her başlığın altına gizlediğim yazıların sonun da devamını okuyun yok. yalnızca blog yazıları kısmının . tarih ve yorumun olduğu kısımda devamını okuyun var. yani yapamadım.

    YanıtlaSil
  64. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  65. Güle güle kullanın ama yazımı birebir kopyalıyıp bir de aynı başlığı atmışsınız. Lütfen yazıyı blogunuzdan kaldırın.

    YanıtlaSil
  66. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  67. Umarım beni anlamışsınızdır, çünkü her yerde birebir kopya yazılarımı görmekten gına geldi.

    İyi günler.

    YanıtlaSil
  68. Dostum çok saol güzel bir eklentiyi sayende kullanıyoruz ama ben kullanmıyorum çünkü tüm yazılarımda devamını oku görünsün istemiyorum devamı yok birçoğunun. Bir gün sadece istediğimiz yazıda çıkacak şekilde ayarlarsan banada bir haber et olurmu ben sık sık bakmaya çalışacağım ama gözden kaçırabilirim. Eğer sadece istediğimiz yazıda çıkan şeklini bulursan Blogumda herhangi bir yazıya yorum yapma kısmına yaz gitsin ben anlarım. Tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
  69. süpersin dostum tam aradığım şeydi. söylediklerini aynen uyguladığında oluyor.

    tekrar teşekkürler ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  70. Öncelikle çalışmanız için teşekkürler! Ben denedim sorunsuz çalışıyor ancak bundan mı kaynaklanıyor bilemiyorum sayfanın sağındaki sütun kayboldu bende gözükürken diğer pc,lerde gözükmüyor ana sayfada,ancak devamını oku linkine basınca gözüküyor.bir inceliyebilirseniz iyi olur cevabınızı bekliyecem.

    YanıtlaSil
  71. Güle güle kullanın. Ancak profiliniz kısıtlı olduğu için blogunuza erişemedim...

    YanıtlaSil
  72. iyi akşamlar! Cevabınız için teşekkürler. Blog url'sini mesaj kutusuna yazmıştım ama isteseniz bir kez de açıktan vereyim http://bitkiselmucizeler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  73. Mesajınız yukarıda, gördüğünüz gibi adresiniz orada yok ;-)

    Ben sayfanıza girdim ve sağ sütunu görebildim. Hatta ilk başta "Google'un gökdelen reklamı", altında ise "blog arşivi" onun altında da "son dakika haberleri" var.

    YanıtlaSil
  74. iyi de devamını oku bağlantısını tıklayınca gözüküyor,ana sayfada gözükmüyor.

    YanıtlaSil
  75. Bunun "devamını oku" bağlantısı ile bir alaksı yok, tabi dediğim şekilde yaptıysanız.

    @resepsionist, sen diyince bir de Internet Explorer 7 ile baktım gerçekten de görünmüyor. Ben Firefox 2 ile baktığımda bir sorun yok.

    YanıtlaSil
  76. iyi akşamlar! ben hala sağda ki sütunun neden gözükmediğini anlayamadım bir bilen varsa lütfen yardım etsin.
    http://bitkiselmucizeler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  77. Bu güzel çalışma için teşekkür ederim. Aynen uyguladım. Yorumları da okumam ayrıca faydalı oldu. Üstad, her yazıda bu çıkmasa daha iyi olur .

    Adresinizi sitemden devamlı takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  78. Rica ederim, yorumları okumanız sizin için faydalı olmuştur zira yaşanılabilecek tüm sorunlar konuşuldu.

    YanıtlaSil
  79. çok güzel olmuş ellerine sağlık ben de aynen uyguladım

    YanıtlaSil
  80. Selamlar. Ben de bu kodları denedim fakat, daha önceki kısa yazılarıma da ''devamını okuyun'' şeklinde bir ek oldu.

    Yani daha önce sadece fotoğraf veya kısacık bir yazıda bile ''Devamını okuyun'' ibaresi gözüküyor. Bunu nasıl engelleyebiliriz?

    YanıtlaSil
  81. Malesef bu yöntemin dezavantajı da bu. Kısaltma yapın yapmayın her yazıda bu bağlantı gözükecektir.

    YanıtlaSil
  82. benden de küçük bir bilgi :

    "Özelleştir" sonra "Ayarlar" sonra "Biçimlendiriliyor" kısmından Gönderi şablonuna bu kodu yani görünmesi için tire koyayım :

    <-span class="fullpost">Gizlenecek yazı<-/span>

    kodunu yazı kaydederseniz. Yazı yazarken işiniz artık çok kolaylaşır.

    YanıtlaSil
  83. Mafiamax ben bişey sorayım ben anasayfamı http://yenisabah.blogspot.com sitesindeki gibi yapmak istiyorum. Buradaki (more) kelimesini devamını okuyun diye nasıl değiştiririm.

    YanıtlaSil
  84. Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, ilk uygulamamda hallettim..
    bu arada Allah sabır versin, sorulardan ben boğuldum :)
    birde arkadaşlar, arkadaşımız enaz 20 kere anlatmış dikkatli okuyalım, sorun yok çalışıyor..

    YanıtlaSil
  85. @MEMURDOSTU, o verdiğin blogda "son yazılar ve yorumlar" eklentisi çalışıyor. Ancak dili İngilizce, bu yüzden de more yazıyor. Ben de bir zamanlar "son yazılar ve yorumlar" yazısı anlatmıştım. Kategorilerden ilgili yazıyı bulabilirsin ;)

    @İsimsiz, güle güle kullan. Düşündüğün için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  86. Mafiamax geceleri kafam iyi çalışıyor demissin bir yerde benim de aklıma iyi bir fikir geldi. Şöyle bu Blogger'in arşiv eklentisine tıklayınca bir sayfada 50 yazı göstermesi ve eklenti tuşuna tıklayınca bir sayfada 20 yazı göstermesi sorununu devamını oku yöntemi ile aşabiliriz. Yazının içi tamamen gizlenecek. O devamını oku yazılan yerede bişey yazılmıyacak. Öyle olunca Yazıyı okumak isteyen sadece başlığa tıklayıp okuyacak. Ne olacak o zaman sadece başlıklar görünecek. Böylece etiketler de arşiv de çok işlevli ve anlamlı olacak. Hangi etiketi istiyorsa oraya tıklasın o konu ile ilgili son 20 yazı başlığını görsün. İstersen devamına da baksın. Yada hangi ayı yılı tıklarsa sadece yazı başlıklarını görsün. İyi olur değilmi böyle?

    YanıtlaSil
  87. Hocam ben maruzatımı bildireyim: Ben bu kodu aylar önce buradan bulmuştum. Lakin o dönemin heyecanı ve toyluğuyla şiddetle önerdiğin "span" kodunu kapatın uyarılarını okumamışım. Biliyorum benim eşşekliğim o bölüm.
    Son zamanlarda baktım ki ben kodu kullanınca font stillerim sapıtıyor, bu nedenle sondaki /span kodunu yerleştirmemeye başladım. Yazıları adeta bir şuursuz gibi ortalarına "span class="fullpost"" yazıp bıraktım, baktım ki işlev aynı öyle devam ettim.
    Yeni yeni farkına varmaktayım ki benim blog IE'de görünmez olmuş. Anasayfada sadece ilk yazı görünüyormuş, "devamı ..." linki de insanları bambaşka diyarlara götürümeye başlamış. Kısacası IE ile kullanılamaz hale gelmiş blog. IE kullanmadığım için çok geç farkettim bu durumu.
    Şimdi ben ne yapayım, ne edeyim, kafamı hangi taşlara vurayım da bu durumu düzelteyim.
    Ohh uzun oldu beaa.

    YanıtlaSil
  88. Cevval Portakal "keşke" demekten başka çarem yok. Tüm yazılarınızı komple elden geçirmek zorundasınız.

    Kulağınıza küpe olsun, eğer bu tür işlerle uğraşıyorsanız kesinlikle birden fazla tarayıcıyı kullanmanız gerek.

    YanıtlaSil
  89. Teşekkürler mafiamax sayende benim gibi acemi biri bile devamını oku bağlantısını halletti.Başka bişey daha var yardımcı olursan
    blog yazılarında veya blogda verdiğimiz bağlantıların yeni sayfada
    açılmasını nasıl hallederiz.

    YanıtlaSil
  90. Öncelikle teşekkür ediyorum blogger kullanıcıları için çok faydalı bir bilgi oldu.

    Dediklerini harfiyen yaptım ve sorunsuz bir şekilde çalıştı. Yalnız bu bağlantıyı yaptıktan sonra sayfalarım google da indexlenmemeye başladı. Bu bağlantıyı yaptığım zamanlarda feedburner e geçmiştim. Acaba indexlenmeme sebebi feedburner mi dedim ama değil. Büyük ihtimal devamını oku bağlantısını yaptıktan sonra oldu. Yardımcı olursan sevinirim.

    YanıtlaSil
  91. @game1wall, bununla alakası yok, tabi ilişkili başka bir sorun olmadıysa.

    YanıtlaSil
  92. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  93. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  94. öncelikle merhaba bn dediginiz gibi yaptım ve gayet güzel oldu ama ben Devamını oku yazısının rengini deiştirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirm şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  95. Tüm yazılarımda devamını oku yazısı çıkıyor? <-span class="fullpost"->....<-span->....<-/span-><-/span->

    kodlarını eklemedğim halde...

    YanıtlaSil
  96. @Shawn Ralf, bu yöntemin tek dezavantajı da bu. Yani bir hata yok.

    YanıtlaSil
  97. Gülü seven Dikenine katlanır :P

    YanıtlaSil
  98. S.A. Dostlarım,
    Benim devamını oku eklentisinde hiçbir problemim yok ancak ben yazıları gizleyemiyorum.Gizlenecek yazı arasına yazıyorum ancak yine de sayfada yazının tamamı gösteriliyor.Blog adresim: www.ermenisorunumuz.blogspot.com
    Blogu daha yeni açtım ve yardıma ihtiyacım var msnden de eklerseniz daha rahat yardımcı olabilirsiniz: syahkan@windowslive.com
    Şimdiden yardımınız için teşekkürlerimi sunmayı kendime bir borç bilirim...

    YanıtlaSil
  99. @faruksal, yazıda belirttiğim şeyleri yaptığın takdirde sorun yaşaman için bir neden yok. MSN'den veya e-posta yoluyla yardım etmiyorum. Kısa bir süreye kadar e-posta ile yardım ediyordum fakat su istimal edildiğimi görünce bunu da bıraktım.

    YanıtlaSil
  100. Ensonunda MaFiAmaX'ı hep beraber bıktırdık :)
    Arkadaşım konu içinde yazılanları uygularsan herangi bir sorunla karşılaşmasın.

    Ama kısaca senin sorununa değinecek olursak. Oluşan o sorunun önüne geçmek için yazını html sayfasında hazırla ve en son yazılara renk ve ayrıntı verme işini html den sonra yap ozaman bir sorun ile karşılamazsın.
    kopyala yapıştırla yapıyorsan bu sorunla daha fazla karşılacırsın. yukarıda belirttiğim gibi ilk önce html sayfasında herşeyi oluştur ve sonrasında diğer ayrıntılar için oluştur sayfasına geç. ozaman bu sorunla karşılaşmazsın (enazından ben bu şeklilde sorunla karşılaşmıyorum)

    Umarım sorunu halledebilirsin.

    Sevgili MaFiAmaX bu vesile ile tekrar teşekkürler. Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
  101. @AliY, yardımın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  102. Bu kodları her yazı için ayrı ayrı mı yapmak gerekiyor acaba? kendiliğinden kısaca yapması gibi bir şey yok mudur? belli bir karakter sınırı gibi mesela

    YanıtlaSil
  103. @sweet dreams, burada anlattıklarımı yaptıktan sonra her yazında gizleyeceğin kısmı belirtmelisin. Örneğin yazının içeriği aşağıdaki gibi olsun.

    Bu kodları her yazı için ayrı ayrı mı yapmak gerekiyor acaba? <span class="fullpost">kendiliğinden kısaca yapması gibi bir şey yok mudur? belli bir karakter sınırı gibi mesela<</span>

    Yukarıdaki örnekte span etiketi içindeki yazılar gizlenecektir. Bunu her yazında yapmalısın.

    YanıtlaSil
  104. gerçekten işe yarıyorrr... gezerken bakmıstım alanına... sagol

    Bişey soracagım.. ben katagoriler yaptım kendime ve bu katagorilerin alt baslıkları var...

    mesela

    yazılım,grafik ,c++ gibi alt baslıklardan olusuyor.. ben bu konularla ilgili yazı yazdıgımda.. yazılama tıkladıgımda yazılımın içinde yazılımla ilgili yazdıgım konular olsun istiyorum bunu nasıl yaparım ...

    YanıtlaSil
  105. @mafiamax ben devamını oku kavramını tam anlayamadığım zamanlarda bazı denemeler yapıyordum ve o yanlış denemeler sırasında devamını oku yazısını kaybettiğimi gördüm.ama şimdi ne kadar uğraştıysam da yapamıyorum ama kısa ve bol linkli yazılarda devamını oku yazısı kirlilik yapıyor.acaba o yazıyı isteğe göre kaybetme şansımız yokmu?

    YanıtlaSil
  106. Şu kimliğe sahip birden çok widget bulundu: Image2. Widget kimlikleri benzersiz olmalıdır.

    by hatayı verio türkçe karakter sorununu çözmiyorum :( help me...

    http://ayakkabi10.blogspot.com blogum türkçe karakterler yerinde soru işareti çıkıo verilen kodları html içine yerleştirncede bu hatayı verio : Şu kimliğe sahip birden çok widget bulundu: Image2. Widget kimlikleri benzersiz olmalıdır. :( ne yapmam gerekio ?

    YanıtlaSil
  107. her yazıda bu etiketleri koymak zorundamıyız?daha kısa bi yolu yok mu?

    YanıtlaSil
  108. @OsKiss, daha kısa yolu var. Blogger hesabına giriş yaptıktan sonra Ayarlar -> Biçimlendiriliyor yolunu izleyin ve açılan sayfada aşağılara doğru Gönderi Şablonu formunu bulun. Bu forma verdiğim etiketi şu şekilde koyun:

    <span class="fullpost"></span>

    Bunu ekledikten sonra sen her yazı yazdığında yazı formunda bu etiket hazır bir şekilde gelecek. Sen sadece yazının gizlemek istediğin kısmını yazımda da anlattığım gibi araya koyacaksın.

    YanıtlaSil
  109. mafiamax bişey soracağım <-span class="fullpost"-><-/span-> kısmı yeni mi keşfedildi acaba? çünkü her ayrı font için yeniden etiket açıp kapıyordum başaramadığım konuları sinirlenip siliyordum.Ancak bu kolay yol nasıl oldu da en başından anlatılmadı?

    YanıtlaSil
  110. Yeniden keşfedilen şey ne anlamadım. En son yorumumda anlattığım şeyi mi soruyorsun? Bu konuyu ilk anlattığımda bu aklıma gelmemişti. Sonrasında ise yazmadım.

    Ayrıca font için neden etiket açıp kapadığını da anlamadım.

    YanıtlaSil
  111. ilk yazınızda "maalesef her font değişikliğinde yeni bir etiket açıp kapamak zorundayız" gibisinden birşey yazmıştınız sanırım bunu yorumlarda belirtmiştiniz.yani örnek vereyim:

    <-span class="fullpost"->adım alper.<-span-> <-span class="fullpost"->bursalıyım.<-span class="fullpost"->blog yazmayı seviyorum.<-span->
    <-/span-><-/span-><-/span-><-/span-><-/span-><-/span->

    işte eskiden bu şekilde yapıyordum. şimdi ise;

    <-span class="fullpost"->adım alper.bursalıyım.blog yazmayı seviyorum.<-/span->

    şeklinde yazdığımda iş bitiyor.

    YanıtlaSil
  112. @ALper Er, yazının ilk halini hala yayınlıyorum. Dikkat edersen güncelleme kısmında var. Ve ben senin dediğin şekilde birşey yazmadım. Yazında farklı faklı stilelendirmeler -ki buna font da dahil kullanırsan her seferinde otomatik olarak span etiketi açılıp kapanır dedim. Fakat bu span etiketi ile yazının devamını oku için yaptığımız farklı. İşte sürekli açılan ve kapanan etiketler yüzünden bazen hatalar olabileceğini söylemiştim. Yani sen olayı çok farklı ve yanlış anlamışsın.

    YanıtlaSil
  113. aslında bu devamını oku yazısı sadece bu kodu koyduğumuz yazıda çıksa hiç fena olmaz hani. Wordpress gibi (:

    YanıtlaSil
  114. Kardeşim çok teşekkür ederim ya, vala sen olmasan hayatta beceremezdim. dediklerini harfiyen uyguladım ve oldu. Yalnız bizim bilgisayar bilgimiz zayıf neden şu ctrl4f ten bahsetmedin. iki saat aramak zorunda kaldım, yorumlarını okumasaydım sabahı getirecektim. herneyse ellerine sağlık yazı için...

    YanıtlaSil
  115. devamını oku sorununu gideriyor ama daha önemli bir sorunu doğuruyor.Google aramalarında aylık arşivlerden siteme ulaşılabiliyor,yani google sitemi indexliyor ama arama yapıldığı zaman arama konusu konu başılığının dahil olduğu aylık arşiv arama sonucu olarak bloguma yönleniyor.(bu nasıl cümle ya)Şimdi bundan kurtulmaya çalışıyorum.Yazılan kodları siliyorum ama şöyle bir hata alıyorum; Düzgün bir şekilde oluşturulmadığından şablonunuz çözümlenemedi. Lütfen tüm XML öğelerinin düzgün biçimde kapatıldığından emin olun.
    XML hata iletisi: The element type "div" must be terminated by the matching end-tag "
    Yardımcı olabilecek biri var mı?

    YanıtlaSil
  116. @dplc,

    Google arama motorunun aylık arşivlerini indexlemesini mi istemiyorsun? Eğer öyleyse bunun devamını oku ile alakası yok. Bizzat bunu kullanmadan öncede Google benim blogu aylık arşivlerini indexliyordu.

    Bunu durdurmak için hangi kodları silmeye çalışıyorsun?

    YanıtlaSil
  117. Evet Google arama motorunun aylık arşivlerini indexlemesini mi istemiyorsan Blogger'in arşiv eklentisini kullanmıyacaksın. Ben kullanmıyorum ve o şekil aylık arşivlerim Google'de indeksli değil. Erhan'ın şu kategori olayı arşiv işlevi de görüyor zaten. Bide yapabilsem.

    YanıtlaSil
  118. Yazı için teşekkürler. bu kodun avantaj ve dezavantajları var. Dezavantajı ile kullanmak işinize geliyorsa kullanmalısınız bence. Göster/Gizle yöntemi de alternatif olarak kullanılabilinir. Ne dersin Mafimax ?

    YanıtlaSil
  119. @Serdar,

    Rica ederim. Ben bu yöntemin tek dezanavtajı olarak her yazının altında çıkmasını gösterebilirim. Bilmiyorum başka zararı var mı?

    Göster/gizle yöntemi de ajax kullanılarak yapılabilir, hatta bu yöntemi uygulayan bloglar da var. Ama kendim kullanmadığım için kullanımda zorlukları var mıdır bilmiyorum.

    Bu yöntemi bir yıldan fazla süredir kullanıyorum ve benim için çok rahat bir yöntem. Kısa bir yazım çok az olduğu için de her yazının altında olması benim için sorun teşkil etmiyor.

    YanıtlaSil
  120. http://anadolu-ata.blogspot.com/

    adresinde kodun 1 ci kısmını koydum bir sorun vermedi ancak ikinci kısmı koydugumda

    <-p-><-data:post.body/-><-/p-><-b:if cond='data:blog.pageType != "item"'-><-br/->
    <-a expr:href='data:post.url'->Devamını okuyun...-><-/a->
    <-/-b:if-> ki dogru yaptıgımı sanıyorum

    su arızayı aldım

    We're sorry, but we were unable to complete your request.

    When reporting this error to Blogger Support or on the Blogger Help Group, please:

    Describe what you were doing when you got this error.
    Provide the following error code and additional information.
    bX-9khcxc

    bu konuda yardım ederseniz sevinirim .. yalniz-adam-ben@hotmail.com adresinide ekleyebilirsiniz bunu yapabilmem icin ne eksiklik sorun cıkarıyor bana bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  121. @Anadolu-Ata Grubu,
    Sorun verdiğim kodlardan değil, Blogger sunucularında kaynaklanan ani çökmelerden kaynaklanıyor. Bu tür hataları gidermek için en iyi yöntem kullanmış olduğunuz internet tarayıcınızın tüm geçmiş ve cookie bilgilerini silip tekrardan denemek. Tabi bu da çözüm olmazsa bir müddet beklemekte yarar var. Ben de gün aşırı benzer sorunlarla karşılaşıyorum.

    Tabi bu yorumu yazımda bahsettiğim adımları harfiyen yerine getirdiğinizi düşünerek yaptım. Zaten çok basit bir işlem, hata yapma olasılığınız gerçekten az.

    YanıtlaSil
  122. evet kodlar dogru ben bir sure sonra yine deniyeyim ancak bu tur olumlar sistem cokmelerinden olabilir haklısın

    YanıtlaSil
  123. ellerinize sağlık hocam türkçe kaynak ve güzel anlatım çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  124. Devamını oku kodları tamda aradığım şeydi ve çok işime yaradı. Yukardaki yorumlara göre bazı arkadaşlar kod ekleme bilgisini yanlış anladığından olsa gerek ilk denemede başarısız olmuşlar. Ancak MaFiAMaX arkadaşın dediklerini eksiksiz ve sırasıyla yapınca ilk denemede oluyor, ben yaptım. Teşekkürler MaFiAMaX, ellerine sağlık. Şunuda belirteyim, netten alınan bazı şablonlarda "data:post.body" kodu yok, olmayınca tabii olarak devamını oku olayıda olmuyor.
    http://akmedya.blogspot.com

    YanıtlaSil
  125. merhaba üstadım öncelikle bu güzel paylaşım için ve siten için kutluyorum... Gayet güzel çalışıyor...

    Ancak... blog sitemde de göreceğiniz gibi... O eklentiyi kullandığım yazıların anasayfada gösterimleridne yorum bölümü görünmüyor.. Devamına geçtiğim zamanda yorum gönder aktif... Değil.. Sorunu halledebilirseniz çok iyi olacak... Selametle...

    YanıtlaSil
  126. @Kirli,
    Kullanmış olduğun temayı kim nasıl tasarlamıştır bilmiyorum ama "devamını oku" bağlantısı oldukça masumdur, kimseye karışmz :) Yani ya sen uygulamada bir hata yaptın ya da temada bir sorun var. Bana iletişim yoluyla temanın orjinal indirme sayfasını gönderirsen temaya bir bakarım.

    YanıtlaSil
  127. çok maknule geçti.çok teşekkür derim ne iyi bir şey yapmıssınız

    YanıtlaSil
  128. ie de sadece bir yazı görünüyor arkadaşlar sitenin yarısı yok bi yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  129. @Özgün,
    IE'de yazılar gözüküyor ancak sidebar gözükmüyor. Bildirgeç - XML temasının orjinalinde sorun olmadığına göre kodlarda uyguladığın bir değişiklik buna neden olmuş olabilir.

    YanıtlaSil
  130. "Devamını Oku" eklentisinin istenilen yazılarda gözükmesini sağlayan çözümü yabancı bir sayfada buldum ve denedim. Sonuç olarak yeni yazılarımın istediklerimde işe yaradı, ancak eski yazılarımı edit edip kod eklesem bile işe yaramadı. Sayfanın linkini burada paylaşmam uygun mudur?

    YanıtlaSil
  131. @hitemall,
    Tabiki, linki paylaşabilirsin. Memnun olurum.

    YanıtlaSil
  132. "Devamını Oku" eklentisinin istenilen yazılarda gözükmesini sağlayan çözüm şu linkdedir (eski yazılarımda değişiklik yapmama olanak vermemiştir): http://hackosphere.blogspot.com/2006/09/expandable-posts-with-peekaboo-view.html

    Uygulamanın nasıl gözüktüğünü merak edenler siteme bakabilirler: www.kahramanlarsinemada.com

    YanıtlaSil
  133. Yeni bir blog başlatıyorum ve blog işinde çok yeni sayılmasamda başlı başına düşündüğüm ilk blog diyebilirim.
    Böyle ayrıntıları başta kurmak insanın daha çok önünü görmesine vesile oluyor. Çok teşekkür ederim, sitenizi incelemeye devam ediyorum. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  134. selam arkadaşlar devamını oku eklentisini yaptım ama blogumdan otomatik mail giden kişilerin mail kutularına giden makalelerin tamamı gözükmekte yani devamını oku eklentisi çıkmamakta bunu engelleyebilecek bir çözüm yolu varmı acaba...

    YanıtlaSil
  135. @Yusuf,

    RSS abonelerine giden e-postadan bahsediyorsan o ayarı RSS servisinden yapacaksın. Eğer Feedburner kullanıyorsan, onun ayarlarından yapacaksın. Bununla alakası yok.

    YanıtlaSil
  136. aslında blog konusunda yeniyim o yüzden şöyle anlatayım. http://smmmyusufyildiz.blogspot.com adlı sayfamda ayarlar menüsünde e-posta yazan kısımda bloggönder kutusuna yazdığım mail adreslerine otomatik mail gidiyor. bu adreslere gönderdiğim haber,makale bunun gibi yazıları sayfamda olduğu gibi devamını oku şeklinde gitmesini istiyorum ama yazının tamamı gidiyor bunu değiştirebilirmiyim. bunun bir yolu varsa nasıl yapılacağını yazarsanız sevinirim. teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  137. merhabalar benim blogum da www.djemo31.blogspot.com herkesi beklerim güncel müzikler ekliyorum sürekli...
    bu sayfadan ise linkler nasıl eklenir devam konusu açılır falan hepsini öğrendim arkadaşımızın yardımları sayesinde sorun yaşayan varsa bence kendileri yapamıyorlar...
    teşekkür ederim yardımlarınız için minnettarım...

    YanıtlaSil
  138. dostum benim sorum şu.devamını oku yazısı yerine kendi yaptıgım resmi koymak istiyorum bu nasıl olacak.şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  139. @Malcolm X,
    Sorunuzun cevabını ve daha fazlasını Blogger Şablonunu Düzenleme (Güncellendi) başlığında cevaplamıştım.

    YanıtlaSil
  140. mafiamax teşekkür ederim biraz araştırma yapınca blogger sablonu düzenlemeyi bulmuştum ve ordakileri okuyarak yapmayı başardım.her şey için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  141. çok güzel oldu ya teşekkürler.

    YanıtlaSil
  142. çok teşşekkür ederim saolun vaar olun

    YanıtlaSil
  143. çok saol hocam :)
    süpersiniz

    YanıtlaSil
  144. TEŞEKKÜREDERİM ARKADAŞIM İŞİME ÇOK YARADI

    YanıtlaSil
  145. Xml şablonlar için yeni seçim engelleme kodu

    Blogger için en son yayınlanmış içerik koruma kodunun xml şablonlar için dönüştürdüm. Google Chrome ve İnternet Explorer da çalışıyor. Firefox ve Operada çalışacağından eminim. Önceki kodlar ile koruma yapıldığında Arama Kutusu (Search Box) ve Açılır Menü (Combo Box) çalışmıyordu. Bu kod sayesinde hem bunlar çalışıyor hemde seçim yapılması engelleniyor. Kodda sağ tuşun çalışmasına izin vermişler ancak seçim yapılamayınca şağ tuş bi işe yaramaz. Ayrıca tümünü seç komutuda çalışmıyor.

    Kısa kes, kodları ver diyorsanız, kodu buraya ekleyemedim. :)

    http://corek-otu.blogspot.com/2007/01/secim-ctrl-c-ctrl-v-kopyala-yapistir.html

    Buyrun beklerim. Hem kodun nasıl çalıştığını görürsünüz. Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  146. Bende Devamını oku yazısı çıkmıyor. Yardımınıza ihtiyacım var. Kullandığım tema: Rounders 1

    YanıtlaSil
  147. @metude,
    Kullanmış olduğunuz tema Blogger'ın tavsiye ettiği bir tema olduğu için her hangi bir sorun yaşamamanız gerekir. Tabi, burada anlatılanları doğru yaptığınız ve şablonunuzun çalışmasını bozacak başka müdehaleler yapmadığınız sürece.

    YanıtlaSil
  148. GüzeL Bir BiLgi tşkLer..

    YanıtlaSil
  149. Tamamen aynı şekilde yaptım hatta isterseniz xml belgesini vereyim.

    YanıtlaSil
  150. @metude,
    e-posta adresim "Hakkımda" sayfamda yazıyor. O adrese XML şablonunuzu atın.

    YanıtlaSil
  151. ben dediklerinizi yaptım ama çalışmadı bana yardım edebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  152. merhaba span kodlarını eklediğim konularım sorunsuz, ama eklemediklerimin en sonundada konunun devamını okuyun yazıyor nedense ?

    YanıtlaSil
  153. @yunus,
    Yöntem gereği her yazıda "devamını oku" bağlantısı çıkacaktır. Yazıyı gizleyip gizlememk önemli değil.

    YanıtlaSil
  154. Teşekkürler MaFiAMaX

    devamını oku eklentisi...
    çok işime yaradı, tam istediğim gibi oldu.

    YanıtlaSil
  155. Selamlar.öncelikle çok yararlı bilgiler veriyorsunuz tebrik ederim.Bu eklenti de gayet kullanışlı ve işe yarar.Daha önceki şablonumda kullanıyordum ancak yeni şablon ekledim bütün ''devamını oku''eklentileri gitti.Tekrar eklemeyi denedim yazılara bu seferde bir türlü olmadı.Acaba sebebi nedir.Yardım edebilirseniz sevinirim.teşekkürler...

    YanıtlaSil
  156. Blogger'ın klasik şablonları için olmaz demişsiniz.
    Klasik dediğiniz şablon şu mu oluyor? (açıklayayım:)
    Blog oluşturmada bloggerın bize ilk sunduğu şablonlardan birini kullanıyorum. Siyah olanı.

    Yani bu dediğiniz kodları kullanabilmem için bloggera uyumlu başka bir tema mı kullanmalıyım. :S

    Aslında tüm yazılar için değil de sadece bir konu için ihtiyacım var "devamını oku" yazısına. Çünkü görütüyü bozuyor... Böyle bir şey mümkün müdür?

    Teşekkürler şimdiden.. Karışık anlattım biraz.. :S

    YanıtlaSil
  157. Selamlar,
    öncelikle çok faydalı bir blog ,tebrik ediyorum.Ben yeni bir tema yükledim blog uma ve daha önce uyguladığım devamını oku eklentilerinin hepsi silindi.ancak yazının html kodlarında gözüküyor.silip tekrar yapmaya çalıştım başarılı olmadı.acaba yeni temea üzerinde tekrar yazılara devamını oku eklentisi nasıl yapabilirim.yoksa bu tema bu eklentiyi kabul etmiyor mu? teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  158. slm dediklerinizi yapınca sitenin teması bozuldu.

    sitede sadece son konu görünüyor, yan menü ve diğer konular görünmüyor..

    http://www.filmizlek.com

    YanıtlaSil
  159. @brascoo7 ,
    Yeni bir şablon kullanmaya başladıysanız, burada anlattıklarımı tekrardan yapmalısınız. Tekrardan yaptığınız halde olmuyorsa ya şablon ile alakalı bir sorun var demektir ya da bir şeyi gözden kaçırıyorsunuzdur.

    Bu arada eski yazılarınızda bir düzenlemeye gitmenize gerek yoktur. Yazılarınız şablon değişikliğinden etkilenmez.

    @Nihal,
    Kullanmış olduğunuz şablon yeni tür olanı, yani XML.

    Sizin istediğiniz gibi sadece bir yazıyı kısaltmak için de bunun gibi bir yol izlemek zorundasınız. Tek farkı ortadaki kodların yerine statik bir "devamını oku" eklemek olacak. Yorumda anlatılacak kadar kısa değil malesef.

    @EMRE GULDAS,
    Yeni bir tema yüklediğinizde burada anlatılanları tekrar yapmalısınız. Eski yazılarınıza ise bir müdehale de bulunmanıza gerek yok.

    @Harew,
    Nerdeyse iki yıldır binlerce kişi burada anlatılanları uyguladığı halde bir sorun ile karşılaşmadıysalar sanırım bu hata sizden dolayı oluşmaktadır. Bir şeyleri gözden kaçırıyor olabilirsiniz; özellikle kodlardaki üçgen parantezlere dikkat edin.

    YanıtlaSil
  160. Teşekkür ederim bilgilendirme için. Birazcık daha fazla kafa yormam gerekecek anlaşılan. Belki becerebilirim :)

    Başarılarınızın devamını dilerim...

    YanıtlaSil
  161. bilgi için teşekkürler bende deniyim bakalım olcak mı :()

    YanıtlaSil
  162. Teşekkürler Yaptım Oldu ;)

    YanıtlaSil
  163. Paylaşımın için çok teşekkürler. Blog yayınlamak öyle bir hale geldiki yakında bunun için özel yazılım dilleri çıkarsa şaşmam :):).

    YanıtlaSil
  164. Merhabalar Mafiamax.İlginç bir soru olarak gelecek ama,bu devamını oku işlemini daha önce 3 bloğumda da uyguladım ve iki tanesinde hala sorunsuz kullanıyorum.
    http://odaoyunu724.blogspot.com/

    adresindeki blogumun temasını değiştirdikten sonra tekrar devamını oku koyayım dediğimde,Mozilla firefox ile gayet güzel çalışmasına rağmen İE7 de sayfa tümden uçtu.Widgetlerin hiç biri ana sayfada görünmediği gibi ana sayfada sadece 3 tane post yazısı kaldı.Ama o anda mozillada her şey gayet iyiydi.Şimdi yanlış yapıyorum da diyemedim,gayet düzgün çalışan iki ayrı blogum daha var ortada ve mozillada her şey normal.Bu acaba temanın kodundan kaynaklanan bir şey olabilir mi?Eğer öyleyse aşmanın yolu var mıdır?Yine vaktini alacağım ama fikrini yazabilirsen memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  165. @Sishyphos,
    Anlattıklarınıza bakılırsa sorun büyük ölçüde temadan kaynaklanıyor. Ancak yoğun olduğum için size yardım edemeyeceğim. Lütfen kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
  166. Ne kusuru,estağfurullah.Kolay gelsin size.

    YanıtlaSil
  167. Hocam merhaba dikkate alıp geliştirceğimizi umduğumdan yazıyorum...

    Geçende bir tema deniyodum. Temanın bir özelliğini farkettim bellibir karakterden sonra otomatik devamını oku bağlantısı üretiyor yani bu kodu kullanmaya gerek kalmıyor acaba bunu geliştirip yapabilirmiyiz?

    YanıtlaSil
  168. @micromalik,
    Bahsetttiğin temayı paylaşırsan bakabilirim. Ben daha önce görmemiştim kendi kednine devamını oku ekleyen bir tema. Büyük ihtimal JS ile yapmışalardır.

    YanıtlaSil
  169. Teşekkürler Çok güzel oldu

    YanıtlaSil
  170. Merhaba, güzel bir eklenti daha önce yapmıştım fakat devamını okuyun sizinki gibi ağaüıda sabit bir şekilde tutamıyorum bunu nasıl yapabiliriz... Tema ile mi alakalı acaba?

    YanıtlaSil
  171. @KirliADAM,
    Merhaba, evet tema ile alakalı.

    YanıtlaSil
  172. Merhaba. Öncelikle ayrıntılı açıklamanızla bu eklentiyi biz cahil bloggerlarla paylaştığınız için teşekkürler.

    Sormak istediğim şey : yazıların hepsinde "Devamını Oku" eklentisini kullanmak istemiyorum.Ancak span class="fullpost" ,/span kodlarını yazmadığım yazılarımda da,yazının sonunda -devamını oku- linki çıkıyor.Bunu düzeltmek için ne yapmamı önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  173. @Vet. Hekim Tijen Özbatur,
    Merhaba, öncelikle herkes cahildir. Cahillik görecelidir. Zaten cahil olmasaydık öğrenemezdik. ;)

    Sorunuza gelince, bu soru çok defa soruldu. Bu yöntemde her yazıda "devamını oku" bağlantısı çıkmak zorunda.

    YanıtlaSil
  174. teşekkürler
    güzel anlatmışsınız
    - (çizgi)lerin kaldırılmasını unutanlar sorun yaşadılar sanıyorum
    iyi çalışmalar

    http://sanaldanisman.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  175. Merhabalar.Bu kodu uzun süredir kullanıyorum.Ancak tema değişikliği yapmak zorunda kaldım ve yeni temaya bu kodu koyunca explorer da hatalı olmasına neden oluyor.
    Blogger da bunu başka kodlarla yapma şansımız var mı?

    YanıtlaSil
  176. http://www.omrunesaglik.com

    Html sayfasında dediklerinizi harfiyen yaptım. Herşey tamam ama Devamını Oku yazısı gözükmüyor? Ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
  177. bu özellik sanırım firefox ta çalışmıyor.ie de sorun yok.

    YanıtlaSil
  178. @Bahadırhan TABAK,
    Bilmiyorum. Şimdiye kadar binlerce insan -ki ben de dahil bunu kullanıyor.

    YanıtlaSil
  179. hocam bir sorum olucak devamını oku linki ile yaznın gösterilen kısmı arasında 3 ila 4 satır arasında bir boşluk oluşuyor bu sorunu giderebilmemiz mümkün mü?

    YanıtlaSil
  180. @mayy,
    Bahsettiğiniz sorun tamamen tasarım ile alakalı. Ben en kısa yoldan hemen yazının altında çıkması için bu yolu anlattım. Ama temanıza bağlı olarak arada boşluklar olabilir.

    Eğer Blogger temalarını düzenleyebilecek kadar bilginiz varsa bu "devamını oku" bağlantısını istediğiniz yere koyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  181. cevap için teşekkürler sorunu yazımı tamamen kodların için hazırlayarak çözdüm bu şekilde sorun çıkmıyo.

    YanıtlaSil
  182. teşekkürler gayet güzel anlatmışsın hiç bir sorun yok bende.

    YanıtlaSil
  183. hocam çok süper oldu sağolasın. Ama video paylaşıyorum blogda anasayfada videoların görünmesini istemiyordum. şu an görünmüyor ama sayfanın kaynak koduna baktığım zaman video embed kodlarını görebiliyorum... bu kodların anasayfada hiç gözükmemesi için ne yapılabilir ?

    YanıtlaSil
  184. @J.K. Aydoğdu,
    Kaynak kodlarının görünmemesi için başka yöntemler de uygulamalısınız ve bunun için webmaster sitelerine bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  185. Bende autosunu yayınladım isteyen olursa bakabilir.

    http://davuterarslan.blogspot.com/2009/07/bloggerda-devamn-oku-eklentisi-yapmak.html

    YanıtlaSil
  186. detaylı açıkladığınız için teşekürler. güzel bir makale olmuş.

    YanıtlaSil
  187. çok teşekkürler. yaptım oldu. sonunda. o kadar uğraştım ki yapmak için. bir bilene danışmak gerekiyormuş demek ki.
    :)

    YanıtlaSil
  188. ben sorunum halloldu zannediyordum ama, şimdi bütün gönderilerimde "devamını okuyunuz" butonu çıkıyor, yazının devamında bir şey olmamasına rağmen. bunu nasıl çözeriz? bir bilginiz var mı?
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  189. @ayşegül,
    Bu yöntemde "devamını okuyun" bağlantısı her zaman çıkmaktadır. Yöntemin teknik olarak altyapısı gereği böyle, yani bir sorun yok. Yöntemin tek dezavantajı.

    YanıtlaSil
  190. devamını okuyun yazısını silmek için

    <a expr:href='data:post.url'>Devamını Okuyun...>></a>

    bu kodu silebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  191. @Admin,
    Bunu silersek uygulamayı nasıl kullanacağız? Lütfen bilmediğiniz konularda yorum yapmayın.

    YanıtlaSil
  192. Yazıyı silmek isteyen arkadaşlar var bu yüzden böyle bir yorum yapma gereği duydum...

    Ayrıca konu başlığına tıklayınca konuya ulaşılamıyor mu ?

    Hayır işleyelim dedik, dedik ama işitmediğimiz azar kalmadı. Vatan Sağolsun...

    YanıtlaSil
  193. @Admin,
    Eğer o kod şablondan silinecekse, "devamını oku" uygulamasını diğer yazılarda nasıl yapılacak?

    ayşegül, span kodları ile gizleme yapmadığı yazılarda "devamını oku" bağlantısının çıkmamasını istiyor.

    Umarım şimdi ne için azar işittiğinizi anlamışsınızdır.

    YanıtlaSil
  194. Davut ErarslanAğustos 14, 2009

    Merhaba yukarıda iki tane admin var yanlış algılanmasın ben Davut Erarslan mafiamax'ın tartıştığı başkasıdır..Benimde ismim admin karışılık oldu yukarıda bide ben yorum yapmıştım Admin adıyla..Kusura bakma MafiaMax..

    YanıtlaSil
  195. @Davut Erarslan,
    Estağfurullah. Zaten o Admin kişisinin kim olduğu belli değil ;)

    YanıtlaSil
  196. Neredeyse hergün Şu fullpost kodunu almak için sitene giriyorum :)
    Birde temanda bir problemmi var acaba?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder