Alanadı Uzatısını Neye Göre Seçiyorsunuz?

Yaklaşık olarak bir hafta kadar önce http://www.mafiamax.com alanadını alarak uzun zamandır düşündüğüm bir eylemi gerçekleştirmiştim. mafiamax alanadına ilk düşündüğüm uzantı .com idi. Aslını sorarsanız çok şanslıydım çünkü .com , .org , .net alanadlarının üçüde boştu. Bende hiç düşünmeden .com uzantısını tescilledim.

Ama insanları hangi uzantıyı alacağına karar verdiren şey nedir? Bunu hiç düşündünüz mü? Eminim düşündüyseniz bile Türk blogküresinde şimdiye kadar böyle bir araştırma olmadığından bir sonuca varamamışsınızdır. Ancak şimdiye kadar dedim, çünkü murekkep.org yazaralarından Fatih bu konuyu araştırmış ve Türk blogküresinden bazı blogcularla söyleşi yapmış. Bence bu konuya çok güzel bir kaynak oluşmuş.


Benim .com alanadı uzatısını seçmemin ilk nedeni en çok bilinen uzantı olması ve klavyeden alanadımı yadıktan sonra CTRL+Enter tuş kombinasyonu ile hızlı erişilebilmesi. Diğer bir nedenim ise kulağa daha hoş gelmesi. Peki Türk blogküresinde bulunan bir çok blogcu alanadı uzantısını neye göre seçmiş?

Eğer sizde alanadı uzantısını seçerken nelere dikkat edildiğini merak ediyorsanız mutlaka bu yazıyı okumalısınız. Yazıyı okumak için tıklayın.

Yorumlar