Blogum Kilo Verdi!

Yaklaşık 4 gün önce MaFiAMaX Blog!'un Firefox ve Opera'da IE'den farklı göründüğünü keşfettim. Bundan önce dikkatli bir şekilde incelememiştim. Gördüğüm en bariz farklılık, Firefox ve Opera'da "Yazının devamını okuyun..." bağlantısının bazı yazılarda çalışmamasıydı. Ben de bunun üzerine hummalı bir çalışma başlatıp, tüm yazıları elden geçirdim ve blogumu zamanında ortaya çıkan sayfalarca HTML etiket yumağından arındırdım. O kadar çok etiket vardı ki, tarayıcılar yorumlamakta güçlük çekiyordu. Hatta Firefox çıldırıyordu :-)) Yazı girişlerinde HTML kod bakımından nerdeyse %45 hafifleme oldu. Şimdi gönül rahatlığıyla uyuyabilirim. Çünkü blogum 3 tarayıcıda da aynı şekilde görüntüleniyor.

Benim farkedemediğim farklılıklar veya çalışma sorunları varsa, lütfen bildirin.

Yorumlar

  1. iyi olmuş..epey hızlı açlıyor anasayfan..

    ben her zamanki gibi opera yani en hızlısını kullanıyorum...

    ancak bazı zamanlar firefox'a da girmiyor değilim..

    yani ie kullanmada ister avant,ister opera, ister firefox, ister maxthon, ister safari ama ie'yle asla..

    bi tek cleartype teknolojisi iyi onu da geç yani..hızı ise kaplumbağa :D

    neyse sen yine ie'den vazgeçmiyeceksin onu biliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten hissedilir bir performans artışı yaşadım.
    IE konusunda da haklısın :-))

    YanıtlaSil
  3. An itibari ile 539 XHTML hatan var. Şiddetle düzeltmeni tavsiye ederim. Şu ana kadar gördüğüm en fazla kod hatası :) bi ara düzelt bence.

    Sen de bak

    YanıtlaSil
  4. @Damacana, çok hata olduğunun farkındayım. Yaklaşık iki hafta önce bende bir tarama yapmıştım. Ama atrıca başka bir tarama da yaptım. XML şablon default haldeyken bile 100 hata var. Hataların çoğu aynı hata. Bir de bazı hatalar var ki bir türlü anlam veremedim. Açıkcası hataların bazılarını düzeltebilirim ama bazılarında, şu anlam veremediğim hatalarda sana danışırsam şaşırma :-))

    Hani garip hatalar dedim ya en basitinden senin son yazındaki (<) ifadesi bile hata olmuş.

    YanıtlaSil
  5. @Damacana,
    Dünkü hata ikazından sonra hata kodlarına baktım ve toplsan 30-40 hata olduğunu farkettim. Aynı hataları onlarca defa vermiş. Ayrıca çok ilginç ve komik hatalar da var:

    En basitinden, herhangi bir yazımda kullandığım videonun height değerinde kullandığım " (tırnak) işaretini bile hata olarak göstermiş. Bu nasıl iştir? :-)) Bende onlarca video var. Valla açık söylemek gerekirse ben bu servise güvenmiyorum, çok gereksiz yere kafa karıştırıyor. 3 tarayıcıda da sürekli blogumu test ediyorum. Bana göre şu an bir sorun yok. Tabi sorun yaşayanlar varsa bildirirlerse sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. Evet çok komik hatalar var. Benim blogumda 644 hata buldu. head ve sytle etiketlerinin sonlarındaki (>) hata dedi. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder