Haydi Widget Avlayalım :-))

Blogların vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi widgetlerdir. Peki widget nedir?

Widget Nedir?


Windows Gadget kelimelerinden türetilmiştir. Widgetler pratik uygulamalardır. Widget hem masaüstü hem de web de olabilir. Masaüstünde ve webte en çok kullandığımız widget türleri; hava durumu, takvim, not defteri, borsa bilgi çubuğu vs.. Dikkat ettiyseniz hepsi bir tek amaç için üretilmiştir. Web 2.0 ile widgetlerin web üzerindeki etkinliği de oldukça arttı ve sırf widget hizmeti veren onlarca site var. Ben de sizlere bunlardan birini, yourminis.com 'u tanıtacağım.


Yourminis.com CNET'in düzenlemiş olduğu WEB ödüllerinde kendi kategorisinde (Browsing) 1. olmuş. Siteye girdiğinizde üst tarafta menü ile karşılaşacaksınız. Menüden "gallery"e tıklayın, böylece widget galerisine ulaşacaksınız. Burada onlarca widget var. Bir çoğu benzer widgetler. Widgetlere geçmeden önce hangi platformlarla uyumlu olduğuna gelirsek, neredeyse hepsi diyebilirim. Zira bu sitedeki widgetleri Vista Sidebar'a bile ekleyebiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken widgeti hazırladıktan sonra "COPY ME" butonuna basmak ve uygun platformu seçmek.

Countdown (Geri sayım sayacı)


Bu linkten ulaşabileceğiniz bu widget, başlıktan da anlaşılacağı gibi geri sayım sayacı. Widget belirlediğiniz bir tarih ve saatten itibaren geri sayıma başlıyor. Ayrıca ne için geri sayım yapıldığını da belirtebiliyorsunuz.

Nasıl kullanacağınıza gelirsek; İlk öncelikle açılan sayfada widgetinizi kareli sayfa üzerinde göreceksiniz. Sayfanın sol üst köşesinde "EDIT ME" butonuna basın ve açılan menüden "edit"i seçin. Böylece geri sayım tarihini ve olayın adını yazabileceğimiz kısıma ulaşacağız. Şimdi widgetimiz üzerinde ilk satıra tarihi (ay/gün/yıl) girip alttaki satıra saati (12:45 gibi), onun altındaki satıra olayın adını ,en alttaki satıra da bağlantı adresini ekleyebilirsiniz.

Blogunuzun renklerine uyumlu hale getirebilmek içinse, widgetin sağ üst köşesinde bulunan 3 düğmeden soldan birincisi renk ayarlarını girmemizi sağlıyor. Burada widgetin saydamlığınıda "alpha" kanalı ile ayarlayabiliyoruz.

Son olarak blogumuzda kullanabilmek için kodları almalıyız. Bunu için "COPY ME" butonuna basın ve kullandığınız platformu seçin. Bundan sonrası kodu uygun bir yere yapıştırmak.


YouTube Videosu


Bu linkten ulaşabileceğiniz bu widget gerçekten çok başarılı. YouTube sitesinde varolan video kategorilerinin tamamı bu widgette de var. Widgetin sağ üst köşesinde bulunan düğmelerden ortanca olanına basın ve açılan menüden video kategorisini seçin. Böylece widgette görüntülenecek videoların kategorisini seçmiş olacaksınız. Daha sonra renk ayarlarını yaptıktan sonra widgetin kodlarını almak için "COPY ME" butonuna basın ve yayınlayacağınız platformu seçin. Bundan sonrası kodu alıp blogun uygun bir yerinde yayınlamak.



Burada en çok beğendiğim 2 widgeti açıkladım. Zaten hepsi aynı mantık ile düzenleniyor. Widget arşivini karıştırıp daha iyilerini bulmak size kalmış.

Yorumlar

  1. Senden ögrenecegim çok şey var.
    Ne güzel şeyler bunlar çok teşekkürler...

    Bu arada bende SPAM mesaj gibi her yere yorum yazıyorum ama... bir sakıncası yoktur heralde.

    Bu güzel bilgiler için tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Ben güncel İŞ İLANLARI veren videget arıyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder