Adobe Photoshop Dersleri Başladı

Merhaba güzide MaFiAMaX Blog! takipçileri ve diğerleri! Başlıktan da anlayacağınız üzere tamamıyla ücretsiz ve tecrübeye dayalı (aslında burası başlıktan anlaşılmıyor ama neyse) Adobe Photoshop derslerimiz http://www.mafiamax.com/ üzerinde başlamıştır. Aslında buna ders değil de paylaşım desek daha doğru bir yaklaşım olacak zannımca, şöyle ki burada anlattığım ve muhtemelen anlatacaklarım, profesyonelce değil de daha çok tecrübeye yani "bak ben böyle yaptım oldu" veya "bunu böyle değilde şöyle yapsakta oluyormuş" gibi deneyimlere dayanıyor ve de dayanacak. Dolayısıyla benim anlatımımı ve anlattıklarımı beğenmeyebilir, nefret edebilir ya da tapabilirsiniz -ki sonuncusunu yapan kişiler tercih sebebidir. Bu paylaşım ya da ismi her neyselerimiz, her hafta düzenli şekilde yayınlanacak ve kolaydan zora doğru gidecektir, en azından öyle umuyorum... (Hatta umuyoruz değil mi Erhan)


Bu hafta (belki de bu ay) anlatmaya çalışacağım konu Photoshop ile pürüzsüz cilt elde etmek olacak, hatta oldu bile... Yazının sonundaki resimlerde de görüldüğü gibi işlemlerin bir akış sırası var. 1. resmin sağ tarafına bakarsanız layer (katman) paletinde background (arkaplan) yazan ana layer 'a sağ tıklamak suretiyle duplicate layer seçeneği seçilir. Bu bize layer'ımızın bir kopyasını almamızı sağladı. Daha sonra kopyaladığımız layer'ı seçerek magic wand tool (2. resimde kırmızı okla gösterilen yer) aracıyla cildin pürüzsüzleştirmek istediğimiz kısımlarını seçiyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken husus, yüzün gölge kısımlarının seçilmemesi. Yoksa perspektif kaybolur görüntü gerçeklik hissi vermez. Bu işlemden sonra Ctrl+Shift+I tuşlarına basaraktan inverse yapıyoruz ki bunu select menüsünden inverse seçeneğini tıklayarakta yapabiliriz. Bu şekilde bizim işaretlediğimiz alanların dışını seçmiş oluyoruz. ardından delete tuşuna basaraktan arta kalan görüntüyü siliyoruz. Burada yaptığımız işlemi görebilmek için ilk layer'ı okla gösterilen yerden görünmez yapıyoruz. Tekrar Ctrl+Shift+I tuşlarını kullanarak inverse yapıyoruz. Çünkü işaretlediğimiz yerlerin içini seçmemiz gerekiyor. Bir nevi yaptığımız işlemi geri alıyoruz. Daha sonra filter menüsünün altından blur--> gaussian blur efektini seçiyoruz (bkz : resim 4). Burada kendi ölçütlerinize göre bir değer verebilirsiniz fakat fikrimi sorarsanız ki muhtemelen sormuyorsunuz ama söyleyeyim 1,5-2 aralığında seçim yapmanızı öneririm. Son olarak ana layer'ımızı gene görünür yapıyoruz Ctrl+Shift+E veya layer ın üzerine gidip sağ tuş yapıp merge visible yaparak layerlarımızı birleştiriyoruz -ki bu çok önemli eğer yaptığımız çalışmayı .jpeg ve benzeri formatlarda görmek istiyorsak bunu kesinlikle yapmalıyız. Ben resim 5'teki gibi bir sonuç elde ettim. Eee sanırım bitti. Son olarak sitenin editörüne teşekkür ediyoruz ki sitede yazılarımız yayınlanmaya devam etsin. Teşekkürler Erhan, çok sağol. Bu yazıya vaktini ayıran "değerli insanlar" -evet bu yazıya vakit ayıran kişiler çok değerli insanlarsınız- size daha çok teşekkür ediyorum!
Resim 1Resim 2Resim 3Resim 4Resim 5

Yorumlar

  1. Hocam hayırlı olsun ilk yazın.

    YanıtlaSil
  2. son olmasın bu yazım... teşekkür ederim mirim :D

    YanıtlaSil
  3. Çok sevdim bu photo shop yazılarını ne de güzel anlatmışsın şuradan buradan diye değil oturup izah etmişsin ancak bir bu yazını gördüm birde bunu Photoshop'ta Kırmızı Göz Rengi Düzeltme ve Göz Rengini Değiştirme daha çok yazarsan seviniriz hocam.

    YanıtlaSil
  4. Eda Hanım, daha dün kendisi ile görüştüm. Şile de tatilde. Burası mahrumiyet bölgesi dedi :-)) Gerçi işine geliyor keratanın. Gelir gelmez, çok güzel bir yazı daha yayınlayacak. Tabii şu üşengeçliği üstünden atarsa :-)

    YanıtlaSil
  5. öncelikle ilginize teşekkür ederim Eda Hanım... tatilden döndüm ve en kısa sürede yazılarıma devam etmeye çalışacağım:D:D

    YanıtlaSil
  6. Ben teşekkür ederim bende bu gece ama canım sıkkın benim adımı kullanarak sağa sola pis yorum bırakanlar var aman dikkat bunu oku lütfen olur mu çok önemli arkadaşım http://www.edasuner.com/onemli/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder