Photoshop'da Resimlere Ölü Etkisi Verme

Uzuuuun bir aradan sonra bir Photoshop macerasıyla daha karşınızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum pek sayın sayısı gün geçtikçe artan MaFiAMaX takipçileri. Bu kez Photoshop ile yapılması zor gözüken ama aslında gayet kolay olan bir çalışmayı sizlerle paylaşma kararı aldım. Çalışmamızın adını da "Photoshop ta yaşayan ölüler" koydum :D. Yazımın devamında size nasıl yapacağınızı kısa ve öz bir şekilde anlatacağım.


Bu çalışma için öncelikle bir resim açıyoruz (tercihen insan resmi). Şahsen ben kendi arkadaşımın resmini tercih ettim. CTRL + O diyerek açtığımız resmi layer penceresinden duplicate layer diyerek çoğaltıyoruz.

Daha sonra duplicate ettiğimiz yeni katmanımızı (layer) CTRL+SHIFT+U tuşlarını kullanarak siyah beyaz hale getiriyoruz. Ben kısa yol sevmem diyenler bunun için image->adjustments->desaturate yolunuda izleyebilirsiniz. Yarattığımız katmanın (layer) blending mode değerini soft light yapıyoruz (bkz:resim1). Daha sonra çalışmamızda çok önemli bir yere sahip olan duvar çatlağı resmini CTRL + O yöntemiyle açıyoruz. Açtığımız duvar çatlağı resminde (buna çatlak resmi diyelim bence) move tool (V) kullanarak çatlağımızı kendi açtığımız resmin üzerine sürüklüyoruz (bkz: resim2). Taşıdığımız çatlak resmi ilk resmimizde yeni bir katman (layer) olarak gözükecektir. Bu katmanın (layer) diğer iki katmanın arasına taşıyoruz. Daha sonra çatlak resmimizin blending mode değerini resimde görülen yerden color burn olarak ayarlıyoruz. Burada kendi karşılaştığım bir problemi sizinle paylaşmak istiyorum. Benim bulduğum duvar çatlağı resmi çok küçük ve arkadaşımın resmi ise çok büyüktü. Bu yüzden isterseniz çatlak resmini edit->free transform ( CTRL + T) yöntemiyle büyültebilirsiniz ki ben bunu pek tavsiye etmiyorum. Çünkü resim büyütüldükçe verdiği etki gitgide azalacaktır. İkinci bir yöntem olarak çatlak resminden bir kaç tane kopyalayarak resmin tamamını kaplayabilirsiniz. Bunun için çatlak resminin katmanı seçiliyken move tool (V) u seçin alt tuşuna basarak farenizin sol tuşuna basmak suretiyle çatlak resmini sürükleyin... Çatlak resminin aynısından bir tane daha oluştu. Yani en azından öyle olması lazımdı. Eğer ikinci yöntemi kullanırsanız oluşturduğunuz her yeni çatlak resminin kopyası için yeni bir katman (layer) oluştuğunu göreceksiniz. Çatlak resimlerini tam olarak istediğimiz gibi yaydıktan sonra yapacağımız şey tüm çatlak resim katmanlarını seçerek CTRL + E tuşlarına basarak katmanları (layer) birleştirmek olacaktır. Daha sonra çatlak resmimizin blending mode değerini color burn olarak ayarlıyoruz. Şimdi de en alttaki yani ilk katmanımızı seçiyoruz ve CTRL + U veya image->adjustments->hue saturation diyoruz “colorize” seçeneğini işaretliyoruz. Resmimize bu şekilde ölü havası veriyoruz. Son olarakta CTRL + SHIFT + E diyerek tüm katmanlarımızı birleştiriyoruz ve oluşan şey karşısında dehşete düşüyoruz. Umarım çok iyi bir çalışma olduğu için dehşete düşersiniz. Benim elde ettiğim sonuç ekte verilmiştir ilginize ve de bilginize (bkz:resim3).

Her zaman olduğu gibi bu yazıya değerli vaktini ayıran çok değerli pırlanta kalpli insanlara teşekkür ediyorum ve iyi günler duruma göre iyi geceler vs diliyorum…

Not: Çatlak deseni ve başka desenler için : http://textures.forrest.cz/


Photoshop'ta Ölüler :-)

Yorumlar

  1. adamı öldürdünüz bee :-D

    güzel çalışma,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. undead forever!! eline saglık güsel calısma..

    YanıtlaSil
  3. Neler gördüm ama böylesini ilk defa gördüm vay anasını ya CSS var bende deneyeceğim hemen sağolasın

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim arkadaşlar beni utandırıyorsunuz:P bende asıl ben ilginize ve alakanıza teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  5. Meraba arkadaşlar.duydum ki sevip güvendiğim baran arkadaşım benden aldığı masumane fotoğraflarımı gizliden internette yayınlıomuş:) la bi de rezil edio adamı. ölüymüş.cildim buruştu biraz o kadar yaz günü güneşin altında dolaşınca da biraz yanık olması normal tabi:)
    neyse dostum eline sağlık.ama ben de örendim ya artık o sırıttığın resimleri ne hale getirecem dur sen

    YanıtlaSil
  6. Vallahi Şahin ben senin yerinde olsam onu dansöz yapardım. Baksana ne yapmış sana :-))

    YanıtlaSil
  7. yahu selam millet.bu çatlak duvar resmini nereden buldunuzzzzz!!!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder