Yeni Bir Soluk: e-sayfa.com

e-sayfa.comBlog yazarlığına başladığım günden beridir sürekli takip ettiğim yakuter (adaşım) çok güzel bir projeye imza atmış. Projenin adı e-sayfa. Servis tamamen bedava günlük/blog servisi vermek için hazırlanmış. Sitenin alt yapısı Wordpress MU kullanılarak oluşturulmuş. Yani günlük/bloglarınız Wordpress altyapısını kullanacak. Bu da gelişmeye açık bir platform olmasını sağlıyor.



Peki Piyasadaki Diğer Blog Servislerinden Farkı Nedir?

  • Wordpress MU altyapısını kullanan ve AdSense reklam gelirlerinin %80'nini blog sahibine bırakan tek Türkçe günlük servisi. (Reklam hizmetini açmasanız bile günlüğünüzde reklam birimi bulunuyor. Bu da bahsi geçen %20'lik kısım. Ama reklam biriminin türü ve yeri çok iyi ayarlandığından dolayı rahatsız edici değil.)
  • AdSense reklamlarını yayınlamak için site şablonunuz ile uğraşmanıza gerek yok. Sadece AdSense pub bilginizi girin ve olsun. AdSense reklamları varsayılan olarak yerleşiyor.
  • Kalıcı bağlantılarınız en iyi şekilde oluşturuluyor. Örneğin "Bu benim ilk yazım" başlıklı yazınızın kalıcı bağlantısı http://mafia.e-sayfa.com/bu-benim-ilk-yazim/ şeklinde oluşturuluyor. Arama motorları böyle bir bağlantıyı çok çabuk bir şekilde kaydederler ve arama sonuçlarında doğru sonuçların verilmesini sağlarlar. Eskiden kalıcı linkler garip bir sürü simge ve sayı yığınından oluşuyordu.
  • Temaların sayısı çok olmamasına rağmen, en çok beğenilen temalar bir araya getirilmiş. Gün geçtikçe de tema sayısı artacak.
  • Wordpress Mu normalde İngilizce bir sistem iken e-sayfa’daki günlükleriniz ve yönetim panelleri tamamen (%98) Türkçe.
  • Günlük/blog adresleriniz alt alan adı http://blogadı.e-sayfa.com/ şeklinde oluşturuluyor. Bazı servisler bunu http://servis.com/blogadı şeklinde yapıyor -ki bence bu sistem iyi değil.
  • Blogunuzda diğer servislerden farlı olarak eklentiler kullanabiliyorsunuz. Ancak eklentileri kendimiz belirleyemiyoruz. Önceden yüklenmişler. Zaman geçtikçe önemli eklentiler eklenecektir. Adı üzerinde BETA.

Daha fazla bilgi için e-sayfa.com'a bakabilirsiniz. Gün geçtikçe servisin büyüyeceğini ama bu yolda çok ter dökeceğini belirtmek istiyorum. Bana Wordpress'i sevdireceğine şimdiden inanmaya başladım.

Bu güzel servis için Erhan'a teşekkür ederim.

Yorumlar