Max Payne'nin Anısına

Max Payne 2 oyunun oynadıktan sonra uzun bir süre serinin 3. oyununun çıkmasını beklemiştim. Çünkü 2. oyunun sonunda "Max Payne'in karanlığa olan yolculuğu devam edecek..." ifadesi vardı. Ancak bu son zamana kadar 3. oyun ile ilgili bir haber çıkmadı. En son geçenlerde tam emin olamadığım bir haber çıkmıştı ama şimdi onu da bulamıyorum :-)

Max Payne'e bu kadar özlem duyarken neredeyse birebir kopyası olan bir oyun ile karşılaştım. Oyunun adı Stranglehold. Oyunu burada anlatmama gerek yok, Trgamer sitesinde geniş bir inceleme yazısı mevcut. Benim ilgilendiğim nokta, Max Payne'e bu kadar çok benzemesi. Max Payne oyununu uzaktan bile olsa tanıyanlar, yazımın sonundaki videoyu izleyince ne demek istediğimi anlayacaklardır. Oyunun kendini farklı kılan yanları ise daha fazla kombo harekete sahip olması, e onu da yapsınlar artık.

En çok güldüğüm nokta ise, Max Payne'in ana kombo hareketini (videonun en sonundaki hareket) birebir kullanmaları. Bir Max Payne hayranı olarak bari oyunun başında kitaplarda olduğu gibi "Max Payne'e adanmıştır", deselerdi :-)

Çok kızdım çook... Ama oyunu sırf Max Payne'e olan özlemim dinsin diye sanırım oynayacağım. Bu da kaderin bir cilvesi olsa gerek. Sen rahat ol Payne, ailenin kanı yerde kalmayacak.


Yorumlar

  1. Birebir Max Payne'i kopyalamaları gerçekten çok ilginç :)

    MaxPayne 2 çok mükemmel bir oyundu bence. Hatta o kadar mükemmel bir senaryosu vardı ki oyun demek bile haksızlık olabilir. Bu arada oyunu bitirdikten sonra çalmaya başlayan şarkı da mükemmeldir hatırlıyor musun :)

    MaxPayne 3 ise bu senin sonuna doğru veya 2008'in ilk çeyreğinde çıkacak diye biliyorum. Ayrıca Max Payne'nin sinema filminin de yapılacağını okumuştum ama şimdi ne oldu bilmiyorum?

    Ama gerçek şu ki Max Payne'i özledim abi :) 2. oyundaki Mona SAX de güzel kadındı, ölmesine üzülmüştüm :)

    YanıtlaSil
  2. Hele o her ana kısmın başında ki Prologue bölümleri yokmu! Senaryosu ve oyuna işlenişi çok güzeldi. Sanki oyun oynamıyor da film izliyormuş gibiydim.

    Bu yazıyı yazdıktan hemen sonra dayanamayıp arşivimden çıkardığım Max Payne 2 oyunu kurdum ve başladım oynamaya. İlk oynadığımda ne kadar zorlanmıştım, şimdi sıralı silah gibi ilerledim. Hemen bitti :-)

    Filmin, pardon oyunun :-) sonundaki şarkı sayesinde zaten POTF gurubunu tanıdım ve onlara sardım. Late Goodbye...

    YanıtlaSil
  3. Bu oyunun eleştirebileceğim tek bir noktası var zaten. O da çabuk bitmesi :)

    YanıtlaSil
  4. mona sax oyundamı öldü yoksa gerçektemi öldü gönderen tolunay sana soruyorum eburhan hemen yorumunubekliyorum

    YanıtlaSil
  5. @Tolunay, eburha'a sormuşsun ama sorunu sen anlayabildin mi? "Gerçekte öldü mü?" ne demek?

    YanıtlaSil
  6. hani MaxPayne gerçek gibi bir oyundu ya. oradan karıştırmış olabilir arkadaş :)

    YanıtlaSil
  7. core duo 2 + nvidya 7600 gs 512 ve 1gb remle çalıştıramadım bu oyunu sizce neden olabilir

    YanıtlaSil
  8. :-) Zamanında Geforce MX440, P4, 256 MB RAM ile bu oyunu ağlata ağlata oynatmıştım. Sizin sorun başka birşeyden kaynaklanıyor. Sorunu biraz daha açarsanız; yani hata mesajı veriyor mu? Veriyorsa nedir? Vs...

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar ben max payne 1 i oynadım şu anda da ikiyi oynuyorum çok seviyorum oyunu ama oyun beni sevmiyor.en gıcık olduğum şeylerden birisini yapıyor mouse kendi kendine dönüyor bazı yerlerde.mesela adam karşıma çıktığında tam adama ateş edecem ama mouse döüyor ve ölüyorum artık her yerde oluyor bu düz yürüyemiyorum bile oyunda ve çok gıcık oluyorum.ne yapmalıyım bilgi verebilir misiniz? verceğiniz cevap lar için şimdiden çok teşekkürler

    DevRim

    YanıtlaSil
  10. Sorunun kaynağı büyük ihtimalle farenizden kaynaklanmakta. Büyük ihtimalle fareniz optik bir fare ve tarama esnasında bu tip sorunlar oluşuyor. Frenizin bulunduğu yüzeyin açık bir renk olmamasına dikkat edin. Ayrıca desenli bir yüzey de olmamalı.

    Bu tip sorunlar genellikle bu yüzden oluşur, yani yazılımsal bir sorun değildir. Ama siz bu fiziksel şartların yerinde olduğunu düşünüyorsanız oyun ayarları içinde "mause sensitive" ayarı ile oynayın.

    YanıtlaSil
  11. max payne 2 de mona öldümü yoksa kurtuldumu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim üşengeçlere öldü ama dayananlara yaşadı alternatif sonda mona yaşıyor

      Sil
  12. Öldü ama bize gösterildiği kadar... Yani senaryo yazarları ne yapar bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  13. serinin sonunda oyunu bitirmek istemiyordum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder