Örnek Olsun

Mahallemizin Ekrem abisi ile yakın zamanda sohbet ediyorduk. Laf nerden açıldı hatırlamıyorum ama bana bir dededen bahsetti. Mahallemize Almanya'dan kesin dönüş yapmış bir dede. Anlattığına göre camiye namaza giderken yolu üstünde ne kadar çöp varsa toplayıp çöp kutusuna atıyormuş. Tam bunları anlattığı sırada dedemiz de görünmez mi! Bana "bak bak dikkatli izle" dedi. Daha dakika bir dedem yolda gördüğü kağıdı aldı sonra az ilerideki başka bir çöpü daha... Biraz daha yürüdü ve yolunun üstündeki çöp kutusuna attı. Tabi ben izlemeye devam ettim. Cadde boyunca camiye kadar çöpleri toplamaya devam etti. Sakın çok kirli bir caddemiz olduğunu düşünmeyin :-) Dedem en ufak kağıt parçasını bile topluyordu.


Ekrem abim dedemİ o kadar çok sevmiş ki güzel dedemle konuşmuş ve ellerinden öpmüş.

Bugün dükkanda Ekrem abim ile oturmuş yine Dünya'yı kurtarırken bir müşteri teyze durduk yere o dededen bahsetti. Şöyle şöyle , yok benim rahmetli dedeme benziyor vs... Tam o sırada yine dedem gözüktü. Tam dükkanın karşısında yine bir kağıt parçası ve bir poşeti aldı ve çöp kutusuna attı. Sanki her seferinde Allah bu dedemi bize örnek olsun diye gönderiyordu.

Dedem, Allah sana daha uzun ve sağlıklı ömürler versin ki örnek olduğun insanların sayısı artsın.

Bunu tüm okuyanlara örnek olsun diye anlattım. He bu arada şu Ekrem abi kim diye merak ederseniz, mahallemizin hem abisi hem de marketçisidir. (bakkal demek oluyorda, market demek olmuyor, artık marketçisi dedik)

Yorumlar

  1. abdesten camiye gidene kadar yapılan her iş sevaptır derler..böle bi hadis vardı sanırsam dede bunu kendine felsefe edinmis herald..bide herkes kapısının önünü temizlese dünya tertemiz olurdu var ama yalan bu inanmayın..

    YanıtlaSil
  2. Ali emin ol herkes kendi kapısını temiz tutsa daha temiz bir dünyaya sahip olurduk. Yine pisliğini yapan olurdu ama... Onlarla da sen ilgilenirdin :-))

    YanıtlaSil
  3. Alıntı:Onlarla da sen ilgilenirdin :-))
    -------
    Hehehehehehhehehehehee :-))))))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili dostum dedemiz Almanya’da alışmış her yerin tertemiz görmeye kendi Ülkesinde dayanamıyor yazık. Bence içi o kadar temiz o kadar saf duygulara bürünmüş ki anlatamam. Keşke bütün insanlarımız böyle olsa ne güzel olurdu umarım böyle insanlar hep çoğalır.

    YanıtlaSil
  5. Çok zor bir işe benzemiyor, benim aklıma da hiç gelmez böyle şeyler. İnanmayan çıkabilir ama bana örnek oldu :) Deneyeceğim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder