Photoshopla Makyaj ve Rüya Etkisi

Photoshopla Makyaj ve Rüya EtkisiMerhaba sevgili MaFiAMaX Blog! takipçileri. Yeni bir Photoshop macerası ile beraberiz. Aslında bu kez bir değil birçok Photoshop macerası yaşayacağız (uuu çok heyecanlı). Vakit kaybetmeden çalışmalarımıza geçiyoruz.


İlk çalışmamızın adı "Photoshop ile rüyalarda buluşalım etkisi yaratma". Bunun için herhangi bir resim -sonbahardaki manzara resimleri şahsımca tercih sebebidir- açıyoruz. Resmimizi her zamanki gibi CTRL + O yoluyla açıyoruz. Daha sonra açtığımız resme Layer->Duplicate veya CTRL + J yapıyoruz. Duplicate yaptığımız, yani kopyaladığımız katman (layer, bundan sonra katman olarak anılacaktır) seçiliyken Filter->Blur->Gaussian Blur diyoruz ve 7 - 10 arasında bir değer giriyoruz. Yine aynı katmanımız seçiliyken blending mode değerini Overlay olarak ayarlıyoruz. Daha sonra aynı katmanımızı CTRL + J diyerek çoğaltıyoruz. CTRL + SHIFT + E veya Layer->Merge Visible diyerekten işlemi sonlandırıyoruz. Hiç ara verip de “ben ne yaptım” bile demeden ikinci çalışmamıza geçiyoruz. İlk çalışma da size yardımcı olacak resimler ve benim yaptığım çalışma ektedir arkadaşlar isterseniz bakabilirsiniz, istemezseniz sizin kaybınız olur.

İkinci çalışmamızın adı şahsım tarafından "Photoshop ile tam makyaj" olarak belirlenmiştir. Her zaman ki gibi CTRL + O diyerek açtığımız resimde ilk olarak CTRL + J diyerek resmi kopyalamak suretiyle çoğaltıyoruz. Pen Tool (P) kullanarak dudakları seçiyoruz (ekteki resimler bu konuda yardımcı olacaktır). Daha sonra CTRL + Alt + ENTER diyerek dudağı seçili hale getiriyoruz. Daha sonra Select->Feather diyerek veya CTRL + Alt + D diyerek feather radius değerini 10 olarak (ya da civarı size kalmış) belirliyoruz. Image->Adjustments->Variations diyerek buradan keyfimize göre bir renk seçiyoruz. Benim mor seçmem sadece dudağın belli olması içindir, bu rengi çok sevmem ile bir alakası yoktur :-)) Daha sonra CTRL + D diyoruz. Böylece seçili alanı kaldırmış oluyoruz.

Sırada gözler var. Patch Tool (J) ile gözlerden birini seçiyoruz. Bunu gözbebeğinin çevresinde bir tur atmak suretiyle yapıyoruz. Çok özenli davranmanıza gerek yoktur. Nitekim tekrardan Select->Feather diyerek veya CTRL + Alt + D diyerek feather radius değerini 8 civarı bir şey olarak ayarlıyoruz. Gözbebeği seçiliyken CTRL + U veya Image->Adjustments->Hue/Saturation yapıyoruz buradan Colorize kutucuğunu işaretliyoruz ve gözbebeğimizin rengini ayarlıyoruz (sanırsam ben hue=146, saturation=66, lightness=0 dedim). Aynı işlemi diğer göz bebeğimize de uyguluyoruz. Bu yüzden ilk gözbebeğinde elde ettiğiniz değerleri bir yere not edin derim.

Şimdi de ten rengimizi değiştireceğiz. Magic Wand Tool (W)'u kullanarak yüzümüzü seçiyoruz. Burada yüzün tamamını seçebilmek için Magic Wand Tool'un tolerance seviyesini değiştiriniz. Bu seviye ne kadar düşük olursa hassasiyet o kadar artar dolayısıyla daha ayrıntılı seçim yapabilirsiniz. Yüzümüzü seçtikten sonra Image->Adjustments->Variations diyerekten keyfimize göre bir renk tonu seçiyoruz.

Bitmiyor arkadaşlar bitmiyor bu kez böyle çabuk bitmemeli. Sırada saçlar var. Şimdi de photoshop ile saç rengini değiştireceğiz. Öncelikle CTRL + J diyerek resmimizi bir kez daha kopyalıyoruz. CTRL + U veya Image->Adjustments->Hue/Saturation diyoruz ve burada kendi belirlediğimiz- tercihen sarı veya kırmızı tonlarında- bir rengi seçiyoruz. Daha sonra Layer->Layer Mask->Hide All diyoruz. Daha sonra katmana bakarsanız renginin değiştiğini ve yanında siyah bir kutucuk çıktığını görürsünüz. Göremiyorsanız sorun değil ben ekteki resimlerde inatla gösteriyorum arkadaşlar. Bu kutucuğa bir kere tıklayınız lütfen. Şimdi Brush Tool (B)'u seçerek saçların üzerinden geçmeye başlıyoruz. Saçın renginin değiştiğini göreceksiniz. Saçın rengini değiştirme işleminiz sona erince üzerine Layer Mask koyduğumuz katmanın blending mode değerini soft light olarak ayarlıyoruz. Ve son iki katmanımızı birleştiriyoruz. Bunun için Layer->Merge Down veya CTRL + E yolunu izliyoruz.

Geldik son aşamaya… Son yaptığımız katmanı CTRL + J diyerek kopyalıyoruz. Ve duplicate ettiğimiz yani kopyaladığımız katmanı layers penceresinde en üst sıraya taşıyoruz. Bu katmana Filter->Blur->Gaussian Blur uyguluyoruz ve değeri 14-15 civarı olarak ayarlıyoruz. Aynı katman seçiliyken katmanın blending mode değerini screen olarak seçiyoruz. Burada isterseniz screen mode'un ayarlarıyla oynayabilirsiniz. Son olarak her zaman ki gibi CTRL + SHIFT + E yani Layer->Merge Visible diyoruz.

Bir kez daha belirtiyorum arkadaşlar ekteki resimlerde sizlere yardımcı olacak açıklamalar yapmış bulunmaktayım. Sadece okuyarak anlayamayabilirsiniz. Dolayısıyla resimlere bakmanızı tavsiye ederim. Bu uzun yazıya vaktini ayıran, bu çalışma için emek harcayan sevgili, güzide, nadir bulunan insanlar sizlere teşekkürü bir borç biliyor ve bir sonraki cümlede ödüyorum. Teşekkürler, hoşça kalınız.

Çalışmanın adım adım görüntüleri:

Photoshopla makyaj ve rüya etkisi

Yorumlar

  1. ORJINAL RESIM: http://www.adam-sandler.net/photo/adam-sandler40.jpg

    YAPTIGIM RESIM: http://i35.tinypic.com/359lkr8.jpg


    NASIL OLMUS ????

    YanıtlaSil
  2. @SonKralice,
    Burada anlatılanlarla mı yaptınız bilmiyorum ama çok başarılı olmuş.

    Not: Bu konuyu konuk yazar yazdığı için benim teknik bir bilgim yok.

    YanıtlaSil
  3. erhan bey bütün dersleriniz roman tarzında şahsen ben fazla okumayı sevmem,buna karşın dersler gayet kaliteli

    YanıtlaSil
  4. @AhmettahtA® websolutions,
    Merhaba. Photoshop dersleri ben değil, bir arkadaşım yazmıştı. Kendisi ile daha uzun çalışmayı planlamıştık ama olmadı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder