Artık Kodları Daha Rahat Seçebileceksiniz

Blogger İpuçları kategorisi altında şimdiye kadar bir çok ipucu paylaştım. Bu ipuçlarında kullanılan kodları şimdiye kadar farklı kılabilmek için eğik (italik) yazı stilini kullanıyordum. Böylece kopyalayacağınız kodları rahatlıkla (!) seçebiliyordunuz. Rahatlıkla kelimesinin yanına koyduğum ünlemin tabiki bir anlamı var. IE tarayıcısı, kodları sayfadan taşırmadığı için bir sorun olmasa da Firefox kodları sayfadan taşırıyordu. En basitinden CSS ile bir kaydırma çubuğu koymak yeterliydi ancak ben işi ilerletip göze hoş bir hale getirdim.

Bendeki tembellik ve unutkanlık bu işi yapmamı bayağı bir geciktirdi. Bu akşam birşeyler yapmalıyım derken aklıma ertelediğim bu iş geldi. Sonunda bu ayrıntıyı da güzel bir çözüm getirdim.

İşte basit bir görünüm:


Ben kod olduğunu sanan bir cümleyim :-))


Yav ben daha afillisini görmek istiyorum derseniz, Blogger İpuçları kategorisine bakmanız yeterli ;-)

Yorumlar

  1. Güzel ve öğretici bir paylaşım sağolasın

    YanıtlaSil
  2. Ben eğitici bir şey göremedik ama bundan sonraki code kopyalamada çok işe yarayacağı kesin.

    YanıtlaSil
  3. Eda hanım herhalde gece hızlıca okudunuz ve o yüzden bu yorumu yazdınız :-) Çünkü Erdal'ın dediği gibi bu işi nasıl yaptığımı açıklamadım. Zaten yazıda da blogumdaki yenilikten bahsettim.

    YanıtlaSil
  4. Evet Erhan anlatmamışsınki..

    YanıtlaSil
  5. @Gökhan zaten yazımda size nasıl yapacağınızı anlatacağım demedim ki! Blogumda olan yenilikten bahsettim.

    YanıtlaSil
  6. Böylesi daha güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Anlatsan güzel olur aslında =)

    YanıtlaSil
  8. mrb ben yenı bı sablon yaptım ve header kısmna resım ekledım ve sıtenın yan tarafınada sayfa bılgısı ekledım fakat sımdı sıtem ındexlenırken sadece blog baslıgı cıkıyor sayfa ust bılgısı cıkmıyor nedenı nedır acaba ve sayfa bılgısını ılla eklıcekmıyız ayarlardan zaten ekleyım kaydedıyoruz cunku..

    http://benimol.bogspot.com bahsettım blogum

    yardıma ıhtıyacım var sımdıden tşkler..

    YanıtlaSil
  9. Sayfa üst bilgisinden kastınız zaten Aşk ve Sevgiye Dair Herşey... değil mi? Bu zaten çıkıyor. Açıkcası sorununuzu tam olarak anlayamadım.

    Ayrıca bir de uyarı da bulunmak istiyorum. Lütfen forumlarda yapıldığı gibi ilgili olmayan bir başlığa sorunuzu yazmayın. Blogger şablonu ile alakalı herhangi bir sorunuzu Blogger Şablonunu Düzenleme başlığına yazmanızı rica ediyorum.

    Dediğim gibi sorunuzu biraz daha açık bir şekilde belirtirseniz iyi olur.

    YanıtlaSil
  10. Birşey dikkatimi çekti. Permalinkler. Başlığı önce Türkçe karaekterden arındırıp yazıyı yayınlayarak mı yapıyorsunuz, yoksa Türkçe karekterleri otomatik olarak çeviren bir sisteminiz mi var?

    YanıtlaSil
  11. Osman Bey, öncelikle yazıyı Türkçe karakterler yerine İngilizce eşleri (ş yerine s, ı yerine i gibi) ile yayınlıyorum. Daha sonra yazıyı düzenle moduna geçip başlığı tekrar Türkçe haline getiriyorum. Bir yazının permalinki bir kere oluşturuluyor, her seferinde değişmiyor ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder