Blogger'a OpenID Hesabınızla Yorum Yapabileceksiniz!

Blogger durmuyor ve çalışmaya devam ediyor...

Blogger'ın bugün verdiği müjdeye göre bloglara yapılan yorumlarda Blogger hesabına sahip kişiler dışında, OpenID altyapısının olduğu WordPress, TypePad, LiveJournal ve AOL/AIM kullanıcılarına da izin verilecek. Bu özelliği asıl önemi bloglarında sadece Blogger hesabına ait kişilerin yorum yapmasına izin veren yazarların bundan sonra bu hesaplara sahip kişilerden de yorum alabileceği.


WordPress için bir not düşmek gerekirse;
  • WordPress kullanıcılarından kasıt, WP'nin alt domaini olarak çalışan, yani OpenID'si olan bloglar. WP'deki blog adınızı girdikten sonra WP üzerine yönlendiriliyorsunuz ancak Türkiye'de halen (!) WP yasaklı olduğu için sorun oluşuyor.
Şu anda test sürüşü devam ediyor. Yakın zamanda da tüm Blogger kullancıılarının hizmetine sunulacak. Test sürüşüne katılmaya ne dersiniz?

Yorumlar

  1. Valla işten yeni geldim, daha yeni haberim oluyor :) Aslına bakarsanız, rumuz olayında url şeysini kaldırdığı için Blogger'a kızgınım.

    YanıtlaSil
  2. Erdal rumuz bölümündeki url bölümünü kaldırması kötü gerçekten.Direk isim üzerine tıklayarak yorumcunun bloguna gitmek varken şimdi profiline girip profilinden bloguna bakmamız gerekecek.Ama bloggerin gelişmesi güzel bişey gerçektende.Bu yorum bölümü düzenlemesinin nedeni insanları heralde forumlardan ve sitelerden daha çok blog ortamına çekmek için..Sonuçta bu hesapları olmayan kişi sitesini yazıp yorum yapamayacak..

    YanıtlaSil
  3. Anaaaa. Bak ben de yeni öğrendim bu rumuz işini. Ne zaman oldu yav bu? Bak Erdal ben de gıcık oldum.

    YanıtlaSil
  4. anaaaa gerçektende kötü oldu ingilizcesi iyi olanalr bloggere baskı yapalım ne olurki belkide şundan kalkmış olabilir o dediğiniz openİD zaten yazında o bloga gidilcek dedin ya blogu olmayan elmez openİD girişiyle blogu belki görüntülenir

    YanıtlaSil
  5. @turklerklani, emin ol öyle mail atarak yapılabilecek birşey olsaydı ilk ben yapardım :-) Bu öyle iki dakikada alınmış bir karar değil ki! Yani bundan sonra böyle olmak zorunda.

    YanıtlaSil
  6. üzüldüm böle bir duruam erhan bazen sende bir hata alıyom(bu arada yaş kaç abimi diyim benim 20 askerim ona göre davranim) aldığım hata şu

    Server Error
    The server encountered a temporary error and could not complete your request.
    Please try again in 30 seconds.


    ingilizcem kötü senin blogda oluyor bazen bu

    YanıtlaSil
  7. iyi olmuşa benziyor ama yakında daha iyi anlarız..

    YanıtlaSil
  8. Abiye gerek yok, yaşım 22 :-) Önemli olan da yaş değil.

    O sorunla ben de zaman zaman karşılaşıyorum, aslında şimdiye kadar pek ciddiye almadım ama biraz daha devam ederse herhalde Blogger ile irtibata geçiceğim. Server daki bellekleme de bir sorun var gibi. Neyse ilgilendiğin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. yooo abi demezsem bana yakışmaz pek ben abi demeyi severim erhan abi ben 1 yaş büyüklerimde abi derim(pınar onada pınar diyordum büyükmüş abla dicem) ben 1 yaş büyüklerime abi diyerek büyüdüm

    YanıtlaSil
  10. OpenID'ye yeni üye oldum. İlk yorumum sana olsun bakalım, nasıl oluyormuş.

    YanıtlaSil
  11. Mr. Damacana, MaFiAMaX Blog! is glad to be commented first. Thanks...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder