Nihayet Fırtına Dindi

Tam tamına 13 gün 20 saat önce yazmışım en son. Vallahi bugün son yazımın tarihine bakmadan önce bu kadar zamandır yazmadığımın farkında değildim. Oysaki yakın zamanda uzun aralar verip yazı yazdığı için Mustafa Şapçılı'ya takıldığımı hatırlıyorum, şimdi takılma sırası onda :-) İşler araya girince değil yazı yazmak internete bile 3 gün boyunca giremedim -ki bu benim için son 7 ayın rekoru! Blogu takip edenler vize silsilesinden dolayı yazı yazamadığımı bilirler. Peki iyi de nasıl birşey ki bu vize, adama 14 gün yazı yazdırmıyor?


Bizim okulda vize dedim mi bir fenalık basıyor adama, hele bizim bölümün ayrı bir "heyecanı" var. Vize sınavlarımız haftasonu başlayıp diğer hafta sonu bitecek şekilde hazırlanıyor. Yani 9 günlük bir zaman dilimi var. Üstüne üstlük heyacan katmak için bizim bölüme özgü bir şekilde sınav takvimi sınavların başlamasına 3 gün kala duyuruluyor! Vizeler finallere göre daha az konu kapsamasına rağmen hep daha zor oluyor. Gerek hergüne bir sınav konması -ki benim cuma günü tam 3 sınavım vardı, gerekse dersler biter bitmez vizelerin başlaması başa dert oluyor. Finaller iki haftaya yayıldığı için ve de dersler bittikten bir hafta sonra yapıldığı için "daha acısız" geçiyor. Gelelim benim sınavlara.

Sınavlara iyi başlamak çok önemlidir benim için. Çünkü daha baştan ilk sınav kötü geçerse diğer sınav için şevk kalmıyor insanda. Hele de sınav için emek vermiş ve bu emeklerin bir hocanın fantezisi yüzünden heba olmasını an ve an yaşamaşsanız durum daha da vahim oluyor. İlk sınavımız Yapı Statiği dersindendi. Ders benim için zor olmasa da soruların çözümü çok uzun sürdüğü için o sınavdan tabiri caizse şapa oturdum, gerçi yalnız ben değil o dersi alan yaklaşık 180 kişi şapa oturdu. Hocamız bir fantezisini bizim üzerimizde denemeye kalkışırsa olacağı da bu. Sınavda 3 soru var ve hepsi birbirinden şahane, şahane olmaları bir yana sorunun çözümünü yazmak adamın ömründen ömür alıyor. Belki şöyle anlatırsam daha iyi olur. Düşünün uygulama dersinde asistan hoca elinde kağıt olmasına rağmen kağıttakini tahtaya 60 dakika da felan geçiriyor. Hadi bunun 15 dakikası milletin araya girip sorması ve akışı bozması olsa 45 dakika. Yav kağıttan bakıp çözümü yazmak 45 dakika sürerken bizim "sevgili ve güzide" hocamız bize soru başına 35 dakika vermiş! Çüşşşş. Gerisini siz düşünün artık. Daha ilk sınavdan moral bozukluğu ile çıkıp bir de hocanın fantezisini anlamak için döktüğümüz ter bizi 1-0 yenik başlattı. Neyseki fırtına dindi ve çok şükür gemiyi limana sağ salim yanaştırdım.

Bu kadar şeyi anlattıktan sonra bir de bunlara günde 4 saat yol eklediniz mi, neden 14 gündür yazamadığımı daha iyi anlamış olursunuz. Tabi bu arada aklıma yazacak bir dizi konu da geldi. Bunlardan bazılarını not ettim bazılarının ise kafamdan uçup yok olmasına göz yumdum. İlk önce son vaziyeti bir anlatarak bu uzun soluklu araya son vermek istedim. İnşallah bir sorun olmazsa planladığım yazılarımı bir bir fırına vereceğim. Neyse ki öyle ya da böyle 8 sınava 6 günde girdik. Şimdi bir hafiflemiş hissediyorum ki sormayın. Kendimi nasıl ödüllendireceğime karar veremedim :-) Ama tatlı niyetine Half Life 2 Episode 2 'ye bu sabah 01:00 sularında başlayıp 04:00 sularında ara verdim. Bu akşam da beni maceranın devamı bekliyor.

Yazıma son verirken "küççük"lerimin gözlerinden "böyyük"lerimin de ellerinden öperim.

Yorumlar

  1. Zamanında ben de 6-7 gün internetten uzak kalmıştım..Off..Allah kimseye yaşatmasın...

    Hadi bakalım..Yazılarını bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  2. Gülme komşuna diye başlardım Erhan ama hâlâ yoğunluğu atlatabilmiş değilim :) Kim sorarsa her gün 1 yazı yazacaktık pehh...

    Açıkçası sınav takvimi uygulamanız çok şaşırttı. 3 gün önce nasıl duyurulur, onca ders nasıl biter :S Sanırım yönetmeliği de aykırı bu sistem.

    Bölüm neydi bu arada?

    YanıtlaSil
  3. Sözde seni profilime yöneltecektim ama profile bakınca şok oldum. Sektör kısmında Bankacı yazıyordu. Meğer Blogger otomatik olarak ilk seçeneği koymuş. Bölüm inşaat mühendisliği.

    YanıtlaSil
  4. Güzel ;) Mukavemet gibi şeylerle uğraşıyordunuz arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla :) Eğer bu 3 gün kala durumundan şikayetçiseniz, yönetmeliğinize bir bakın derim. Sınavın en az 1 hafta önceden haber verilmesi gerekir diye bilyorum.

    YanıtlaSil
  5. Allah'a şükür Mukavemet I VE II yi verdim. 3. sınıfız artık betonarme, yapı statiği, hidrolik, ulaşım gibi birbirinden kıl derslerle uğraşıyoruz. Gerçi betonarme hocamız mükemmel, dersi de güzel anlatıyor kerata. Mukavemet hocamız (Fuad hoca) ile kankiler :-) O da mükemmeldi zaten. Yani üniversiteler arası yarışma düzenlense Fuad hoca bilgisi ve en önemlisi öğretici yeteneği babında 10 üzerinden 10 alır. Sayesinde yapı statiği dersinden hiç zorlanmıyorum, çünkü kendisi statik dersini de vermişti. Zaten statik, mukavemet, yapı statiği iç içe dersler. Vallahi o 3 dersi o hocamızdan almasaydık halimiz nice olurdu. Ama dediğiğm gibi yapı statiği hocası fantazi şov yapıp bizi at gibi koşturunca olacağı bu. Neyse kıl etti beni.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder