Toplama Cep Telefonu Olsaydı

Bilgisayar kullanıcılarının kulakılarının aşina olduğu bir terimdir toplama bilgisayar. Bu terimi ilk duyduğumda sanırım ortaokul çağlarındaydım. Toplama bilgisayar denildiğinde insanın aklına ordan burdan toplanan "eski" parçalardan oluşmuş bilgisayar geliyor. Haliyle ben de ilk duyduğumda böyle düşündüğümden "ne alcam abi milletin eskisini" şeklinde bir iç geçirmiştim. Halbuki sonra sonra bilgisayarın (PC) kasasında bulunan parçaları üreten belli başlı üreticiler olduğunu; marka bilgisayar dediğimiz üreticilerin de toplama bilgisayar sattığını öğrenmiş oldum. Yaptıları tek ekstra şey belli bir süre yerinde garanti hizmeti sunabilmek.


Toplama bilgisayarın tadına varabilmek için elbetteki donanım bilgisine sahip olmak gerek. Yoksa her an kazık yemek işten bile değil. Yazıcıoğlu piyasasında geçirdiğim yıllar ve kazandığım tecrübe ile sabittir (: Bilgisayarınızı toplayabilecek donanım bilgisine sahipseniz tek sorun parçadır. Bundan sonra hem en uygun hem de tam istediğiniz bir bilgisayarı toplanmak sizin becerinize kalmıştır.

Cep telefonları ise hayatımıza o kadar hızlı girip kalıcı hale geldi ki bir çoğumuz telefonumuzu evde unuttuğumuz zaman bir eksiklik hissediyoruz. Sigarayı bırakmak gibi telefonu da bırakmak oldukça güç. Hayatımıza bu denli girmiş bir ürünü alırken haliyle ince eleyip sık dokuyoruz. Ama herşeyiyle tam istediğimiz gib bir telefon bulabilmek hem çok zor hem de bulabilsek bile çok pahalı. Söz gelimi ekran çözünürlüğünün düşük olmasını saymazsak şu an kullandığım telefonum hem tasarım hem de özellikler açısından tam benim istediğim gibi. Dediğim gibi ekran çözünürlüğü de yüksek olsa herşey yolunda olacak. Kullandığım telefonun bir üst modelinin ekran çözünürlüğü ve ufak tefek (benim işime yaramayan) özellikler dışında bir farkı olmamasına rağmen kat ve kat pahalı. Üstelik tasarım olarak ta benim istediğim gibi değil. Peki bu durumda ben ne yapacağım? Tabiki de toplama cep telefonu alacağım (:

Hazır bir telefona göre hem daha iyi özelliklere sahip hem de tam sizin istediğiniz özelliklere sahip bir cep telefona aynı parayı vermek mümkün olabilseydi...

Bu isteğimiz mümkün görünmediğini ben de çok iyi biliyorum. Sırf ürün gamında bir model daha olsun diye, bir önceki ürüne ufak tefek detaylar ekleyip kat ve kat pahalı satan üreticiler bu çılgınlıktan vazgeçsin!

Bu arada Samsung'un yeni çıkardığı E950 amma uçuk ve güzel bir telefon. Fiyatı da 450 YTL civarında. NOKIA olsaydı en az 1000 YTL'den kapıyı açardı (:

Yorumlar

  1. Ben de cep telefonu konusunda dert yanan insanlardaydan biriydim geçen günlere kadar. Şimdi sorun yok. Ayrıca aldığım Nokia E65 fiyat olarak çok kötü değil, Nokia'nın fiyat olayında beni şaşırttığı bir telefon oldu kendileri :)

    YanıtlaSil
  2. Hımm... Şimdi buradan telefonunu inceledim de gerçekten güzelmiş. Güle güle kullan. Sitede eksi özellik olarak yazı boyutunun küçük olması söylenmiş ama benim için tam tersi şekilde artı bir özellik (: Ne yapayım çözünürlüğün yüksek olmasını seviyorum.

    YanıtlaSil
  3. Fotoğrataki amcayı görünce gülmekten kırıldım :)

    Asıl konuya dönecek olursak toplama bilgisayar normal bilgisayar almaktan (bence)kat kat iyi.
    Telefonda olsaydı ilginç oludu ama galiba epey küçük parmaklı olmak gerekecekti.Telefon parçalarını takmak için :D

    Haa bi de aklıma şimdi geldi.Erhan; blogunun serverı düşüp duruyor.
    WordPress'te olsa yükselt diyecektim ama Blogger işte.

    MaFiAMaX Blog!
    Google Serverı Yetmeyen Blog

    İyi ziyaretçiler iyi günler Erhan :)

    YanıtlaSil
  4. Küçük parmak olayına çok güldüm. Aslına bakarsan ben toplama cep telefonunu farklı düşünmüştüm, Yani biz özelliklere karar vereceğiz onlar bize toplayacaklar :-D Ama gerçekten yazımdan senin dediğin gibi bir anlam çıkıyor (:

    Sunucu sorunu şimdi ben de yaşadım. Bayadır olmuyordu, anlaşılan nüksetmeye başlamış. Duyarlılığın ve şu sunucu hakkındaki sloganın için TEŞEKKÜR ederim.

    YanıtlaSil
  5. Ya ben bu cep telefonu olayına çok farklı bir gözle bakıyorum. En son 150 YTL'ye almıştım bir tane ama onda bile hiç kullanmadığım ve muhtemelen de kullanmayacağım bir sürü özellik var.

    Keşke senin de dediğin gibi toplama cep telefonu olsa :)) İnternet üzerinden "şu olsun, bu olmasın" gibi özellik seçip bize özel üretim yapılsaydı buna kim hayır diyebilirdi :))

    YanıtlaSil
  6. efenim bende cep telefonu işine kıl olanlardanım. şöle piyadasa şık ama sadece mesaj atılabilen, ve arama yapmamızı sağlayacak bir telefon yok. ben mp3 çalan, kamerası alan telefon almaya zorunlu muyum? değilim ama zorlanıyoruz işte. :)

    YanıtlaSil
  7. kendimizin toplayabildiği bir cep telefonu(bilgisayarı) çok ilginç olurdu.. bunula ilgili bu sayfayı görmeden önce de SDN'de bir konu açmıştım...

    YanıtlaSil
  8. @mithad, SDN'de açtığın konuyu bizimle paylaşırsan iyi olur. Böylece neler konuşulmuş öğreniriz.

    YanıtlaSil
  9. Ben aynen bilgisayar toplama gibi düşünerek bu konuyu düşünmüştüm. Ancak sizin de belirttiğiniz gibi üreticinin bizim tercihlerimiz doğrultusunda bir cep telefonu hazırlaması, pahalıya mâl olabilme ihtimali yüksek olsa da iyi bir seçenek gerçekten. En azından benim istediğim şekle dönüşmesine kadar bir ara formül olabilir :)
    Açtığım konuya burdan ulaşabilirsiniz... http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/49833-toplama-cep-telefonu.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder