2007 Yılının Bana Kazandırdıkları

Yeni bir yıla girildiğinde yerli olsun yabancı olsun bir çok blog yazarının yaptığı bir şey vardır; geçen bir yılı değerlendirmek. Bazı blog yazarları bu değerlendirmeyi bloglarındaki yazıları hatırlatarak, bazı blog yazarları ise genel bir değerlendirme yaparak okuyucularına geçen bir yılı anlatırlar. Bu meksika dalgasına benim de katılmamam için hiç bir sebep yokken yazmamak ayıp olur düşüncesiyle sizlere bu yılın çetelesini sunacağım.


ADSL ile Değişen Hayatlar


Başlık sanki bir haber kuşağından alıntı gibi durdu ama durum gerçekten de böyle. 2007 yılının Mart ayı ile hayatıma yeni bir soluk geldiğini belirtmek istiyorum. Bu tarihte evimize ADSL gelmesi ile internet kullanım alışkanlığım tepe taklak oldu. Bu tarihten önce interneti genellikle zaruri olarak kullanırdım. Ara ara da sıkıldığım zaman kullanırdım. 56K bağlantının sesi hala kulaklarımdadır (: Evimize ADSL bağlantısının gelmesiyle birlikte internette geçirdiğim zaman misli misli arttı. İlk zamanlar internette ilgilendiğim konular evimize ADSL gelmeden önceki gibiydi. Yine PCnet forumlarında bolca vakit geçiriyor, daha sonra PC oyun sitelerini, donanım sitelerini ve haber sitelerini takip etmekle zamanımı harcıyordum. Bir gün yine aynı rotayı izlerken ansızın geçmişte Blogger'da açtığım hesap aklıma geldi. Aslında blog hakkında kulaktan duyma bilgilere sahiptim. Mevcudiyetini bilmemle birlikte kendisi ile doğru dürüst tanışmamıştık. "O" gün hayatımda yep yeni bir rotayı çizmeye başladığımı çok sonra anlayacaktım...

Yeni İnsanlarla Tanışmak


Blog yazmaya başladığınız zaman kendinizi ilk başta bir karmaşa içinde hissetme olasılığınız var. Başlarda kendinizi farklı farklı mecralarda bulabiliyorsunuz. Ancak gerçekten bu işi ciddi bir şekilde yürütmek arzusundaysanız kaliteli blogları bulmak fazla vakit almayacaktır. Şayet ben de ilk başlarda tam olarak ne yaptığımın farkında değilken, sahip olduğum ilgi ve merak, beni o günkü konumumdan çok daha iyi bir yere getirdi. Bu 9 aylık zaman dilimi içersinde bir çok insan ile tanıştım, bazıları ile sadece fikir alışverişi içinde bulunurken bazıları ile arkadaş oldum. Hatta MSN'imde "Web Alemi" diye bir kategori yapmak zorunda kaldım (: İyi blog yazarları ile tanışıp bilgi alışverişi içinde bulunabilmiş olmak benim gurur kaynaklarımdan biri.

MaFiAMaX Blog!


Bir önceki başlıkta hazır gurur kaynaklarımdan söz açılmışken diğer bir gurur kaynağım olan MaFiAMaX Blog!'tan bahsetmek istiyorum. MSN listeme "Web Alemi" kategorisini eklememi sağlamakla kalmayıp, bilgi dağarcığımın genişlemesine büyük katkılar sağladı. İnsanın kendisini geniş kitlelere duyurabilmesi, bildiklerini paylaşabilmesi, hiç durmadan yeni şeyler öğrenebilmesi, ufkunu genişletebilmesi...

Blog yazmaya başladığımdan beri yazı yazmaya olan kabiliyetimi farkettim. Yazılarıma şöyle bir uzaktan bakınca ciddiyeti bozmadan insanlarla samimi bir diyalog kurabilecek yazılar yazabildiğimi gördüm. Arşivime kronolojik bir sırayla baktığımda yazılarımdaki gelişmeyi görebilmek beni mutlu ediyor; mutlu olabilmek için türlü türlü sebepler var (:

MaFiAMaX Blog!'u bugünkü durumuna getirebilmek için çok çalıştığımı itiraf edeyim. Blog hakkında doğru dürüst bir şey bilmezken şimdi onunla tango yapabilmek çok güzel. Gün ve gün gelişmemizi takip etmek isterseniz "Yazı Arşivi"mize bakabilirsiniz. -miz diyorum çünkü bir bir ikiliyiz (: Belki bazı ziyaretçilerimiz üşenebilir düşüncesiyle zamanında "Kategoriler" menüsü oluşturmuştum. Böylece istediğiniz kategorideki yazıya saniyeler içinde ulaşabilirsiniz. Eğer ben bundan sonrasını merak ediyorum diyorsanız, her an güncel yazılardan haberdar olabilmek için RSS adresimi kaydedebilir ya da "Abonelik Postası" na (sağ alt tarafta) kayıt olarak güncel yazılardan e-posta ile haberdar olabilirsiniz ;-)

MaFiAMaX Blog! ile ilgili aklımda çizgileri tam belli olmamış bazı projeler var. Bunları bu yılın başlarında hayata geçirmek istiyorum. Dilerim bu yıl benim ve sevdiğim (onlar kendilerini biliyorlar) blog yazarları için başarılı bir yıl olur.

Bitirirken...


2007 yılında kazandığım bilgi ve tecrübeyi bu yıla taşıyabilip sizlere daha nice nice yazılar yazabilmek dileğiyle...

Mutlu, başarılı ve sağlıklı bir yıl dilerim.

Yorumlar

  1. Umarim beklemedigin kadar bereketli ve güzel bir yil gecirirsin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. İyi ki güzel yazılarınla aramızdasın Erhan ;) Yeni yılda senin ve blogunun daha da başarılı olması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir yıl geçiririz inşallah.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder