Ücretsiz GASTE

Ücretsiz GASTEHer zamanki gibi sabah erkenden yollara düşmüş Bostancı tren istasyonuna gidiyordum. Bostancı'yı bilenler tren istasyonundaki Bostancı altgeçidini bilirler; hani Bağdat caddesine açılan geçit :-) İşte tam onun altında üzerinde kocaman GASTE yazan önlükleri giymiş çalışanlar, dergi boyutundaki gazeteyi ücretsiz dağıtıyorlardı. İlk gördüğümde aklıma belediyenin gazetesi geldi. Huyumdur elinde broşür, reklam, vs. dağıtan kimseleri geri çevirmem, bu sebeple GASTE'yi de aldım. Trene bindikten sonra başladım kurcalamaya, GASTE'yi aldığım için gazete de almamıştım zaten. GASTE'yi okuduktan sonra nedir ne değildir anladım.


  • Bir kere İstanbul'un ilk ücretsiz günlük gazetesi,
  • İçinde siyasi haber olmayan, siyasetin kirli yüzünden bıkmış insanlar için vitamin niyetine sabahları ücretsiz alabilecekleri,
  • Ufak olması nedeniyle okurken sürekli katlama derdi çekmeyeceğiniz,
  • Tasarımı ile insanı okurken yormayan,
  • Dergi boyutunda olmasından mı yoksa ücretsiz olmasından mıdır bilinmez, sağ sayfalarında tam boy reklam içeren,
  • Türkiye, Dünya, İstanbul, Ekonomi, Teknohayat, Sağlık ve Yemek, Fokus (ilgiç konuların yer aldığı bir bölüm), Rehber, Okur-Yazar, Spor, Eğlence, TV olmak üzere, sabit ve doyurucu içerikli bölümleri olan,
  • Yaklaşık 25 sayfalık bir GASTE.

Şimdiye kadar bir çok gazete piyasaya ilk çıktığında ya belli bir süre ücretsiz dağıtıldı yada çok cüzzi bir fiyata satıldı. Daha sonra ise "gerçek" ücretlerinde satılmaya başlandılar. GASTE'yi de ilk aldığımda böyle olduğunu düşünmüştüm ama yanılmışım. Çünkü ilk sayısında okuduğuma göre bu ücretsiz GASTE fikri;

İsviçreli bir girişimci (adına ne derseniz diyin) tarafından hayata geçirilmiş. İlk defa da Avrupa'da dağıtılmaya başlanmış ve halen de ücretsiz olarak dağıtılıyormuş. Yazılana göre İstanbul'da da sürekli ücretsiz dağıtılacakmış. Zaten içerisinde bulunan reklamlar ile ücretsiz dağıtıldığı halde kar yapıyordur sanırım :-) (Yanlış anlaşılmasın reklamlardan şikayetçi değilim) Bu arada GASTE acayip bir şekilde yayılmış ve hemen hemen her köşede dağıtılıyor, üstelik telefon ile sipariş verenler işletmelerinde de dağıtabiliyor!

Son olarakta GASTE'yi dağıtan çalışanların hiç görmediğim bir şekilde kibar olması beni şaşırttı.

Yorumlar

  1. Bi gazete için zaten satış geliri çok önemli değil. Önemli olan reklam.

    YanıtlaSil
  2. Yalnız web sitelerini 1 dk da yapmışlar galiba, her yer jpg. Yetişsin diye yaptıklarını sanıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Çabuk yüklensin diye resmi parçalara bölmüşler, ancak FF'de siteye girince çok sırıtıyor.

    YanıtlaSil
  4. Ücretsiz gaste fikri iyiymiş.. Eğer belli bir kitleye hitap ederse daha da yaygınlaşır sanırım.

    YanıtlaSil
  5. sabah öğlen gibi okula gittiğimde yerlerde gaste vardı :) demekkı belesmıs ve ben o yuzden bayılerde göremedım :))

    YanıtlaSil
  6. Bu çöp meselesi gerçekten gittikçe büyüyen bir sorun. Zaten GASTE'nin okur-yazar bölümünde de bu sorun sıkça dile getiriliyor. Vallahi ben bizim insanımızı anlamıyorum. Ben para verdiğim gazeteleri başkaları da okusun diye tren koltuğunun arka cebine koyardım, şimdi nasıl olsa herkeste var diyip çantama koyuyorum. Eve gazete lazım, çekirdek vs. için :-)

    Tarkan Bey (nick olarak kullanmış ama sanırım gerçek ismi) bu sorunu dile getirip önerilerde bulunmuş Buyrun burdan yakın.

    YanıtlaSil
  7. gerçekten kaliteli olmuş.
    reklamlar dahi normal gazetlerdeki gibi. son derce şık ve ücretsiz.

    YanıtlaSil
  8. Umarım okuma sıkıntısı çeken bir milleti birazda olsun teşvik eder.

    YanıtlaSil
  9. Geçen gün bakırköyde işim vardı orda baktım dağıtıyolar aldım ama okunmaya değer pek bi yazı yok içinde.Onun yanında 20dk gazetesinide dağıtıyolardı onuda aldım ondada pek bişey bulamadım.İçlerinde bulmaca var bide istanbulla ilgili kültür sanat yazıları var.

    YanıtlaSil
  10. @gokhans kardeş sana bir iki sayfasını vermişler galiba:) gasteyi bir süredir takip ediyorum. içeriği haber ajansı tarzında, yani yorumsuz ve özet haberler. hele okunma rahatlığı sağlayan boyutu çok iyi olmuş. umarım gaste yoluna devam eder de biz de adam gibi gaste okuruz.

    YanıtlaSil
  11. GM yok tamamını verdiler..20dk yide verdiler..

    YanıtlaSil
  12. söylediklerinin neredeyse aynılarını gasteye bir okuyucu mektup olarak yollamış ve gastede yayınlanmıştı. tarihini ne yazık ki hatırlamıyorum ama neredeyse aynısını yazmıştı seninle erhan. içimdenbi ses bu işin içinde bir bit yeniği var diyor. ne karın var bu gasteden merak ettim. yakında bu konuya da el atacağım merak etme ;)

    YanıtlaSil
  13. Bizde zamanında gasteyle ilgili yazı yazmıştık şimdilerde iletişim formundan devamlı mesaj geliyor. Yok şuraya şu lazım, yok gasteye eleman lazım mı? vs

    YanıtlaSil
  14. :) anlaşılan sizi iyiden iyiye sahibi sanmışlar. Yorumlara da göz attım, insanların bazıları şakayla karışık GASTE'nin size ait olduğunu öne sürmüşler. İlginç :)

    YanıtlaSil
  15. 20 Dakika'yı GASTE'nin magazin eki niyetine kullanıyorum :)

    Evet KOU'da okuyorum.

    YanıtlaSil
  16. Hayırlısı ile bitirirsin inşallah. Benim 3.sınıf. Çoğu gitti çok şükür.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder