XHTML Challenge İle Siteleri Yarıştırın

Web üzerine siteleri karşılaştırmak için bir çok servis bulunmakta. Kimileri karşılaştırma yaparken sitelerin kullandığı teknolojiyi ve servisleri kıstas alırken kimileri ise Alexa gibi trafik miktarlarını kıstas alır. Yazımda bahsedeceğim servis ise adından da anlaşılacağı gibi XHTML'i kıstas alıyor. Gerekli incelemeyi yaptıktan sonra her iki sitenin bilgilerini gösteriyor ve böylece ziyaretçilerinin oyuna sunuyor. Bu arada siteye bir öneri yaparak katkıda bulunmuş oldum. İnsanın yemekte tuzu olunca keyfi bir başka oluyor :-) Lafı daha fazla uzatmadan bu güzel servisin ayrıntılarına geçelim.


XHTML Challenge sitesine girdiğiniz zaman sade bir arayüz ile karşılaşıyorsunuz. İlk öncelikle Register linki ile kendinize bir hesap açın. Daha sonra tekrar ana sayfada bulunan Create your own challenge başlığı altındaki adres satırlarına karşılaştırmak istediğiniz siteleri ve isterseniz de edit names butonuna basarak isimlerini yazın. Bu adımdan sonra Next butonuna basmanız yeterli. Bu işlemi yaptıktan sonra arkanıza yaslanın ve sitenin gerekli bilgileri toplayıp karşılatırmasını bekleyin.

Karşılaştırma işlemine başladıktan sonra en fazla 10 dakika içinde sitelerin bilgileri toplanmış olacaktır. Bu işlem bittikten sonra karşılaştırma yaptığınız siteler ana sayfada gözükecek. Ancak üzülerek belirtmek istiyorum ki ana sayfada en fazla 3 karşılaştırma yer alıyor, bu sebeple bir süre sonra -ki bu süre çok kısa olabilir- karşılaştırma yaptığınız siteler arka sayfalara düşeceğinden oylanma ihtimalleri düşüyor.

İşte sizlere örnek olsun diye birbirlerini deliler gibi seven sevgili arkadaşım Erhan BURHAN ile Erhan YAKUT'un bloglarının karşılaştırması:



Yemekteki Tuz da Neymiş?


Dün siteyi inceler incelemez aklıma kendi bloğumu ve Erdal'ın bloğunu karşılaştırmak geldi. Karşılaştırma yaptıktan sonra sayfayı sürekli yenileyerek beklemeye koyuldum. Bir kaç dakika sonra birilerinin oylama yaptığını ve bu oylama sonucu benim 2-1 yendiğimi görünce aman yandım dedim :-) Şimdi Erdal bunu istatistiklerden görecek ve bana topla tüfekle gelecek dedim :-) Şaka bir yana daha sonra oylayan da olmadı. Sanırım bunun sebebi bir kaç dakika sonra arka sayfalara düşmemizdir. Daha sonra aklıma karşılaştırma yaptığımız siteleri neden silemediğimiz sorusu geldi ve o anda bir katkım olsun diye sitenin yaratıcısı Valentin Agachi ile iletişime geçtim. Sağolsun çok kısa sürede geri bildirimde bulundu ve bu öneri için teşekkür edip özelliği devreye soktuğunu (*) söyledi. Açıkcası aramızdaki kısa ve tuzlu :-) konuşmayı görmemişlik olmasın diye yayınlamıyorum. Zaten kendisinden de izin almam gerek.

Bitirirken...


Servis çok yeni ve her an yenileniyor. Sanırım kısa zamanda oylama sistemini Ajax ile desteklerler. Umarım servis gelişir ve başarılı olur.

(*): Karşılaştırmasını yaptığınız sitelerin kalıcı sayfasına gidin ve sayfanın altına bakın. Orada You created this challenge, so you have the right to mark it for deletion. yazısını göreceksiniz. Buradan silme işlemini yapabilirsiniz. Unutmayın silme işlemini yapabilmeniz için oturum açmış olmanız gerekiyor!

Yorumlar

  1. Oyuna girer girmez golümü attım. Durum 2-2 :D Yalnız ben deplasmandayım :)

    YanıtlaSil
  2. :-)

    Dip not: Erdal'ın ve benim XHTML hatalrının çok fazla olması Blogger'ın XML temasından kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil
  3. Aslında bizim de kapahatimiz yok değil.

    YanıtlaSil
  4. damacana.org'u desteklemiş oldum : )

    YanıtlaSil

Yorum Gönder