Çocuk İstismarını Durdurun

Çocuk istismarını durdurunŞimdiye kadar üzerinde uzun uzadıya düşünmediğim bir konu ile karşı karşıya kaldım. Konu çocuk istismarı. Çocuk istismarı çok kapsamlı ve bir çok parametreyi içinde barındıran bir konu. Dünya üzerinde yapılan pis işlerin bir zinciri.

Blogkürede bu konuya dikkat çekilmek için Beyn tarafından mim başlatılmış. Beni de Erdal mimlemiş. Mimin amacına ulaşabilmesi için 3 kıstas çerçevesinde şekillendirilmesi istenmiş.
  • Çocukluğunuzdan hatırladığınız ilk şarkı ve şu anda dinlediğinizde hissettirdikleri,
  • Konu ile ilgili bir afiş/banner,
  • Çocuk istismarını durdurun sloganının yazıda geçmesi



Çocukluğumdan hatırladığım ilk şarkı bir kaç tane olsa da sanırım beni en çok etkileyen daha dün annemizin kollarında yaşarken... şarkısıdır. Belki bu mim olmasaydı bu şarkı aklıma gelmezdi fakat şimdi bu yazıyı yazarken mırıldanınca o anlar gözümün önüne geldi ve bir kez daha ne kadar şanslı olduğumu anladım. Dünya üzerinde milyonlarca ana kucağına hasret çocuk var...

Konu ile ilgili bir afiş hazırlayamadım ancak internetten bulduğum bir resmi sizlerle paylaştım. Resmin kaynağı: http://www.ecpat.net/eng/Support_Us/images/main.gif

Çocuk istismarı diyince akla fiziksel, cinsel ve duygusal istismar başta olmak üzere bir çok istismar geliyor. Çocuk istismarının türleri ülkelerin ve bulundukları coğrafyanın şartlarına göre değişiklik gösteriyor. Sosyo-ekonomik şartları iyi olan zengin batı ve uzak doğu ülkelerinde cinsel çocuk istismarı yapılırken, huzursuz ve savaş ortamında bulunan ülkelerde ise fiziksel ve duygusal çocuk istismarı daha çok yapılıyor.

Daha geçen gün okuduğuma göre Japonya cinsel çocuk istismarına karşı yeterli önlemleri almayan ülkelerin başında geldiği için sivil toplum örgütleri harekete geçmişti. Ortadoğu gibi silah seslerinin hiç durmadığı bir coğrafyada da çocuklar kandırılıp savaşta en ön saflara koyuluyorlar.

Bizim ülkemizde ise ölümle tehdit edilen ailelerin çocukları büyük şehirlere getirilip gasp, kapkaç gibi eylemlere alet ediliyor. Bir ara kamuoyu bu konu üzerine gitse de doğru dürüst bir sonuç alınamadı. Her sorunda olduğu gibi eylemlerin oluşmasına müsait bir zemin mevcutken eylemleri durdurmak size sadece zaman kazandırır. Ancak bir zaman sonra o eylem o zeminde tekrardan yeşerir.

Bu konu başta dediğim gibi çok kapsamlı bir konu. Ve benim bu konu üzerinde ahkam kesemeyeceğim kadar da derin.

Konu hakkında daha geniş bir kaynak için özgür ansiklopediye buyrun.

Umarım bir nebze de olsa yapılan bu haykırışa katkım olmuştur. Kaan'ı mimliyorum.

Lütfen çocuk istismarını durdurun.

Yorumlar