Kan Hücresinin Yaşamı

Hücrenin yaşamıİlkokul ve ortaöğretim (lise) öğrenimi boyunca sevilmeyen dersler arasında hiç kuşkusuz biyoloji de vardır. Kim bilir belki de bu derste anlatılanları bir türlü idrak edemediğimiz için sevemiyoruzdur. Ben de lise 2.sınıfa kadar sevmezdim, ancak o dönemden sonra dersi veren hocamız değişti ve dersin anlatmak istediğini anlamaya başladım. O dönemden sonra da benim için keyifli bir ders halini aldı.

Hem baksanıza Google da bu işe merak sarmış.


Bu girişi yapmamın elbette bir sebebi var. Aşağıda sizlerle paylaştığım video bir kan hücresinin çalışmasını anlatıyor. Video Harvard Üniversitesi tarafından hazırlanmış; muhteşem bir görsellik var. Bu videoyu izleyenler biyolojiden gözleri kapalı geçerler :-) Eğer biyoloji dersi sizin için tarihin tozlu sayfalarında kaldıysa videoyu anlamakta güçlük çekebilirsiniz. Zira ben de kardeşim olmasa pek birşey anlamayacaktım. E insanın kardeşi Moleküler Biyoloji ve Genetik okursa bu video dilleniyor adeta :-)

Videoda arka planda çalan müzikte ayrı bir hikaye.

Video boyutunu ufaltıp buraya koymak istemediğim için size bağlantı adresini veriyorum.

Son olarak kardeşime teşekkür ederim, kitap girişleri gibi oldu :-)

Video bağlantısı: http://aimediaserver.com/studiodaily/harvard/harvard.swf

Yorumlar

  1. Google DNA işine de girecekmiş yakında.

    YanıtlaSil
  2. @deli profesör
    Benim bildiğim zaten DNA ile ilgili çalışmalara katkıda bulunuyorlar uzun süreden beri. Katkıları muhtemelen araştırma hesaplarının yapılması için gerekli işlem gücünün sağlanması yönünde...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder