Blog Genişledi Gibi :)

Sanırım doğum günü çocuğu olma faslını uzun tuttum. Zira bir haftayı geçkin bir süredir yazmıyorum. Bu süre içerisinde aklıma blog tasarımı ile ilgili bir değişiklik geldi. Bu yazıyı RSS okuyucunuz üzerinden okuyorsanız korkarım bu değişikliği göremiyorsunuz :) Fazla vakit kaybetmeden bloga bir bakın. Sizlerin düşüncelerini gerçekten merak ediyorum.

Değişiklik basit olsa da eski boyutlarına alıştığımdan dolayı tam olarak karar veremedim. Sizlerin düşünceleri beni etkileyecektir. Eğer tasarım ile ilgili başka düşünceleriniz de varsa paylaşmanızı isterim.

Unutmadan bu genişlikte karar kılarsam blog başlık (header) resmini de düzelteceğim ;)

Sözü uzatmadan mikrofonu jüri üyelerine uzatalım...

Yorumlar

  1. Bence böyle daha okunaklı ve hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Abi fark edemedim :( sürekli yazılarını okuduğumdan temalara dikkat etmiyom hiç eğer readerimdeyse yazı okurum girerim bloga yorum yaparım dikkat etmeye çalışıyorum güzel oluyor o zaman abi göremesem bile çok güzel senin yaptıklarını hepsi güzeldi abicim

    YanıtlaSil
  3. Yazı alanın genişliğini görmedin mi! Çok ayıp :))

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş. Daha da genişlet bence...

    YanıtlaSil
  5. Abiii yav valla özür dilerim gerçekten o yorumu bile utanarak yazdım ne bileyim hep yazını okuduğumdan dolayı bundan sonra yazıdan önce tema :) ama söylemeyip içime atmaktan iyidir kedni doğrularmı sölemek özürler abi

    YanıtlaSil
  6. Estağfurullah ne özrü. Valla aklımdan bile geçmedi.

    YanıtlaSil
  7. Bu genişlik birazcık fazla olmuş,bir kurşun kalem uzunluğunda olsa süper olur,gözler yorulmaz :))

    YanıtlaSil
  8. eheh farkettimde yazı alanı genişlemiş :) abi sana buradan değilde iletişime geçmem için bir adres versen blogger yazı geri izlemesi için soru soracağımda yani bu yazıya özgü geri izleme ile ilgili onu nasılyapcamızı neyse burada sordum gibi :D

    YanıtlaSil
  9. Böyle daha ferah, daha kullanışlı olmuş bence.

    YanıtlaSil
  10. turklerklani gibi ben de değişikli tam farkedemedim başta :S Ama yukarıdaki başlık bölümüne baktığımda anlayabiliyorum ne kadar genişlediğini, daha iyi olmuş bence de ;)

    YanıtlaSil
  11. Doğum günün kutlu olsun.

    Genişlemesi güzel olmuş, yalnız sidebar değişmemiş herhalde. Elin gevuru artık sidebarı 336 px'lik reklam koyulacak şekilde dizayn ediyor. En azından 255 falan yapsaydın :) Şimdi kaç bilmiyorum ama...

    YanıtlaSil
  12. Bence eski hali daha iyiydi?

    YanıtlaSil
  13. @İşitme Kaybı, çözünürlük işini nasıl yapcaz :)) Çözünürlük düştükçe benim yazı alanım baston boyutuna denk gelir. Mesela 640 x 480 gibi :))

    @turklerklani, en altta MaFiAMaX üzerine tıklayınca e-posta adresimi görebilirsin. Sen önceden bana e-posta atmamış mıydın?

    @Damacana, doğum günü derken acaba yanlış anlaşılır mı diye aklıma gelmişti :) Blogun doğum günü nü kastetmiştim. :)

    @Deastrilsion, ben de biraz kullandıktan sonra karar vereceğim. İlk geri tepkiler iyi olduğu yönünde, bakalım...

    YanıtlaSil
  14. Erhan abi bak ne dicem. Arkaplan koysana. Güzel olur. Hatta ben bir tane önereyim: http://deastrilsion.googlepages.com/arkaplan.png
    Ben eskiden bunu kullanıyordum.

    YanıtlaSil
  15. hayır abi atmadım ilk kezyardım isticem :)

    YanıtlaSil
  16. bencede iyi olmuş ama yine de tavsiyede bulunmak isterim.. önceki hali 480 lerdeymiş post bölümünün.. şimdiyse 580 lerde.. sayfanın googleye yüklenmiş haline baktım, ölçü aldım.. belki post bölümü 550 lerde olabilir ya da 530 larda felan.. ama içeriği güzel.. ne kadar genişletirsen genişlet içnideki bilgiler yine de dışarıya akacaktır :) kolay gelsin

    YanıtlaSil
  17. Genişlik iyi olmuş. Header 'ı ve arka plandaki siyah renkte küçük değişiklikler yaparsan daha hoş olacak sanki.

    YanıtlaSil
  18. dostum boyutlar biraz büyük olmuş.
    ikisinin ortası göze daha hoş gelir bence.

    YanıtlaSil
  19. @adolf ve @ladesci, ben de iki gündür 40px kadar küçültmeyi düşünüyordum. Sanırım öle daha güzel olacak. Ayrıca @adolf güzel sözlerin için teşekkür ederim.

    @henster, arka planımı seviyorum :) Ancak header konusunda gerçekten photoshop ile arası iyi olan arkadaşlardan yardım alacağım. Yine bu resmi kullanırım herhalde. Ancak photoshop ile daha canlı durmasını sağlarsak iyi olur. Boyutlarını da son karar verdiğim boyuta ayarlayacağız.

    YanıtlaSil
  20. Gayet başarılı ve güzel olmuş bence. Ancak çerçevelerin köeşelerinde 1 piksellik bir renk uyumsuzluğu var gibi. Olsun yine de çok güzel ve çok orjinal.

    YanıtlaSil
  21. Arkadaşlar hepinize düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sanırım ilk uyguladığım genişlik biraz fazlaydı. Şimdi toplam genişlik 800 px (800x600 ekran kullananları da düşünmek gerek).

    Yazı alanı genişliğini de 545 px yaptım. Şimdi içime sindi.

    Ayrıca gerek sağ sütun (sidebar) başlıklarında kullandığım imajları gerekse ana şablondaki yuvarlak köşeli imajları 2/3 oranında boyutlarını küçülttüm. Önceden toplam 7 imaj 5kb, tutarken şimdi 1,46kb tutuyor. Bir kaç kb bile önemli. Gerçi bir ara Erhan'a (eburhan) tam tersini savunmuştum :) Affet beni Erhan :)

    Sanırım böyle iyi oldu.

    YanıtlaSil
  22. işte benim dediğim buydu,bir kurşun kalem uzunluğunda...

    YanıtlaSil
  23. Güzel olmuş, Tebrikler.

    Header konusuna eğilmen gerektiğini düşünüyorum. Çok daha güzel şeyler yapılabilir ve yaptığında sitenin çehresini derinden etkileyecektir. :) Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  24. abi pr güncelleniyormu senin 4 benim 3 görüküyor en ilginçi wp com dan alddı var o 5 :D

    YanıtlaSil
  25. Gayet güzel görünüyor gözü rahatsız edicek bi yer yok bu tasarım işini bir kişi beğenir bir kişi beğenmez önemli olan senin içine sinip sinmediğidir.

    @turklerklani

    Evet pr güncellemeleri başladı

    YanıtlaSil
  26. @turklerklani, haber için teşekkürler. WP adresini de iyi değerlendir o zaman.

    @Erdem, haklısın. Ancak insanın ikna olması da gerekli, bir de yeni düşünceler çıkabilir düşüncesiyle bu konuyu açtım. Örneğin gözü rahatsız edecek bir şey olmadığını öğrendiğim iyi oldu. Bağlantılı bir şekilde arka planı siyah yapmamın en büyük sebeplerinden biri de okuyucuyu içeriğe odaklamak.

    Buraya kadar yorum yapan herkese teşekkür ederim. Sayenizde ilk yaptığım genişliğin biraz abartılı olduğunu görebildim.

    Blog başlık resmini de en kısa sürede halledeceğim.

    YanıtlaSil
  27. Blog her türlü genişledi. Pr 4 olarak genişledi mesela: DD Bence de şuan gerçekten güzel gözüküyor. Sen hayatımda tema konusunda en istikrarlı tema kullanan dostumsun. Bence tema kendini buldu. Birde daha sık yazsan güzel kardeşim tam süper olacak. Biliyorsun zaten okuduğumuz üç beş adam var birde yazmadıkları zaman üzülüyorum.

    YanıtlaSil
  28. :)) Eyvallah. Temayı zırt pırt değiştirmenin bir alemi yok. Bir de seviyorsan -ki ben seviyorum- oh ne ala.

    Sadece header kaldı, o da ellerinden öper :))

    Okul yüzünden yazamıyorum. Tam tamına 12 saatim dışarlarda geçiyor. Eve gelince de pestilim çıkmış oluyor. İnşallah bir ay sonra çok daha sık yazacağım.

    YanıtlaSil
  29. Neden bilmiorum ama ilk zamanlar bu tema çok basit gelmişti ama zamanla alıştım ve şu andaki hali bence mükemmel...

    YanıtlaSil
  30. abi üst kısımadki logo çok süper durdu birde mafiamax blog yazısının üstüne gelince sarı renk olmasıda cabası süper oldu.siyah ve sarı aynı sitede kullanılınca çok güzel duruyor başlıkların üzerine gelince açık mavi anlıyoruzki siyah ve açık renkleri seviyorsun abi :D

    YanıtlaSil
  31. Evet Ali; mavi, yeşil, siyah, ve sarıyı severim. Yeni başlık resmini dün gece koydum. Fakat tam olarak emin değilim. Acaba uyumlu oldu mu?

    Bu başlığı e-posta yolu ile takip eden arkadaşlardan ricam başlık resmi ile ilgili düşüncelerini paylaşmaları.

    YanıtlaSil
  32. abi tek farklılık MafiaMax Blog yazısının üstü ile logo arasında çizgi varmış gibi görünmesi logonun altı çizgili görünüyor gerçi problem yaratmaz galiba ie firefox felan onlarda sorun yok ise iyi daha neler göreceğiz bakalım :D renklerin bu arada bende onlarsız yapamam abi :D

    YanıtlaSil
  33. Allah Allah. Sen Opera veya Safari mi kullanıyorsun? Bak onlarla denemedim. Zaten şu anda deneme halinde. Tam karar verirsem, kodlarda bazı düzenlemelere gideceğim.

    YanıtlaSil
  34. az önce vardı abi yok oldu ff kullanmaktayım :)

    YanıtlaSil
  35. Blog başlık resminin LCD monitörde farklı göründüğünü farkettim. Ben CRT monitör kullandığım için şans eseri bu olayı farkettim. Gözünü sevdiğim tüplü monitör rengi tam olarak veriyor, arka plandaki siyah simsiyah gözüküyor. LCD monitörde ise sanki yıkanmış da rengi atmış gibi duruyor. Bu yüzden de başlık resminin siyahı ile arka plan siyahı tutmuyor ve keskin bir çizgi oluşuyor.

    Bu sorunu nasıl halledeceğim bilmiyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
  36. abi belki saçma olacak bu tavsiyem ama o üst kısımdaki resmi arkaplana dahil etsen yani arkaplan tek bir resim olsun o üst kısımda o resimde olsun arkaplan resim olur üst kısımda o resmin üst ksımı olur inşallah anlatabilmiştirim :D

    YanıtlaSil
  37. MaFiAMaX Merhaba,

    Bende Blogumun yazı alanını genişletmek istiyorum.Seninkinin yanında benim yazılarım sıkışıp kalmış gibi.Bu işlemi nasıl yapacağımızı anlatan bir yazı yazabilirmisin Lütfen.
    Haaa bu arada Blogunun yeni hali çok güzel çok beğendim.(Biraz kıskanmış olabilirim)

    YanıtlaSil
  38. Aklımda Blogger Şablonunu Düzenleme 2 dında bir yazı yazmak var. En kısa zamanda yazacağım.

    Nazar boncuğu da takayım bir köşeye :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder