Call Of Duty 2: Multiplayer Maceram

Call Of Duty 2: MultiplayerBilgisayar oyunları ile aramın limoni olduğunu burada anlatmıştım.
Mafia 2'ninde 2009'da çıkacağının haberini aldıktan sonra iyiden iyiye karamsar oldum. İnşallah beklediğimize değecek bir oyun yapıyorlardır; zira ilk oyunun şöhretini aşmak hiçte kolay olmayacak gibi.

Bu kötü haberi aldıktan sonra CoD 4 ile teselli bulmaya karar verdim. İlk iki oyunu oynayıp bitirmiştim, gerçekten çok zevkliydiler. CoD 4 için övgüyle bahseden arkadaşımın oyunu bana getirmesini beklerken bunca senedir hiç oynamadığım multiplayer (bundan sonra çoklu oyunculu olarak anılacaktır) modunu denemeye karar verdim. Türkiye'de Call Of Duty klanları (?) arasında çok önemli bir yere sahip olduğunu düşündüğüm Team eXtreem üyelerinden Eren'in yardımlarıyla gerekli programları kurup oynamaya başladım...


Oyunun başlamasıyla kendimi yerde bulmam bir oldu :-) En son 4 sene önce, lise yıllarında Counter Strike oynamıştım. Anlayacağınız paslandığımı farketmem pek zaman almadı. Hoş CS oynarken de pek iyi değildim :-) CoD 4'ü çoklu oyunculu oynarken bir kaç kurşunda öldüğümü görünce tekli oyunculu oynamanın ne kadar kolay olduğunu farkettim. En nihayetinde karşınızda yapay zeka yok; bildiğin zeka küpleri var :-) Bu zeka küpleri yüzünden hiç bitmeyecek Diril-öl-diril-öl gibi bir döngüye girmek üzereyken oyundan çıktım :-) Doğrusu maceramın bu kadar kısa süreceğini tahmin etmemiştim. Galiba çoklu oyunculu oynamak bana göre değil.

Eğer çoklu oyunculu oynamayı seviyorsanız ve de CoD hayranı iseniz, Team eXtreem'e bir göz atmanızda fayda var. Ben kısa sürede beyaz bayrağı sallayıp olay mahalinden uzaklaştım.

Yorumlar

  1. Mafia'yı bitirmiştim ben. 2'yi sabırsızlıkla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Seni vuranların çoğu internet kafelere kamp kuran veletlerdir :) Seni küçümsemek için söylemiyorum, ben de pek çakmam oyundan.

    YanıtlaSil
  3. İnternet kafede kamp kuranlar ayrı bir konu. Sırf bu konu için yazı yazılabilir :-)

    YanıtlaSil
  4. konuyu dağıtmak istemem ama ilginç bir noktaya değinip gideyim.. kamp kuran veletler konusunda.. geçenlerde akşam dersten çıktım sonra ders notlarının çıktısını alayım bu arada bir de mailleri, google readeri kontrol ederim diye girdim her zaman gittiğim internet cafeye hemen girişteki masada oturuyorum çocuğun birisi hesap vermek için kalktı ve kafede çalışan eleman büyük bir şaşkınlıkla "sen 11.30 dan beri buradamısın" dedi.. ben gittiğimde saat 21.30 gibiydi ve bir saat kaldıysam 22.30 yani neredeyse 10 saat kalmış çocuk ve cebindeki tüm parasını (neredeyse yetmiyordu) bırakıp gitti.. ben hayretler içinde kafeci kahkahalarla bakakaldık çocuğun arkasından...

    YanıtlaSil
  5. E yuh artık. Ben hatırlıyorum da en fazla 2 saat oturabiliyordum. Yok mu bu çocukların analaraı babaları, sormuyorlar mı bunları.

    Konuya da bir açıklık getireyim, benim oynadığım sunucuda Team eXtreem 'in üyelerinden bazıları vardı. Yani veletler yoktu :-)

    YanıtlaSil
  6. Erhan sen daha ilk oyunununa göre çokta iyi bile oynadın :) daha ne "multi oyuncular " var bir bilsen bazen sırf maçı bırakıp adamı izliyoruz gülmekten maç hali kalmıyor zaten.
    dün senin oynadığın deathmatch moduydu yani öl diril vur öl modu :D sd oynarsan biraz daha sakin biraz daha taktiksel bir moddur .

    YanıtlaSil

Yorum Gönder