Koca Bir Seneyi Geride Bıraktık

Blog Tutmaya Başlayanlar Arasına Bir Nefer Daha Eklendi... diyerek bir sene önce bu yola başladım. Yolun başında hedeflerim kısıtlı tutmuş olsam da geçen zaman içinde bir çok konu hakkında konuştuk. Açıkcası blog yazmanın hayatımda bu denli önemli yer edineceğini düşünememiştim. 2006 yılında MaFiAMaX Blog!'u kurup ilk yazımı 2007 yazdığımı düşünürsek ne kadar gerçekçi olduğumu görebilirsiniz :)


Blog yazmanın insana getirdiği faydalar emin olun Aspirin'den daha fazla. Bir kere insanın araştırma hevesini ateşleyip, sürekli güncel bilgiyi takip etmesini sağlıyor. Ben bu süre içinde kendimi bir çok konuda geliştirme fırsatı bulup bunu sizlerle paylaştım. Bundan sonra da paylaşmaya devam edeceğim.

Blog yazmanın en güzel yanı insanlara sesinizi duyurabilmenizdir. Ben bir sene boyunca duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşıp, bilgi ve deneyimlerimi de elimden geldiğince açık ve anlaşılır bir şekilde aktardım. İnsanlara bir şey öğretebilmenin verdiği hazzı aldığım için çok mutluyum. Sanırım öğretmenler bu yüzden hep var olacaklardır.

Son olarak bir yıl boyunca beni takip edip, gerektiğinde düşüncelerini paylaşan sevgili okurlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bir blog yazarının okunduğunu bilmesi ve bunun akabinde insanların düşüncelerini öğrenebilmesi ona yazma gücü verir. Çünkü ancak böyle işe yarar bir şeyler yazdığınızı görebiliyorsunuz.

Bu zaman boyunca eğer sürçülisan ettiysem affola.

Görüşmek üzere...

Yorumlar

  1. Erhan abi nice seneler. Bana çok yararın oldu. Teşekkür ederim bu yararların için.
    Blog yazmak/okumak insanın ufkunu genişletiyor. Bu yüzden herkese blog yazmayı öneririm. :)

    YanıtlaSil
  2. En başlarda hatırlıyorum da ilk tanıştığım blog yazarı sendin galiba.Blogculuk dünyasının büyük bir tesir gücünün olduğunun farkına o günlerde varmıştım.

    Sen alanında büyük bir gelişme göstererek büyük bir blogcu oldun.Seni bu konuda gerçekten tebrik etmek istiyorum.Blog ve blogcu kavramları denildiğinde aklıma gelen isimlerden birisin.
    Ve bu işi hakkını vererek yapıyorsun.Bu çizgiden sapmaman, daha nice başarılara nice senelere dileğiyle.

    Hoşçakal...

    Tarık Furkan GÜVEN

    YanıtlaSil
  3. :) Erhan, blog için başlangıçtaki merakın ve sonradan bıkkınlık bilmeyen hevesini hep taktir ettim.Emin adımlarla da herzamanki gibi devam ediyorsun..Böyle de süreceğine hiç kuşkum yok..

    Günü geldi yayınlayacağın yazıyı yanımızda yazdın..Birşeyler paylaştın ve anlattın..Öneriler aldın tartıştın...Ve kendine,bize hergün kazandırdın.En önemlisi de buydu. :)

    Seni yeni bilinmezlere sürükleyen bu arzunun, hiç sönmeden hatta için için yanarak büyümesi dileğiyle,nice nice seneler..

    Oğuzhan Çetindemir

    YanıtlaSil
  4. Şu sıralar tanıdığım blogcuların çoğu 1. yılını doldurdu. Galiba büyük bir çoğunluk birbirine yakın zamanlarda başladı blog tutmaya. Benimde az kaldı.
    Mafıamax çok yararlandığım ve takip ettiğim bloglardan biri.
    Hakikaten slogansın, derinden ilerleyen bir blog.:))
    1.yılın hayırlı olsun ve daha nice uzun senelere.

    YanıtlaSil
  5. Blogunun çok uzun ömürlü olması dileğiyle Erhan ;) Biraz geç farketmiştim blogunu ama farkettiğimden beri iyi bir arkadaş oldu blogun. Ve sen tabi ki... Nice yıllara!

    YanıtlaSil
  6. iyi ki doğdun mafiamax. nice nice senelere. 10. yılı görmen dileğiyle

    YanıtlaSil
  7. Mafiamax Blog, iyi ki doğdun. Nice senelere...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Erhan;

    Dostum bu blog dünyasinda en cok yakinlastigim ve saygi duydugum insanlardan birisisin. Umarim sende bende bu blog düyasinda hep var olur ve paylasimlara devam ederiz.

    Bildigim bir sey var oda gercekten bu aleme yakisan biri oldugun.

    Dortmund'dan kardesime saygilar.

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar habire araya girmek istemediğim için bire bir cevap vermek istemedim. Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. Tebrikler dostum. Darısı başımıza :) Bu arada 2007 'de bloglamaya başlayan ne çok insan var öyle. Hep yeni yılını kutluyorlar. Yakında bende parti vermeyi düşünüyorum. :D

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Erhan,

    Blog dünyasındaki hızlı gelişmeyi neye benzetiyorum biliyor musun?Hani 90'ların başında birden yüzlerce şarkıcı belirmişti.Hepsi dinleniyordu en başta,sonra sonra sadece iyi olanlar zirvede kalmaya başladı ve günümüze de o iyi olanların isimleri kaldı.Diğerleri kimdi,neydi unutuldu bile...

    Mafiamax da bana göre, ilerki zamanlarda hep hatırlanacak ve zirvede kalacak blog isimlerinden birisi...

    Başarını tebrik ediyor,sonsuz ilham ve kolaylıklar diliyorum...

    Sevgiyle,

    YanıtlaSil
  12. Şöyle demeliyim ki, 100 post olduğunda da çok heyecanlıydım, 200de de, 300de de.. Ama gittikçe sayılar büyüyor, ziyaretçi sayıları artıyor ve insanlar düşüncelere ve yaptığın işlere onay verdikçe kendini daha da iyi hissediyorsun.

    1 sene çok güzel bir zaman dilimi ama, 4 sene sonra ne diyeceksin acaba?=) Benim blogumdada emeğin yadsınamayacak kadar az, hatta herkes blogumu açtığında, gördüğü ilk şey senin eserin:)

    Çalışmalarında başarılar, hiçbir zaman yorulmaman, bıkmaman dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  13. Bir yılda çok şey başardın. Yaptıklarının blog dünyasına önemli katkıları olduğunu düşünüyorum. Çok emek verdiğini bildiğim slogansız blogun, mafiamax ile nice senelere...

    YanıtlaSil
  14. nice senelere erhan abi inşallah nice 1 yıl dahalara :) senin gibi blogcularıı bulmak zor meydanda bir kaç blogcu var onlarda böyle kalıcı olunca seviniyor insan

    YanıtlaSil
  15. Tebrikler MafiaMax Blog. Daha nice senelere inşallah. ;)

    YanıtlaSil
  16. @Deastrilsion, ne demek. Kapım her zaman açık.

    @tafugu, sen de benim de ilk tanıştığım blog yazarlarından birisin :)) Sen de hayırlısı ile OKS'yi atlat sen de kaldığın yerden devam edersin. Önce şu sınav...

    @mad_world, hafta içi benimle karşılacak ya ondan yorum yazdı :)) şaka şaka film köşesinde güzel yazıların duruyor :)

    @bhv, evet 2007 yılı altın yıl. Derinden ilerleyip kalıcı olmaya çalışıyorum ;)

    @Mustafa ŞAPÇILI, aslında geç değil tam zamanında farkettin :)) Ben seni daha önceden takip ediyordum. Ben de seninle tanıştığım için çok memnunum. Bu arada yeni temanı da sabırsızlıkla bekliyorum.

    @hasan tosun, valla yorumunu ilk okuduğumda suratımda kocaman bir gülümseme oluştu. Ne güzel ağzından bal damlıyor.

    @recephilmi, teşekkür ederim.

    @Volkanalabaz, az kaldı elmanı alacağım :)

    @henster, cidden 2007 yılı Türk blog küresi için dönüm noktasıydı.

    @İşitme Kaybı, 90'lı yılları gerçekten severim, müzik arşivimde de o bahsettiğin müzikler vardır. Güzel dileklerin için teşekkür ederim.

    @Burak Doğan, çok haklısın. İnsan okunduğunu bilince daha bir keyif alıp heyecanlanıyor.

    @AhmetKemal, teşekkür ederim.

    @GM, benim ufaklık buraya yorum da yazarmış... DRT23'de yazıyor.

    @turklerklani, çok teşekkür ederim.

    @Salute, inşallah, inşallah :))

    YanıtlaSil
  17. Yazındaki, blog yazmanın yararlarını aktardığın bölüm çok hoş. Bir o kadar da doğru.

    Blogları bu şekilde kullanabilenler sayesinde hem takipçileri, hem yazarları karşılıklı bilgiyi paylaşarak kazanıyorlar. Kalıcı olanlar da ancak böyleleri olacaktır.

    Bloglar arasındaki dayanışmayı önemsiyorum, ve MaFiAMaX bu konuda da iyi bir örnek...

    Heyecanla paylaştığın yazılarının devamını diliyorum. Varlığından memnunum ve zevkle takip ediyorum, MaFiAMaX ile daha nice senelere...

    YanıtlaSil
  18. Nice senelere Erhan. Blogger üzerinde yayın yapan blogcular arasında yazılarını takip ettiğim tek kişi sensin. Başarılı yazılarının devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  19. @Lyn, söylediklerin ile kendimi ifade edebildiğimi görmüş oldum. Teşekkür ederim.

    @eburhan, sağol Erhan. Senin gibi doğru dürüst blog yazarları olduğu sürece ben buralardayım. Sahneyi sadece size bırakmam :))

    YanıtlaSil
  20. Şu kaynagi bir incelerseniz iyi olur Bloggerde sayfa numaralariyla
    ilgili olmali...

    http://nofancyname.blogspot.com/2005/02/making-expandable-blog-posts-in.html
    ------
    *inşallah sayfa numaralriyla ilgilidir

    ---------
    Ellerine sağlik kardeşim......

    YanıtlaSil
  21. @kadir, buraya niye yazdın, anlamış değilim. Sorunun cevabına gelirsek, verdiğin başlık genişletilebilir yazı yapmayı anlatıyor. Yani devamını oku gibi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder