Forumların Gücü Adına...

Blogların yükselişi karşısında forumların ne durumda olduğunu araştırmak için bundan 9 ay önce blogküre çapında bir anket yapmış ve blog yazarlarının cevaplarını buradan açıklamıştım. Bu araştırma ile blogların hızlı yükselişi karşısında forumların kan kaybettiği ortak görüş olsa da diğer bir ortak görüş de adam gibi forumların yerli yerinde duracağı yönündeydi. İşte size anlatacağım konu da bunu teğit eder yönde...


Donanımhaber Forumu
Dün öğleden sonra bir tanıdığın oğluna bilgisayar toplamak için Bostancı Vatan Bilgisayar'a gittik. Bana bir gün önceden haber vermesinden dolayı, adam akıllı performans/fiyat analizi yapamadan kendimizi satış elemanlarının karşısında buldum. Her ne kadar sabah saatlerinde ön araştırma yapsam da iş bilgisayar toplamak olunca en iyi fiyata en iyisini seçmek gerekiyor. Üstüne üstlük başkası için bilgisayar toplamak da ayrı bir dert. Bu yüzden ön araştırma ile topladığım bilgisayardan pek emin değildim. Neyse ki aklımdaki bazı soruları yanıtlayabilmem için ortak kullanıma açık bir bilgisayar bulduk. Müşteriler, bilgisayarları kurulurken internete bağlı bir bilgisayarın da olduğu kafeteryada bekletiliyorlar. Burda bulunan bilgisayar ile hemen Donanım Haber forumuna girdim :)) İşim bittikten sonra kafetaryada otururken karasızlığı yüzünden okunan biri bilgisayar başına geçti. Bir yandan Ekrem abi ile sohbet edip bir yandan da adamı süzerken, bilin bakalım ne gördüm? Evet, O da Donanım Haber forumuna girdi. Bir ara çıktı tekrar girdi. Sonunda kararsız kararsız ordan uzaklaştı.

Donanımhaber online kişi sayısı
Sanırım bu olay aynı anda 6000 kişinin forumda olmasının nedenini açıklıyor. Evde, yolda, alışverişte, parkta, kafetaryada, tuvalette... Bağlantının olduğu her yerde :))

Yorumlar

  1. Dediğin gibi donanım haber, r10.net keza Zoque bunlar çok eskiye dayanan siteler ve bana kalırsa normal forumlardan ayırmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. Birde donanım haberde "herşey" ile ilgili açılmış bir topic var gerçekten. Ne hakkında düşünürseniz, orada bulabiliyorsunuz.. Hele bazı konulara yaptıkları önderlik inanılmaz. Mesela i-phone.. Bir konu var, aman yarabbim her şey yazılı. Bir HTC pda topici var 1000lerce post girilmiş.. Herkes bildiğini paylaşıyorsa, bu iş oturmuş demektir..

    YanıtlaSil
  3. zoque,r10,donanım haber gibi forumlar çok işimize yarıyor.geyik amaçlı forumları hiç sevmiyorum.

    YanıtlaSil
  4. r10 da kıro forumu :D

    YanıtlaSil
  5. Forumda birşey aryırsunuz o kadar çok gereksiz yazı girişi var ki aradığınızı bulmak çok zaman alabiliyor. Bloglarsa ise durum farklı bulamazsanız blog sahibine bir e-mail atmak grekiyor...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder