Blogger Spam Blog Uyarısı

Web 2.0 Çöplüğü yazısında splog yani spam bloglar hakkında uzun uzadıya konuşmuştuk. Burada spam blogların en çok Blogger üzerinde barındığını ve bunun çeşitli sebepleri olduğunu yazmıştım.

Aradan uzun bir zaman geçmeden splog damgası yemiş bir blog ve yazı gönderme paneli sahip oldum :))


Gelin öncelikle olayın perde arkasını anlatayım. Bir kaç ay önce TechCrunch sitesinin temasını Blogger için uyarlamayı düşünmüştüm. Bu sebeple de http://www.techcrunch-xml.blogspot.com adresine sahip bir blog açmıştım. İlk olarak TechCrunch yönetimine bu konuyu danışıp izin isteyecektim. Fakat geçen zamanla birlikte işlerimin yoğunlaşması ve sınav dönemine girmem nedeniyle de işler yarıda kaldı. Aslında yarıda kalması iyi olmuş, böylece splog damgası yiyerek bu şerefe (!) nail oldum.

Spam blog yazı gönderme paneli

Neden Böyle Bir Durum Söz Konusu


Blogger bize güzel bir açıklama yapmış. Açıklamayı aynen yayınlıyorum.

Blogger'ın spam engelleme robotları blogunuzun bir spam blog karakteriği barındırdığını farketti. (Spam blog nedir?) Siz bunu okuyan gerçek bir insan olduğunuza göre, blogunuz muhtemelen spam blog değildir. Otomatik spam tespit sistemi belirsizliklere sahiptir, bu yüzden bu yanlış doğrulama için özür diliyoruz.

Gönderilerinize yönelik zorunlu kelime doğrulamayı kapatabilmemiz için, blogunuzun bir kişi tarafından gözden geçirilmesini sağlamamız ve spam blogu olmadığını doğrulamamız gerekiyor. Gözden geçirilmesi için lütfen aşağıdaki formu doldurun.

Blogger'ın spam blogları ile nasıl savaştığını öğrenin.


Açıklamadan da anlaşılacağı gibi büyük ihtimalle TechCrunch alan adının geçmesi bu olaya neden olmuş.

Bu açıklamadan sonra aşağıdaki istek formunu doldurup splog damgasını kaldırmak için istek yolluyabiliyorsunuz.

İstek formu

Yorumlar

  1. Vallahi geçmiş olsun kardeşim umarım düzelmiştir blog'un.

    SandBox'ada girdin mi acaba?

    YanıtlaSil
  2. Aslında üzülecek bir şey yok. Sonuçta tema için almıştım o alan adını.

    İlgin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Blog adresindeki kelimeler yüzünden spam robotlarına takılmışsın.Aynı olayn benim adwordsle ilgili açtığın deneme blogumlarımdada olmuştu..

    YanıtlaSil
  4. Splog'lara karşı önlem almışlar.İyi birşey aslında bu zira başetmek hakikaten zor.

    YanıtlaSil
  5. spam blog, blogger üzerine düşüni yapmış, gücenecek bişey yok. Keşke robotlarla değilde bunu gerçek insanlarla sağlayabilsek. Bir güncede "bu blogu raporla- spam blog" gibi uyarı olsa. Blogger yönetimini spambloglara karşı uyarabilsek. Daha güzel olur eminim. Birde çalıntı içeriğe google ceza verse.

    YanıtlaSil
  6. @Ertuğrul, gücendiğimi de nerden çıkardın? :) Tam tersi, destekliyorum.

    Spam blogları da Blogger'a haber verebiliyorsun.

    YanıtlaSil
  7. kusura bakma, yanlış bir tabir olmuş, yorgunluktan olsa gerek. Aslında sana değil, tüm spamblog sahiplerine seslenmek istemiştim. Yani senin yazılarını okuduğum için spamblogu desteklemedğini biliyorum. Bir spamblog sahibi okursa diye yazmıştım.

    YanıtlaSil
  8. blog açıp uzun süre bi gönderi yapmayınca bu uyarıyo gönderiyorlar. sen gönderi yapmışmıydın o bloğa. ben öyle bi deneme bloğu açıp uzun süre boş kalmıştı aynısını orayada yaptılar. alanadıyla bi alakası olduğunu sanmıyorum ben...

    YanıtlaSil
  9. @Taytanik, haklı olabilirsin, uzun süre bir yazı yazmadım.

    YanıtlaSil
  10. ben başıma gelen daha ilginç bir şeyi anlatayım. hani şu dizi isimlerini alıp spam blog yapıyorlar ya, acaba gerçekten hit alınıyor mu test etmek için içinde bolca türkçe karakter içeren bir dizininkini aldım. daha öyle erkendi ki, dizinin adının .com'lusu bile boştu yani. 1 gün sonra blogger o adrese erişimimi kapattı. öyle kelime doğrulaması falan koymadı yani. "bu blogun spam potansiyeli taşıdığını düşünüyoruz, eğer deilse iletişe geçin. 20 gün içinde iletişime geçmezseniz blogunuz otomatik olarak silinecek" diye bir ibare göründü :) ben de zaten öylesine aldığım için hiç iletişime geçmedim, sonra sildiler. 20 gün dashboard'um kalabalık kaldı sadece, o kadar. çünkü bu 20 gün içinde hiçbir işlem yapamadığınızdan blogu silemiyorsunuz da. hayır anlamadığım, nasıl bu kadar hızlı anladılar. dizinin daha reklamları dönmüyordu tvde. helal olsun valla. blogger'ı bu yüzden seviyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Demek ki alan adları yüzünden de bu duruma düşülebiliyormuş. Öğrenmiş olduk. (:

    YanıtlaSil
  12. Bu iyi bir özellikmiş.Öğrenmiş olduk.

    YanıtlaSil
  13. @mynet.com uzantısı buna sebebiyet veriyor Erhan, gmail kullanınca pek problem olmuyor. Aynı durum @hotmail.com ile benim de başıma gelmişti.

    YanıtlaSil
  14. neden olduğunu hala çözebilmiş değilim. fakat bende yaşadım. iki defa istek yaptım. sanırım 15-20 gün kadar sürdü. sonra bloğuma kavuştum. halada tekrar yaşarmıyım diye tedirginim açıkçası...

    YanıtlaSil
  15. Spam blog uyarısı bende aldım fakat panelden silemiyorum.Baktım olmayacak formu doldurup gönderdim cevapda yazmadılar

    YanıtlaSil
  16. bazen eski databasyi yeni bloga aktarırken de oluyo..

    YanıtlaSil
  17. Bizim 1,5 yıllık hergün güncellenen blog da az evvel spam damgasını yedi. Üstelik içindeki her yazı orijinal idi. Hemen başvuruyu yaptık. İki gün içinde düzeleceğini yazmışlar. Eğer gecikirse hapı yuttuk. Robots.txt'ye baktım, siteye arama motorları erişemiyor. Galiba Wordpress'e geçme zamanı geldi.

    YanıtlaSil
  18. Hocam aynı şey benimde başıma geldi onca emeğim boşa gitti spam istek formunu nerden doldurabilirim yardımcı olurmusunuz

    msn ekleyin lütfen:efkarvaktii@hotmail.com

    YanıtlaSil
  19. @Adsız, yazı yayınlarken yazının altında bir link olmalı. Oradan şikayet formuna ulaşırsın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder