Blogger Şablonunu Düzenleme - 2

Yeni, yine, yeniden...

Blogger Şablonunu Düzenleme başlıklı yazımda sizlere Blogger şablonunun ana yapısını, çalışma mantığını ve bir kaç ipucunu anlatmıştım. Bu yazı ile bir çok arkadaş Blogger şablonlarının çalışma mantığını öğrenmiş oldu. Ancak sorulan sorular azalmak bir yana gittikçe artmaya başladı. Blogda sormak istemeyip e-posta ile soru soranların sayısı hiç düşmüyor :) Ama sakın alınmasınlar, bu duruma kızmıyorum; aksine sorulan her soruya elimden geldiğince cevap veriyorum.

Bu yazımda Blogger'da en çok yapılmak istenen şeyleri anlatmaya çalışacağım.


Unutmadan şu hatırlatmayı yapayım. Aslında burada anlattığım bir çok şeyin direkt olarak Blogger ile alakası yok. Sözgelimi bir sitenin genişlik ayarı ile oynamak istediğinizde hangi platformda olursanız olun aynı şeyi yaparsınız; CSS değerlerini değiştirirsiniz. Ancak şablonunuzun altyapısını bilmez, nasıl kodlandığını anlayamazsanız, bu değişiklikleri de nasıl yapacağınızı kestiremeyebilirsiniz. Ben Blogger altyapısını baz alarak devam edeceğim.

1-) Site Genişlik Ayarlarını Değiştirmek


Blogger şablonumuzu istediğimiz gibi şekillendirmek istiyorsak onun dilinden iyi anlamalıyız. Onu anlamak için de hangi dilden konuştuğunu; yani hangi değişkenler ile iletişime geçtiğini çok iyi bilmeliyiz.

Blogger Layout-Blogger Şablonu
Blogger şablonlarının iskeleti şu 4 ana öge üzerine kuruludur:
  • Header
  • Main
  • Sidebar
  • Footer

Bu 4 ögeyi de sarıp sarmalayan en dıştaki öge ise genellikle Content Wrapper yada Outer-Wrapper ismini alır.

Content-Wrapper
Şimdi yazı alanımızın genişliğini değiştirmek istediğimizi düşünelim. Yazı alanının bulunduğu yer main etiketi ile tanımlanmış olduğundan CSS kodları arasında ilgili tanımlamayı bulalım.

CSS Kodları
Burada gördüğünüz gibi benim blogumda yuvarlak köşeler oluşturabilmek adına main-wrap1 ve main-wrap2 şeklinde iki tanımlama yapıldı. Yuvarlak köşeler oluşturmanın detayı girmeyeceğim zira bunu eburhan'ın blogunda anlatmıştım. Şimdi adım adım ilerleyelim:

  1. İlk olarak yazı alanını 100px genişleteceğinizi düşünelim. Yazı alanını yani main .Blog ögesininin genişliğini 100px arttırın.
  2. Yazı alanıyla birlikte Sayfa Ögelerinin yani widget'lerin de boyutunu 100 px arttırmalıyız. Böylece yazı altına bir Sayfa Ögesi koyduğunuzda eşit genişlikte olacaktır. Bunun için main . widget ögesinin genişliğini de 100px arttırın.
  3. Son olarak main-wrap1 ve en dıştaki ögeyi yani Outer-Wrapper ögesini de 100 px genişletmeliyiz. Böylece içinde oluşan genişliğe ayak uydurabilsin ;)

İşlem adımlarını daha iyi anlayabilmek için yukarıdaki Blogger şablonunu temsil eden resme bakmanız yeterli ;)

Gördüğünüz gibi, yapmak istediğiniz değişikliğin nereleri etkilediğini bilirseniz işiniz kolaylaşıyor. Blog şablonunuzun iskeletini anladığınızda geriye çok birşey kalmıyor.

2-) Bağlantıları (linkler) Yeni Bir Sayfada Açma


Bu işi yapmak çocuk oyuncağı olsa da şablonunu tanımayan insanlar için en zor işlerden biri halini alabiliyor. Zira sıradan bir bağlantıya target="_blank" satırını eklemek kolay olsa da blog üzerinde bulunan herhangi bir kalıcı bağlantı için bu satırı nereye ekleyeceğini bilmeyen kullanıcıların sayısı bir hayli fazla.

Şimdi blog yazarlarının sıkça kullandığı Bağlantı Listesi (Blogroll) içindeki bağlantıların yeni bir sayfada nasıl açılacağını öğrenelim.

Eğer Blogger'ın sunduğu Sayfa Ögesi olan Bağlantı Listesi ile bir liste oluşturduysanız şablon kodlarınız arasında "Linklist" şeklinde aratmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Doğru bir arama ile aşağıdakine benzer bir kod satırı bulmalısınız.

Bağlantı Listesini yeni bir sayfada açmak
Altını kırmızı ile çizdiğim kısmı ekleyerek Blog Listesi içinde bulunan tüm bağlantıların yeni bir sayfada açılmasını sağlayabilir, bunun gibi diğer ögeler için de aynısını yapabilirsiniz.

3-) Devamını Oku Bağlantısını Özelleştirme


Blogger üzerinde yayın yapan bir çok blog Blogger'da "Devamını Oku" Bağlantısı Yapmak yazısı ile bloglarına "devamını oku" bağlantısı eklediler. Daha sonra benim blogumda görmeleri üzerine bazı kimseler devamını oku bağlantısını nasıl özelleştirebileceğini sordu.

<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'><br/>
<a class='fullpost-link' expr:href='data:post.url'>Yazının devamını okuyun...>></a>
</b:if>

Yukarıda gördüğünüz gibi orjinal kodda bulunan a etiketine bir sınıf atadım ve bunu CSS'te tanımladım. CSS'te tanımlama yaparken Main ögesinin tanımlamasını dikkate alarak aşağıdakine benzer bir tanımlama yapmalısınız:
#main-wrap1 a.fullpost-link {
background-color:#??????;
color:#??????;}
#main-wrap1 a.fullpost-link:hover {
background-color:#??????;
color:#??????;}

CSS tanımlaması yaparken bir çok farklı kombinasyon yapmak mümkün. Örneğin siz devamını oku kodunu bir div etiketi içine alıp, CSS'te buna bir id atarsanız CSS kodunuzu da buna göre yazarsınız. Ama bir a etiketini özelleştirirken sınıf atamak daha doğrudur.

Bitirirken...


Gördüğünüz gibi anlattığım hiç bir şey Blogger'a özgü değil. Önemli olan şablonunuzu tanımak. Bu yazı ile aklınızdaki soru işaretlerini azaltmakla birlikte yenilerinin de eklendiğinden şüphem yok. Ancak kendi başınıza uğraşıp, öğrenmek en iyisi.

Bu tür yazıların sorumluluğu da fazla oluyor. Bundan önce yazdığım benzer yazılardaki yorumları okuyabilirsiniz. Her sorulan soruya cevap yetiştirmek zaman ve sabır istiyor. Bu sebepten dolayı aklınıza gelen her soruyu sormak yerine, yazının gelişmesine olanak verecek sorular sormak daha yerinde olur.

İlgili Yazılar

Yorumlar

  1. Teşekkürle Erhan abi yine bilmediğim bir iki şey öğrendim :) sayende

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler ilgin için

    YanıtlaSil
  3. Devamını oku bağlantısını özelleştirmeyi daha önce sormuştum, öğrendiğim iyi olmuştu:)

    YanıtlaSil
  4. kodlar fln tırt işler nerde bu mesaj panosu arkadasım..bi eğlencemiz vardı oda gitti böle yazılarına dadanırım o vkt..

    YanıtlaSil
  5. @[aLi],
    Kodlar falan tırt diyorsun, mesaj panosu diyorsun; ama o eğlendiğin mesaj panosuda kodlardan oluşuyor:)

    YanıtlaSil
  6. Hocam senin en büyük özelliğin ne biliyor musun? Hiç bir zaman gereksiz bir yazı yazmıyorsun. Yazdığın yazı illa ki önemli birşey taşıyor içinde. Bir nevi özünü alıyorsun yani. Rss Readerımda senin entryyi nadiren görüyorum, ama banko iyi bişey çıkacağını bilerek giriyorum :D

    YanıtlaSil
  7. Etiketler yerine sizin gibi kategorileri nasıl yapabiliriz acaba?Yada etiketleri açılır menü yapmayı biliyormusunuz? Sanırım siz de vlogger kullanıyorsunuz ama ben bloggerda kategori yapamıyorum bu konuda bir yazı yazmanız mümkünmüdür? Blogum daha bom boş bu yüzden belirtmedim.Saygılar

    YanıtlaSil
  8. @karahan ve @erebos geri dönüşte bulunduğunuzu için ben teşekkür ederim.

    @Deastrilsion, [ali]'nin fişini bugün çektim :)) Telefonda bir güzel canını okudum, bütünlemeleri yüzünden afakanlar basmış :)

    @Deli Profesör, vallahi utandırdın beni. Düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim.

    @isimsiz, ben yararlı olduğunu düşündüğüm herşeyi blogumda paylaşırım. Zamanında kategori oluşturmayı da anlatmıştım: Blogger'daki Yazıları Etiketlerine Göre Bir Tabloda Gösterme

    YanıtlaSil
  9. Hatta main'in yerini middle olarak atadıktan sonra , sidebarsız kısıma sidebar-right gibi bir şekilde yeni bir sidebar oluşturabilir , üç kolonlu bi temaya sahip olabiliriz . Kendi blogumda daha önceden denediğim gibi (:

    YanıtlaSil
  10. Merhaba. Belki bu yazıyla alakasız gelebilir ama blogumdaki şablonda "yorum gönder" yazısı bana göre biraz küçük görünüyor. Bunun boyutunu biraz daha arttırmak istiyorum ama hangi kodu değiştirmem gerektiğini bulamadım.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  11. İlgili yazılardaki ilk yazıyı incelerseniz nasıl yapılacağını anlatmıştım.

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar, benim şablonla ilgili iki büyük sorunum var ve sizden başka çözebilecek birini bilmiyorum. Umarım yardımcı olursunuz. İlki: blogdaki linlerin altı çizi hâle geldi. Sağ sütunlardakilerin sadece altı çizi hâle gelirken, Blog yazılarının olduğu kısımda ise hem altı çizi oldu, hem de renkleri okunma hâle geldi. ikincisi ise: Şablon ayarları bölümdeki "Yerleşim" kısmında "Blog Yazıları" ölümü yok olu verdi(allahtan blog yazılarım hâlâ duruyor. Sağ ince sütunlardan birine fotoğraf eklemek istedim. Ekleyip onaylar onaylamaz bu hâli aldı. Şimdi ne yapmam gerektiği konusunda çok bir bilgim yok. Şablon konularınıza baktım ama yok göremedim. Sabırsızlıkla ilgi ve yardımınızı bekliyorum. (blogum: omersaylikdavutoglu.blogspot.com ) şimdididen teşekkürler...

    YanıtlaSil
  13. Selam, Biraz uğraşınca kendi kendime çözmüş oldum. Sorun yaratan yüklediğim resim bölümünü kompile silince sorun da ortadan kalmmış oldu.ama yok ben karar verdim WordPress'e geçecem. ama başka bir tema yüklemek için ftp sunucusundan "wp-content/themes" uzantısına önce temayı yüklemem gerekiyor sanırım. Fakat ben bu uzantıyı bir türlü bulamıyorum. Bununla ilgili bir bilginiz varsa yardımınızı beklerim. iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  14. @ömero, WP hakkında bir çok mükemmel kaynak var. Bunların en başında WordPress-TR geliyor. Oralarda soruna cevap bulabileceğini düşünüyorum ;)

    YanıtlaSil
  15. Teşekkürler... Dediğin gibi baktım orada çözümü varmış.. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  16. #footer-wrapper kısmını genişlettiğimde sağa doğru genişliyor ve sidebarlar aşağıya gidiyor.Sola doğru genişletme imkanımız olabilirmi?

    YanıtlaSil
  17. Hangi blog için konuştuğunuzu söylerseniz, işkembeden atmamış olurum. Kodlarına bakıp, size birşeyler söylemem gerek.

    Bu arada günün bu saatlerinde ancak zamanım olabiliyor. Gün içinde çalışıyorum. Bu yüzden gecikme yaşanabilir ;)

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Selam mafiamax bir sorum olacak.ben sidebarlarlarımdan hoşlanmadım onları full yenilemek istiyorum kodun neresinden başlamalı?

    YanıtlaSil
  20. Tekrar selam.
    Blogger temelli blogumda sağ tuş yasağı koymak mümkün mü?
    Mumkunse bunu nasıl yapabilirim?

    YanıtlaSil
  21. @atasagun, bunu yapabilmek için bir çok JavaScript mevcut. Hangi altyapıyı kullandığın da önemli değil. Arama motoru ile arasan bulacaksın ;)

    YanıtlaSil
  22. @mafiamax; teşekkür ederim, bir kod buldum ve nasıl ekleyeceğimi öğrendim.
    İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  23. öncelikle merhabalar.Benim size bir sorum olacakti.Ben iki kolonlu bir sablonu 3 kolonlu bir hale getirmek istiyorum.Bir arkadastan yardim istedim ama anlattiklarinin dogrultusunda yapmayi beceremedim.Acaba yardimci olabilirmisiniz.Simdiden tesekkurler...

    YanıtlaSil
  24. @serkan merhaba, bir süredir özel yardım da bulunmuyorum.

    YanıtlaSil
  25. Anliyorum...Yinede tesekkur ederim.Calismalarinizda basarilar dilerim...

    YanıtlaSil
  26. Selam,öncelikle yazı için teşekkür ediyorum.


    2-) Bağlantıları (linkler) Yeni Bir Sayfada Açma

    Olayını yapmaya çalıştım ama bende blogroll(bağlantılar) yok ve kullanmıyorum.Blogumdaki bütün linkleri(yazılardaki vs.) ayrı pencerede açmasını istiyorum acaba nasıl yapabilirim :)

    YanıtlaSil
  27. @kabiliyet,

    head etiketinden hemen sonra aşağıdaki kodu ekle. Böylece tüm linkler ayrı pencerede açılacaktır.

    <base target='_blank'/>

    YanıtlaSil
  28. Çok teşekkür ederim Erhan hocam

    YanıtlaSil
  29. Oldu olmasına ama ''Devamını Oku'' falanda yeni pencerede açılıyor :( Benim istediğim sadece yazı içinde wikipedia'ya veya başka sitelere link veriyorum sadece onların ayrı pencerede açılmasını istiyorum.Ne yapabiliriz ? :(

    YanıtlaSil
  30. E yok artık. Önceki soruna bir bakar mısın? Benden ne istedin? Kusura bakma benden bu kadar.

    YanıtlaSil
  31. Aceleden yanlış ifade etmişim.E yok artık demek de ne oluyor ? Bilmiyorum desen daha mantıklı olur.

    Kusura bakanda yok ;)

    Eyvallah..

    YanıtlaSil
  32. @Kabiliyet,

    Bilip bilmediğim şeyleri ispatlamak veya paylaşmak gibi bir zorunluluğum olduğunu bilmiyordum.

    Açık konuşayım, insanların bitmek bilmez istekleri karşısında peygamber sabrı gösteremiyorum. Bu da benim acizliğim!

    Sizin deyiminizle, bilmiyorum.

    Dikkat ederseniz cevabımda size soru sormayıp, açıklama yaptım. Bu yüzden de bu konuyu uzatmamanızı istirham ediyorum.

    YanıtlaSil
  33. @Mafiamax
    ''Açık konuşayım, insanların bitmek bilmez istekleri karşısında peygamber sabrı gösteremiyorum. Bu da benim acizliğim!''

    Bir yazınızda insanlara yardım etmekten hoşlandığınızı falan yazmıştınız hatta dün okudum.

    Mail attığımda ilgili başlık altından soru sorun demiştiniz.Baştan belirtseydiniz...

    Ama birşey anladım bir insana hakettiğinden fazla değer vermemek gerekiyormuş.

    Eyvallah ...

    YanıtlaSil
  34. Burası tartışma platformu olmadığı için ilgili kişiye e-posta yolu ile cevap verilmiştir.

    YanıtlaSil
  35. Merhaba,
    Linkleri ayrı sayfada açma kodunu eklememiştim. Yazınız sayesinde kolayca hallettim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  36. @Süleyman S. Aras,
    Rica ederim, asıl nezaketinizi için ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  37. MErhaba ben şu ayrı sayfada açma işini beceremedim. Kodu giriyorum bx-g02hp5 hata kodu veriyor. Tırnakları çift tırnak ta denedim ama olmadı. Hatalı mı yapıyorum? yardım edersen sevinirim.

    YanıtlaSil
  38. @Nihal hanım, kodlarda bir sorun yok. Çıkan hata uyarısı büyük ihtimalle Blogger'dan kaynaklanıyıor. Bu tür sorunları çözmek için genellikle kullandığının internet tarayıcınızın (Internet Explorer, Firefox, Opera gibi...) önbellek bilgilerini silmeniz yeterlidir.

    YanıtlaSil
  39. Dediğiniz şeyleri yaptım. İş yerimden denedim dediklerinizi ama yine olmadı. Serverda da bir poroblem olabilir sanırım. Bİr de evden deniyeceğim. Teşekkürler ilginize.

    YanıtlaSil
  40. selam dostum eline sağlık. yalnız ben farklı pencerede aç kısmını yapamadım. araya spanlar girmiş. onları sildim. sonra senin dediğini ekledim ancak hxm kodu hatalı diye br uyarı verdi bana. bu sorunu nasıl çözebilirim. iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  41. Sevgili Mafiamax
    Evde 2 bilgisayarım var.Büyük ekranlı olanda şablonu genişletmiştim.Çok da güzel oldu ama sonra baktımkiküçük yani 17 lik te çok dışarı taşmış altta kaydırma çubuğu oluşmuş bloğu izleme için sağa sola kaydırmak gerekiyor.Acaba genişlemiş şablonun kendiliğinden kendini küçük ekranlara uyrlaması nasıl sağlanabilir?Yardım edersen çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  42. Sevgili bio,
    Bahsettiğin şekilde tasarımı ekran boyutlarına göre değiştirecek bir uygulama vardı ama inan nasıl yapıldığını bilmiyorum. Sanırım sitede bir JavaScript çalıştırılıp, bu işi hallediyorlardı.

    Yardımcı olamadığım için kusura bakma.

    YanıtlaSil
  43. teşekkürler mafiamax, sayenizde şablonumu genişlettim. böyle bir şeyin varlığından bile haberim yoktu. yalnız sadece yazı alanını genişletebildim. çünkü şablonumda ".main .widget {padding-bottom: 1em;}" şeklinde bir kod var. width:...px diye birşey yok maalesef. şablonda mı eksiklik var yoksa bende mi, çözemedim:)

    YanıtlaSil
  44. @kucuksheyler,
    Rica ederim. Eğer genişlik değeri yoksa kendiniz ekleyebilirsiniz ;)

    YanıtlaSil
  45. Merhaba Erhan Bey ..
    Öncelikle blogunuzdan çokça faydalanıyorum. Hakkınızı helal ediniz. benim yapmak isteyipte birtürlü yapamadığım bir konuda yardımınızı rica edeceğim.

    Şimdi ben "www.iyimser.or" sitemde yazdığım bir konunun içine iyimser görüş bildir diye bir link ekliyorum ve bu linkin yazının etiketini algılayarak. ikinci site olan "iyimser.org" sitesinde aynı etiketle yazılmış yazılara gitmesini istiyorum. saatlerdir uğraşıyorum ama nafile. Anlaşılan daha çok fırın ekmek yemem lazım.

    Şimdi kısaca örnekleyerek anlatayım.

    "www.iyimser.org/2009/01/ergenekon-davas.html" nin etiketi "Ergenekon Davası"
    yapacağım linke tıklayınca şuraya gitmesini istiyorum
    "iyimser.org/search/label/Ergenekon davası"

    Yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  46. @Admin, helal olsun. Bu yazıları insanlar bilgilensin diye yazıyorum zaten, bir de sizin gibi teşekkür eden ziyaretçilerin yorumlarını okudukça daha bir keyifle yazıyorum.

    Şimdi sorunuza dönelim. İnanın ne yapmak istediğinizi anlayamadım. Yani 2. site demişsiniz ama aynı site ismi geçiyor. Farklı bir şekilde anlatabilirseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    YanıtlaSil
  47. Erhan Bey o ikisi aynı site değil. birinde www. var birinde yok :)
    Şimdi kısaca tekrar anlatayım şimdi www.'li olan sitemdeki bir yazının etiketinin aynısından www'siz sitemde de var. benim istediğim birinci sitedeki yazımın altına ekleyeceğim linke tıklayan kişilerin 2. sitemdeki etiket urlsine gitmeleri..
    Umarım bu sefer anlatabilmişimdir :)
    Tekrar ilginiz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  48. Sadece headeri diğer bileşenlerden bağımsız şekilde 100% width(yani değişen ekran çözünürlüğüne göre hep sayfayı kaplaması için ) olarak ayarlamak mümkünmü acaba ? header i wrapper içinden çıkartıp genişletmeyi denedim fakat olmadı.

    YanıtlaSil
  49. @Yasin Şen,
    @header-wrapper ögesini 100% yaparsan da aynı sonuca ulaşabilirsin.

    YanıtlaSil
  50. Arkadaşlar önceki kayıtlar linkini nasıl büyütürüz ? yada ismini nasıl değiştiririz ?

    YanıtlaSil
  51. sana nasıl teşekkür etsem azdır.ben yeni bir blog kullanıcısı olarak senden çok şey ögrendim.

    YanıtlaSil
  52. @Eylem,

    Rica ederim, bir şeyler öğretebildiysem ne mutlu bana. İyi bloglamalar.

    YanıtlaSil
  53. Emeğiniz için çok teşekkür ederim ellerine sağlık Mafiamax,

    Ben yukarda anlatıklarınız uygulamaya çalıştım kaç kere denediysem bir türlü beceremedim malesef :(

    Ben blogumu resimdeki oklar yönünde genişletmek istiyorum.
    Resim linki.
    http://img10.imageshack.us/img10/8725/35697313.png

    Kırmızı Oklar yönünde bir birine yaklaştırmak istiyorum
    Mor oklar yönünde ise blogun genişliğini arttırmak istiyorum(main blog kısmını ve buna kabil olarak buna content wrapper de genişleyecek)
    Bunu bir türlü yapamadık yardım edersen sevinirim.

    YanıtlaSil
  54. @rhous,

    Anlatımımda kullandığım görsel ve buna bağlı olarak diğer ögeler şablondan şablona değişebilir. Blog adresini verirsen yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
  55. İlgin için şimdiden teşekkür ederim

    http://bestgames24.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  56. @rhosus,
    Kullanmış olduğun temayı sana uzaktan yardım ederek düzelttirmem zor. Arka planda kullanılan resimle de oynamak gerekiyor.

    Sanırım main-wrapper ögesinin genişliği ile oynayarak 600px yapmışsın ve bu yüzden de resimden taşarak görüntü bozulmuş.

    Bu arada eğer oyun ile alakalı bir blog olacaksa daha uygun bir tema bulmanı öneriyorum.

    İstersen buradan yüzlerce hazır temaya ulaşabilirsin:
    http://btemplates.com/

    Ayrıca benim hazırladığım temalara da bakabilirsin :
    http://www.mafiamax.com/2008/09/ucretsiz-iki-blogger-temasi.html

    YanıtlaSil
  57. İlgilendiğin için tşk. bende tema konusunda çekimserim oyun için ben baya bir baktım tema ama bulamadım en son bunda karar kıldım. birde senin önerdiklerine bakayım.

    Herşey için çok sağol ellerine sağlık.
    Sağlıcakla kal

    YanıtlaSil
  58. Tekrar merhaba Mafiamax,

    Ben istediğim baya bir değişikliği yaptım ama
    Html kodlarının içine eklediğim adsense kodlarını bir türlü konuya (oyuna) yaklaştıramadım.
    Aşağıdaki resimde reklamlar oyunun baya uzağında kalıyor hem üstten hemde alttan
    http://img21.imageshack.us/img21/7417/bg24w.jpg

    Burdanda bakabilirsin sitenin templatene.
    http://bestgames24.blogspot.com/2009/03/black-and-white-escaperoom.html

    Yardım edersen benden aldığında dualar baya bi artacak :)
    sağlıcakla kal

    YanıtlaSil
  59. Ajda:
    Merhaba.öncelikle emeğinize sağlık.
    ben kendime bir site düzenlemek istiyorum kendimce uğraşyorum.Birçok bilgiyi bulmama rağmen bunları birarada toparlayıp biraraya getiremedim ben hala şaplonumu nasıl bulabileceğimi bile bilmiyorum.Sadece kendime bir blog actim öyle kaldi.bana nasıl yardımcı olursunuz bilemiyorum.blog sayfamdan şaplonuma nasıl girebileceğimi yazıyorlar blog yönetiminden şaplonlara girmeliymişim ama ben bulamıyorum.Lütfen yardımcı olurmusunuz ?Şaplonumu nasıl bulacağım?

    YanıtlaSil
  60. Gerçekten çok ama çok teşekkürler. Elinize emeğinize sağlık. Çok işime yaradı ve nihayet istediğim gibi bir şablona ulaştım, belli başlı konularda kendimi geliştirmiş oldum. Başarılar.

    YanıtlaSil
  61. @Ajda,
    Anladığım kadarıyla baya bir yenisiniz. Size Blogger şablon kodlarınızı nasıl bulacağınızı göstereyim:

    Blogger.com -> Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin -> buradaki gibi bir ekrana ulaşacaksınız -> Burada resimde de gösterdiğim gibi Yerleşim bağlantısına (link) tıklayın -> Son olarak açılan sayfadan HTML'yi Düzenle bağlantısına tıklayın.

    Daha fazla bilgi için Google'da araştırma yapın.

    YanıtlaSil
  62. @[тσмσкσ^^],
    Rica ederim. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  63. Blogumda paylaştığım yazıların mouse ile kopyalanmasını istemiyorum. Bunun için herhangi bir çözüm öneriniz var mı? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  64. @Adsız,
    Bu yazının konusu dışındadır sorduğunuz soru. Google'da yapacağınız arama ile bir çok kaynağa ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  65. Dediğiniz gibi yaptım; fakat bulduğum kodlar işe yaramadı ya da doğru şekilde kullanmadım. Buna gerçekten ihtiyacım var. Bir öneriniz var mı?

    YanıtlaSil
  66. Tesekkürler sayende hergün blogger hakkinda birşeyler öğreniyorum.

    YanıtlaSil
  67. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Sayenizde bağlantıları başka sayfada açmayı yapabildim. Blogger şablonumu daha önce değiştirmiştim. Şablonda üstteki resmi kendi çektiğim bir resimle değiştirmem konusunda yardımcı olabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  68. @birol,
    Rica ederim. Bahsettiğiniz konu hakkında Blogger Şablonunu Düzenleme (Güncellendi) başlıklı yazımda bir yöntemi paylaşmıştım.

    Bu yazının en altındaki İlgiliz Yazılar kısmından ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  69. Tekrar Merhaba Mafiamax ;

    Ben "Html düzenle" bölümünden Kodlar yardımıyla
    --- data:post.body/ ---
    kodunun önüne ve arkasına
    728x5 px boyutunda bir resim eklemek istiyorum. Aslında resim değil zemin ile aynı renkte ara dolgu şeklinde olacak.
    Oraya ekleyeceğim resim kodu nasıl olmalı yardımcı olurmusun :(

    YanıtlaSil
  70. Selam Mafiamax
    Yine ben (utanma smileysi:)))
    Yeri bu sayfamıdır sorumun bilemedim.Lütfen uygun değilse yorumu yayınlamayın.Şimdi blogger sitesine eklenen widgetler ( sayfa ögeleri ) ana sayfamızda ve yazılan her yazının sayfasında da çıkıyor.Ama ben siteme bir html-javascript widgeti eklemek istiyorum ve sadece ana sayfada gözükmesini istiyorum. Eklenen bir widgetin sadece site ana sayfasında görüntülenir olmasının bir yolu var mıdır?
    Google da aklıma gelen her tür ingilizce ve türkçe sözcükle arama yaptığım halde bulamadım bir şey.Ve bu yazının ilkini kaç kere okudum oradan da bir ip ucu çıkaramadım.
    Şimdiden teşekkürler yardımınız için.

    YanıtlaSil
  71. @Sishyphos,
    Utanılacak bir şey yok. Daha önce "Blogger'da Sadece Yazı Başlıklarını Listelemek" başlıklı bir yazı yazmıştım. Orada bahsettiğin şeyi A-Z'ye anlatmıştım. Oradaki ve buradaki bilgileri harmanlarsan rahatlıkla yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  72. Selam kardeş,sana şunu soracaktım.Ben main kısmını genişlettim ama resimdeki kısmı düzeltemedim.Bir bakarsan sevinirim.

    http://img198.imageshack.us/img198/9473/36604525.jpg

    Sitem:http://matematikyurdu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  73. @chingachgook,
    Merhaba, bahsettiğiniz resimdeki çizginin ne olduğunu resimden anlamak zor :) Bana daha büyük bir resmini ve blogun adresini gönderirseniz yardımcı olabilirim. Gerçi blog "matematik günlüğü" blogunuz olmalı.

    YanıtlaSil
  74. Evet kardeş blogun adı
    http://matematikyurdu.blogspot.com/

    Dediğiniz gibi main .Blog,main . widget ,main-wrap1 ve Outer-Wrapper ögelerinin genişliğini 100 px artırdım.Dediğim kısmı (adı şu an aklıma gelmedi,resimde göstermiştim veya sitemden bakabilirsiniz)düzeltemedim.Bakarsanız sevinirim.Selamlar

    YanıtlaSil
  75. @chingachgook

    Merhaba, blog kodların arasında CSS kodları içindeki şu satırları bulun ve koyu renkle belirttiğim yerleri silin.

    #main-wrap2 {
    float:left;
    width:100%;
    background:url("http://www1.blogblog.com/rounders/corners_main_top.gif") no-repeat left top;
    padding:10px 0 0;
    }
    #main {
    background:url("http://www.blogblog.com/rounders/rails_main.gif") repeat-y left;
    padding:0;
    width:485px;
    }

    Blog başlığınızın bulunduğu header'ı da düzeltmek için aşağıdaki kodlardaki koyu renkli satırları silin.

    #header-wrapper {
    background:#32527A url("http://www2.blogblog.com/rounders/corners_cap_top.gif") no-repeat left top;
    margin-top:22px;
    margin-right:0;
    margin-bottom:0;
    margin-left:0;
    padding-top:8px;
    padding-right:0;
    padding-bottom:0;
    padding-left:0;
    color:#ffffff;
    }
    #header {
    background:url("http://www.blogblog.com/rounders/corners_cap_bot.gif") no-repeat left bottom;
    padding:0 15px 8px;
    }

    En altta künye bilgilerinizin olduğu footer'ı da düzeltmek için aşağıdaki kodlardaki koyu renkli satırları silin.

    #footer-wrap2 {
    background:#32527A url("http://www2.blogblog.com/rounders/corners_cap_top.gif") no-repeat left top;
    color:#ffffff;
    }
    #footer {
    background:url("http://www.blogblog.com/rounders/corners_cap_bot.gif") no-repeat left bottom;
    padding:8px 15px;
    }


    Koyu renkli satırları sildiğiniz takdirde boylu boyunca inen kalın kenar çizgileri yok olacaktır. Ayrıca blogunuzun tasarımında bulunan köşelerdeki ovallik de kaybolacaktır. Normalde bu resimleri bilgisayarınıza indirip, gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra bir barındırma servisine tekrar yüklemeli ve son olarak da kodlardaki adres değişikliğini yapmalısınız. Ancak bu iş biraz karışık gelebileceği için çizgileri yok etmenizi anlattım.

    YanıtlaSil
  76. Allah razı olsun kardeş.Seni de uğraştırdım.Bir de şeyi sorayım.Header kısmını uzatmak istesek ne yapmak lazım?

    YanıtlaSil
  77. @chingachgook,
    Sağol. Ben bloguna baktığımda bir şeyi atladığımı farkettim. Blogun en altında o kaldırmak istediğin çizgi hala var. Onu da aşağıdaki kodu bularak ve koyu renkli kısmı silerek kaldıracaksınız.

    #main-wrap1 {
    width:585px;
    float:left;
    background:#d1e3ff url("http://www1.blogblog.com/rounders/corners_main_bot.gif") no-repeat left bottom;
    margin:15px 0 0;
    padding:0 0 10px;
    color:#333333;
    font-size:97%;
    line-height:1.5em;
    word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
    overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
    }


    Header'ın boyu aslında doğru, fakat resmi eklerken Gadget yardımı ile eklediğiniz için resmin boyutu 720px'le göre ayarlanıyor ve bu sebebple sağ taraftan eksik kalıyor. Bunu düzeltmek için biraz daha farklı ve birinci elden işi yapmak gerekiyor. Burdan yardım edecek kadar kolay değil ;)

    YanıtlaSil
  78. Kardeş dediğin gibi yaptım.Ancak son yazdığın #main-wrap1 { daki koyu renkli kısmı sildiğimde mavi zamin tamamen ortadan kalkıyor.

    YanıtlaSil
  79. @chingachgook,

    Haklısınız. Renk kodunu gözden kaçırmışım. Bu sebeple koyu renkli satırın tamamını değil de aşağıda verdiğim kısmını sileceksiniz.

    url("http://www1.blogblog.com/rounders/corners_main_bot.gif") no-repeat left bottom;

    YanıtlaSil
  80. chingachgookTemmuz 21, 2009

    Kardeş yine olmadı.Dediğin gibi yaptım,yine mavi zemin görünmüyor.:( Bendeki kısım şöyle...

    background:$mainBgColor url("http://www1.blogblog.com/rounders/corners_main_bot.gif") no-repeat $startSide bottom;

    background:$mainBgColor kısmı hariç diğer kısmı sildim ama olmadı.

    YanıtlaSil
  81. @chingachgook ,

    background:$mainBgColor; şeklinde yapın. Ben bir önceki mesajımda noktalı virgülü de sildirmişim. Dalgınlık işte.

    YanıtlaSil
  82. Tamamdır kardeş,sorun çözüldü.Emeğine sağlık.Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  83. Kardeş seni çok yordum ama,yeni bir sorun ile karşı karşıyayım.Diğer blog sitem olan

    http://bilgilendir.blogspot.com

    siteme birkaç gündür explorer ile giremiyorum.Firefoxda herhangi bir sorun yok.Ama explorer ile giremiyorum malesef.Birkaç siteye yazdım bu sorunu ama çözüm önerisi gelmedi.Bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  84. Merhabalar MaFiAMaX. Benim sorunum şu: Minima teması sidebar'ında widget'ların arasına giren çizgileri kaldırmanın bir yolu var mı?

    Çizgi puntolarını sıfırlama denemesi yaptım, ancak alâkası yok galiba. Yardımcı olursanız, sevinirim.

    YanıtlaSil
  85. @Geronimo,
    Merhaba. Şablon kodları arasında aşağıda verdiğim kodu bulun ve koyu siyah satırı silip şablonunuzu kaydedin.

    .sidebar .widget, .main .widget {
    border-bottom:1px dotted $bordercolor;
    margin:0 0 1.5em;
    padding:0 0 1.5em;
    }

    YanıtlaSil
  86. Çok teşekkürler MaFiAMaX. Esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
  87. Yazmayı unuttuğum ve tam da konusu olmadığı için kusuruma bakmayın. Bir sorum daha olacak size:

    Klavye tuşlarına görev atama yapabiliyor muyuz blogumuzda? Örneğin, A'ya basıldığında ana sayfaya dönülmesini sağlamak; sol yön tuşuna basıldığında eski kayıtlara, sağ yön tuşuna basıldığında yeni kayıtlara gidilmesini sağlamak; ileri yön tuşunda sayfanın yukarısına doğru gidilmesini, geri yön tuşunda sayfanın aşağısına doğru gidilmesini sağlamak gibi.

    YanıtlaSil
  88. @Geronimo,
    Bahsettiğiniz şey JavaSvript ile yapılıyor, fakat bu konu hakkında bilgim yok. Bir ara bir yerde okumuştum ama üzerinden çok zaman geçti.

    YanıtlaSil
  89. merhaba bir soru sormak istiyorum.ben revolution lifestyle teması kullanıyorum temanın yatay top menusunde son konular ve etiketler gözüküyor bunu nasıl düzeltebilirim yani normal sizinki gibi anasayfa rss hakkımda gibi kısımlar koymak istiyorum
    http://img24.imageshack.us/img24/7949/fsdfsdfb.png

    YanıtlaSil
  90. @Altuğ KOÇ,

    CSS kodları arasından aşağıdaki kodu bul ve eğik yazı ile belirttiğim eklemeleri yap:

    .sidebar ul li {
    background: url(resim linki) no-repeat center left;
    display: block;
    padding: 0 0 0 10px;
    margin: 0;
    border-bottom: 1px solid #cfcfcf;}

    YanıtlaSil
  91. Merhaba Mafiamax,
    Teşekkürü başta sunayım çünkü şimdiki soruma cevap gelmese bile, şurda yazdığınız iki tane şablonlarla ilgili yazı ufkumu acayip açmış durumda. Bu konuda tek harf bilmezken şimdi temamı istediğim şekle biraz olsun sokabiliyorum, valla size dua bile ettim yani Allah razı olsun diye :)

    Uzatmadan, header resmi olan temaları genişletirken resim nasıl büyütülüyor?
    post ve sidebar kısmı,hatta header genişledi, fakat header'daki resim olduğu gibi kaldı, kenarlardan beyazlıklar çıktıysa bu nasıl düzelir?

    Bir de, yazının sonunda görünmesini istediğimiz etiketler bölümü yazının tepesinden nasıl alınır? Blog kayıtları bölümünden olmuyor da.

    Buarada bahsi geçen blog kendi blogum. http://pervanehu.blogspot.com
    Özel soru cevaplamıyorum demişsiniz, bu özel mi oldu biliyorum ama umarım bir şeyler dersiniz.

    Tekrar teşekkürler..

    YanıtlaSil
  92. @Altuğ KOÇ,

    Bana şablonun yedeğini atar mısın? Çünkü benim DEMO şablonda bir sorun çıkmadı. Bakalım bir ;)

    YanıtlaSil
  93. @Pervane,

    Duanız için teşekkür ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

    Evet sizin de dediğiniz gibi özel soruları cevaplamamaya çalışıyorum ama buradaki durum farklı. Sonuçta bir şeyler yapıp bir yerde takılmışsınız. Benim yardım etmediğim kişiler bunları okumadan kolaya kaçıp direkt bir yardım isteyenlerdir.

    Öncelikle header genişlese bile resim olduğu boyutta kalır ve bulunduğu yer genişlediği için sağında solunda boşluklar çıkar. Bu konu şablondan şablona değişeceği için şablon kodlarınıza müdehale edeceğiz.

    Öncelikle header'ı 100px genişlettiğinizi düşünelim. Header'da bulunan resmi buradan indirin. İndirdiğiniz bu resmi herhangi bir resim işleme programı ile 100px uzatmalısınız. Fakat bir kumaşı iki ucundan tutup da uzatmak gibi değil bu dediğim; yoksa resmin kalitesi bozulur. Siz bu işi yapamıyorsanız bana header'ı kaç piksel genişleteceğinizi söyleyin ben de size resmi genişletip e-posta ile atarım.

    Diğer sorunuz biraz daha detaya giriyor ve burdan cevaplaması kolay değil.

    YanıtlaSil
  94. Mafiamax teşekkürler.
    Resmi indirmiştim zaten ama dediğiniz gibi resmin kalitesini bozmadan büyütmek sorun oldu.
    Dolayısıyla 100px geniş halini atabilirseniz sevinirim. Ama asıl sorun onu tekrar nasıl şablona yükleyeceğim? İçimden bir ses bunun çok basit olduğunu söylüyor fakat cevabı bende yok.

    YanıtlaSil
  95. @Pervane,
    Blogger profilinde olan e-posta adresine e-postayı attım.

    YanıtlaSil
  96. Mafiamax, çok teşekkürler.. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  97. hocam verdiğimiz bilgiler için gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. hiç bilmeyen benim bile sayenizde bir çok şey öğrendim ve temamı istediğim gibi değiştiriyorum. Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  98. @LiberterKedi,
    Rica ederim. Sakın fazla kurcalayıp da bozunca bana kızmayın :))

    YanıtlaSil
  99. slm mafiamax sidebardaki google reklamlarını ortalayabilirmiyiz.
    Yani sol tarafa yaslanmış değilde ortada durmasını nasıl sağlarız.
    Artı sidebardaki tüm öğeleri nasıl ortalarız.
    Yardımını bekliyorum,şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  100. @erebos,
    Selam. tuncerler.blogspot.com üzerinden size örnek anlatacağım:

    Blog şablon kodlarını görüntüleyin ve CSS kodları arasonda aşağıda vermiş olduğum kodu bulun.

    #sidebar {
    width: 275px;
    float: right;
    color: #555544;
    word-wrap: break-word;
    overflow: hidden;
    }


    Yukarıdaki kodda eğik yazı ile belirttiğim float: right; satırı yerine text-align: center; satırını kopyalayın.

    YanıtlaSil
  101. Merhaba yeni yepyeni bir blogum var içeriği oluşturacağım ama malesef hiç bişey bilmiyorum blog düzenleme konusunda hayallerim sonsuz ama bunları nasıl dökeceğim http komutlarına yeni başlayan çaylak bir bayan yardım istiyorrrrr esoes

    YanıtlaSil
  102. Olmadı yani oldu fakat bu defa sidebarda ne varsa sağ taraftaki mavi alana taşındı.Sayfada biraz genişledi.
    Aslında öğrenmek istediğim başka birşey var.Ben sidebara reklam eklerken kumanda paneli-kazanç sağlayın bölümünden ekledim.
    Adsense kodlarını kazanç saylayın bölümü yerine gadget ekler gibi html/javascript bölümü ekleyip onun içine atsam bişey farkedermi.
    Ozaman <-center->....<-/center-> koduyla ortalarım.

    YanıtlaSil
  103. @Adsız,
    Bu blogda bir çok bilgi mevcut. Kategorilerden Blogger İpuçları altında bir çok yazıyı okuyabilirsin.

    @erebos,
    Aynen dediğiniz gibi yapabilirsiniz. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  104. mesala temada birer tane alt alta yazı gözüküyor ama ben yan yana 2 şerli şekilde olsun istiyorum onu nasıl yaparız ? Mesala guzel magazine temasında bu var ...

    YanıtlaSil
  105. @Adsız,
    Sorduğunuz soru kadar kısa bir cevabı yok malesef. Yorumda anlatılacak bir şey değil.

    YanıtlaSil
  106. konu olarak anlatabilir misiniz peki ? çok memnun kalırım...

    YanıtlaSil
  107. selamun aleykum

    benim temamda 3 kolonlu ve uzun bir zamandır orta kolondaki yazı ve başlıklar ortalanmıştı göze çok hoş geliyordu ama son bir kaç günde sol tarafa kaymış durumda ne yaptıysam çözüm bulamadım lütfen yardımcı olurmusun..hangi kodları eklemem gerek şablon düzenlemeye

    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  108. Bundan sonra Adsız yorum bırakanlara cevap vermeyeceğim. Lütfen detaylı bir şekilde yorum bırakın. Ben hangi temayı kullandığınız nerden bileceğim?

    YanıtlaSil
  109. Blogger da yeniyim. Kendi kendime uğraşıyorum. Sizin bu açıklamalar için emek sarfettiğiniz belli. Çok teşekkür ederim. Genellikle faydalanıyorum.

    YanıtlaSil
  110. Öncelik le bu faydalı bilgiler için teşekkürler, benim sormak istediğim blogda yazdığım konuya tıkladığımda açılan sayfada aşağıdan yorum ekleden yorum ekleyerek kaç tane yorum olduğunu görüyorum, fakat ben yazıya kaç yorum yapıldığını ana sayfada yazının altında görmek istiyorum kolay gelsin

    YanıtlaSil
  111. her şablon değiştirdiğimde bu yazınızdan tekrar tekrar faydalanıyorum. açıklayıcı anlatımlarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  112. sadece sayfanızı okuyarak harika bilgiler edindim. örneğin sayenizde sayfamdaki linklere tıklanınca yeni sayfada açabilmesi gibi ( tüm linkler öyle olsa da sorun değil ) sonsuz başarılar ve teşekkürler....

    YanıtlaSil
  113. Bilgiler çok faydalı... Gerçekten iyi bir iş çıkarıyorsunuz. Ben bloggera yeni başladığım ve basit şeyler de olsa bilmediğim o kadar çok şey var ki...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  114. Merhaba sayfanız harika.
    Acil yardımınıza ihtiyacım var.
    Blogumda - ana sayfada gösterilen 7 kayıttan sonra başa dönüyor.
    Tekrar ilk kayıttan başlıyor..
    Bu durumu anlayamadım başta,yerleşim / ana sayfa ögelerine baktım, 'blog kayıtları' ndan iki tane var.Nasıl başardım bunu yapmayı ben de bilmiyorum..
    :)

    Nasıl silebilirim birini?
    Düzenle-de ^'kaldır^' seçeneği de yok..

    yardımcı olursanız çok sevinirim..
    yoksa kafayı yicem: )

    YanıtlaSil
  115. @Adsız,
    Merhaba. Şablonunuzun yedeğini mafiamax@mynet.com e-posta adresine atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

    YanıtlaSil
  116. Merhabalar öncelikle kutlarım,harika bir site.
    Daha önce de yazmıştım ve hemen cevaplamıştınız,ne kadar teşekkür etsem azdır.

    Blogumdaki resimleri nasıl büyütebilirim? Aynı temayı kullanan başka bir arkadaşta resimler çok daha büyük ve hoş çıkıyor.
    Ayarları ile oynadım s400 ü s800 yaptım hiçbir değişiklik olmadı.acaba nerde hata yapıyorum.bu konuyu çözmemde yardımcı olursanız hakikaten çok sevineceğim

    YanıtlaSil
  117. @Adsız,
    Merhaba. Yazı yazarken eklediğiniz resmin URL adresi aşağıdakine benzer olacaktır:

    <a onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="resmin URL adresi"><img style="display:block; margin:0px auto 10px; text-align:center;cursor:pointer; cursor:hand;width: 400px; height: 250px;" src="http://1.bp.blogspot.com/_kI-Vy11LZq8/TDhABJyWxGI/AAAAAAAACXA/Pi7QzFete84/s400/wall_1_1680x1050.jpg" border="0" alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5492210134129493090" /></a>

    Koyu renkle belirttiğim width: 400px; height: 250px; ibaresini silin ve daha önce de yaptığınız gibi s400 yerine s800 yazın. Hepsi bu kadar. Artık resminiz orjinal boyutunda görüntülenecektir. Ancak resminizin genişliği yazı alanı genişliğinden fazla olursa da taşma oluşacaktır. Yani ya resimlerin genişliğini uygun tutacaksınz ya da width: 400px; height: 250px; ibarelerini silmeden sayısal değerlerini değiştireceksiniz. Tabi s400 yine s800 olacak ;)

    YanıtlaSil
  118. Ya biliyorum belki basit olacak ama blogger da yeni kayıtların tümü anasayfada gözüküyor başka sayfa da yayınlayamıyorum kayıtlarımı. Nasıl yapacağım acaba? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  119. Çok yararlandım bilgiler için ve detaylı anlatım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  120. teşekürler yararlı oldu

    YanıtlaSil
  121. Anasayfada olan devamını oku eklentisi diğer sayfalarda da görünüyor. bunu kaldırmanın bir yolu varmı

    YanıtlaSil
  122. @ekrem çukurca,
    Var tabi. Blogger Devamını Oku Özelliği Devrede başlıklı yazımı okuyun.

    YanıtlaSil
  123. Slm mafiamax düz bi temadaki kanarlıkları oval (rounded) bir şekilde nasıl yapabiliriz?

    YanıtlaSil
  124. benim kod dizinimde şu şekilde :
    /* Post */

    .post{
    width: 600px;
    padding: 15px;
    border: 1px solid #ffffff;
    background: #fff;
    font-family: Helvetica, sans-serif;
    margin-bottom: 20px;
    }

    burda nasıl bir değişiklik yapabilirim de kenarlıkları rounded olarak değiştirebilirim?

    YanıtlaSil
  125. @Adsız,
    Her temada farklı bir yolla yapılabilir, adresinizi paylaşırsanız daha çabuk yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
  126. Selam,
    Bloggerda oyun sitemde oyunu açınca alttaki raklamın üstüne çıkıyor nasıl düzeltebilirim
    site: http://www.mixgames1.com

    YanıtlaSil
  127. http://latteblogger.blogspot.com/ - daha önce kullanıyordm temayı şimdi kullanmıyorum ama orjinali bu tema.

    YanıtlaSil
  128. @Altay93,
    Sitenize girdim ama bahsettiğiniz sorunu göremedim. Lütfen bir ekran görüntüsü yükleyip bağlantısını yollar mısınız?

    YanıtlaSil
  129. @Adsız (Kasım 23, 2010),
    Öyleyse ben de aynen o temanın kodlarını kullanarak size örneği anlatıyorum.

    CSS kodları arasında aşağıdaki kodu bulun:

    .post {
    -moz-border-radius:20px 20px 20px 20px;
    background:none repeat scroll 0 0 #FFFFFF;
    border:1px solid #E0E0DE;
    font-family:Helvetica,sans-serif;
    margin-bottom:20px;
    padding:15px;
    width:600px;


    İlk satırdaki tanımı yani -moz-border-radius:20px 20px 20px 20px; ben ekledim normalde olmayacak. İşte bu tanım sayesinde köşeleri yuvarlayabilirsiniz. Piksel değerlerini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. 4 değerin her biri bir köeye aittir. Unutmayın ki bu CSS tanımı Internet Explorer 6 gibi eski tarayıcılarda geçersizdir. Normalde köşe yuvarlatma için eski yöntemler hala geçerli ama malesef bu kadar kolay değil.

    YanıtlaSil
  130. Bloğuma eklediğim resimlere tıklayınca yeni sayfada açılsın istiyorum bloğum resim üstüne olduğu için her resme tek tek target="_blank" eklemek zor oluyor bunun kolay yolu varmıdır acaba?

    YanıtlaSil
  131. @efe,
    Merhaba. Sitenizdeki tüm linklerin yeni bir sayfada açılmasını sağlamak için yapılacak birşey var ama sadece resimler için bunu yapmak isterseniz script kullanmak gerekir ki ben bilmiyorum. Tüm linklerin yeni sayfada açılması için <head> etiketinden sonra aşağıdaki kodu eklemeniz gerekiyor:

    <base target="_blank" />

    YanıtlaSil
  132. Bilgileriniz çok faydalı, çok teşekkürler.

    Bloğumda chorme ve firefox tarayıcıları ile bir sorun yokken, i.explorer tarayıcısında üst header kısmı yarım yamalak çıkıyor. Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

    Yardımcı olursanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
  133. @Miskin Kek,
    Merhaba. Şimdi ben de Firefox ile baktım ve header kısmındaki resmin Blogger yasağından dolayı yüklenmediğini görüyorum. Bu sebeple de orada bulunan twitter be diğer bağlantılar kayıyor.

    YanıtlaSil
  134. çok yardımcı oldun... ellerine emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  135. selamlar makyaj güncem blogunun sahibiyim..ben de yazı alanımı büyütmek istiyorum,denedim de sizin dediklerinizi ama orantılı olarak büyütemedim,kötü bir görüntü çıktı ortaya.ne yapmam gerek acaba???

    YanıtlaSil
  136. @MaKyAj GüNcEm,
    Yazı alanını büyütürken ona bağlı olarak bir çok şeyde düzenleme yapmanız gerekebilir. Bu durum temadan temaya değişir. Eskisi gibi bu konularda sizlere yardımcı olamıyorum malesef.

    YanıtlaSil
  137. Konu dediğin böyle açılır işte. Gerçekten çok başarılı. Daha yeni okumaya başladım bloğunuzu. Aradığım, blog ağacındaki (gadget ekle) kısımlarını (yukarıya sağa sola aşağıya) yerlerini değiştirmek. Herhangi bir gadget yerini değil, (Gadget Ekle) gördüğümüz/tıkladığımız o küçük alandan bahsediyorum. Umarım blogunuzda böyle bir açıklama vardır.. Yinede ben blogunuzu okumaya devam edecegim. Ancak, sizden ricam ilgili konu varsa ve bulamama ihtimaline karşılık, profesyonelsecim@gmail.com adresime konu linkini postalar mısınız? Veya yeni bir konuda bu konuya açıklık getirip bilgilendirebilirip, yine ilgili linki postalayabilirmisiniz? Teşekkür Ederim.

    YanıtlaSil
  138. @Profesyonel,
    Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. GADGET üzerindeki 'Gadget ekle' bağlantısının yüne Gadget üzerinde başka bir yere (şu anda her gadget ta en üstte ortada yer alır) taşınmasından bahsediyorsanız bunu yapmak mümkn değil.

    Belki düşündüğünüz şeyin çözümü farklı olabilir diye soruyorum , bu linkin yerini niye değiştirmek istiyorsunuz?

    YanıtlaSil
  139. Selamlar. Bir kaç gündür, arkadaşın burada http://www.mafiamax.com/2008/05/blogger-sablonunu-duzenleme-2.html#c5236570355407466047 bahsettiği kayıtların başa dönmesi konusu bende de oluşmaya başladı. Ne yaptıysam düzeltemedim.

    Sorunun 'den kaynaklı olduğunu düşünüp, düzenleme yapmaya çalıştıysam da bir türlü düzenleyemedim. En son mesaja cevap tarihiniz Ekim 13 2011 olmasına rağmen, sorundan size bahsetmek istedim. Temayı değiştirmeye çalışsam da sorun aynı şekilde devam etti. 1 senedir neredeyse aynı temayla devam ederken, değişiklik yapmak istemem başıma böyle bir sorun çıkarttı.

    Şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim. Not: Şablonun yedeğini size mail olarak gönderdim.

    YanıtlaSil
  140. @Önder Ayhan Pektaş,
    Merhaba. Göndermiş olduğunuz şablonu yükledim ve bende bu şekilde yazıları tekrar etme sorunu oluşmadı. Acaba Blogger şablonunuzda widget/gadget sıfırlama yaptınız mı? Bunu yaptığınızda sorun çözülebilir.

    Bunu yapmak için Şablon -> HTML'i Düzenle -> Açılan pencereden 'Devam et' butonuna tıklayın. Yine bir pencere açılacak, bu pencerenin sol alt köşindeki Widget şablonlarını varsayılana döndür bağlantısına tıklayın.

    NOT: Widget şablonlarınızı varsayılana dönüştürdüğünüzde widget stilleriniz de varsayılana dönüşecektir, içerikleri ise kaybolmayacaktır.

    YanıtlaSil
  141. @Önder Bey,
    Şimdi farkettim de şablonunuzdaki ku satırdan dolayı aynı yazılar tekrarlanıyor:

    <b:widget id='Blog11' locked='false' title='Blog Kayıtları' type='Blog'/>

    Normalde bu koddan bir tane olması gerekir ve Blog11 yerine Blog1 yazar. Sizde iki tane olduğu için yazıların blogun alt kısmında tekrarlanıyor. Siz bu satırı bulduktan sonra bu satırı da içine alacak şekilde kodları seçin ve en aşağıya kadar seçme işlemine devam edin. </b:widget> satırına geldiğinizde bu satırı da içine alacak şekilde seçimi bititirin. Arada seçmiş olduğunuz tüm kodları silin ve şablonu kaydedin.

    YanıtlaSil
  142. Güzel bilgi teşekkürler.

    YanıtlaSil
  143. Ben blogger da sidebar içermeyen bir sayfa oluşturmak istiyorum. Eğer bu mümkünse bana http://ecmain.blogspot.com/p/iletisim.html/ ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  144. Teşekkürler yapamadım ama hakkındaki bilgiyi ögrenmiş oldum

    YanıtlaSil
  145. Hocam merhaba hala yardım ediyor musunuz ? Ben header' daki resmi bi türlü genişletemedim bir de açılan menü penceresi boyutlarını da büyütmek istiyorum nasıl olabilir ?

    YanıtlaSil
  146. Bilgiler için teşekkürler ancak ayarlarda değişiklik yapınca diğer widgetlerle ilgili sorun yaşıyorum. bir çok şey iç içe giriyor ayrılıyor falan. Beni aşıyor biraz.

    YanıtlaSil
  147. süper paylaşım olmuş teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder