Blogger'a Yorum Sayfalandırma Özelliği mi Geliyor ?

Blogger'ın yeni özellikleriBlogger bir kaç gün içinde 4 adet yeni özelliği bünyesine kattı. Blogger geliştirme ekibinin hayatımıza soktuğu dört özelliği sıralarsak;
  • WordPress'te olduğu gibi yazı altına bütünleşik yorum formu
  • Yazılara oy verebilmeye yarayan eklenti
  • Blog yazılarınızı ve yorumlarını içe-dışa aktarma (böylece tüm içeriğin bir yedeğini alabilir, yada bir blogu başka bir bloga rahatlıkla taşıyabilirsiniz)
  • Yeni yazı gönderme formu

Şüphesiz ki bu özelliklerden en can alıcı olanları içe-dışa aktarma ve bütünleşik yorum formudur.

Blogger bir anda dört yeni özelliği devreye soksa da daha sırada bazı özelliklerin olduğundan eminim. Hatta bu özelliklerden birinin ne olacağını da kestirebiliyorum. Sanırım gelecek yeni özellik yorum sayfalandırma olacak.


Bir önceki yazımda yazı altına bütünleşik yorum formu geleceğini daha önceden bildiğimi söylemiştim. Elbetteki bu bilgiyi Blogger içinde çalışan ajanlarımdan almadım :) Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi bu durumu şablon kodlarını incelerken farkettim. Keza yazı oylama eklentisi de nerdeyse bir aydır şablonlarda bulunmaktaydı. Bu özellikler şablonlarda bulundukları halde, Blogger veritabanında tanımlanmadıkça, başka bir deyişle devreye sokulmadıça hiç bir işe yaramazlar.

Yorum sayfalandırma
Şimdi de saçlarıma eklenen beyaz saçlar beni yanıltmıyorsa yorum sayfalandırma görevini üstleneceğini düşündüğüm yeni bir kod kümesini farkettim.

Sanırım çok yakında bu özelliği de kullanmaya başlayacağız ;)

Not: Resim, yakuter.com üzerindeki bir yorumdan alınmıştır.

Yorumlar

  1. Hımmm, sadece yorumlar değil de yazılarda sayfalansa iyi olur. Mesela Haziran 2008 arşivinde ya da Blogger ipuçları kategorisinde 100 yazı varsa bunun tamamı listeleniyor.

    YanıtlaSil
  2. Görmeyeli epey bi' özellik eklenmiş blogspotlara. En güzeli de şu yorum için yeni bir pencere açılması olayının kalkması olmuş. :)

    YanıtlaSil
  3. Baya güzel özellikler gelmiş.Yarın bende inceleyip işime gelenleri kullanmaya başlıycam..

    YanıtlaSil
  4. Bu da gelirse WordPress'ten bir farkı kalmayacak yorum konusunda.

    Şu uyarı bölümü(yukarıdaki açıklamalar) Yazı yazılan bölüme gelse kullanıcı,ziyaretçi yorum yazma bölümünde herhangi bir yere tıkladığında o yazı gitse...
    Daha mantıklı olmaz mı?

    Şöyle yani
    http://img411.imageshack.us/img411/5637/yorumblmneriwc8.jpg

    YanıtlaSil
  5. Kaçıp gitmeyi düşünürken böyle hoş gelişmeleri duyunca vazgeçiyorum amacımdan.

    YanıtlaSil
  6. Hadi bakalım blogger'lar için iyi haber bunlar. :-)

    YanıtlaSil
  7. @TaFuGu, malesef şimdilik istediğin şey olmaz. Çünkü bu formu bir bütün olarak şablon içine aktarıyoruz. Yani içindeki elementleri ayrı ayrı ele alamıyoruz ;)

    YanıtlaSil
  8. bende yıldız eklentisi çalışmıyor
    acaba bunda da yorumu yazı altına eklemedeki gibi bir kod ekleme mi gerekiyor =S

    YanıtlaSil
  9. @byhnvc, evet kod eklemen gerek. Bu konuyu da yazacaktım, ancak eklenen kod bazı bloglarda işe yaramadığı için vazgeçtim. Sorunun da neden kaynaklandığını anlayamadım.

    YanıtlaSil
  10. Erhan şu blogu içe aktardaki 1mblik dosya sınırı yükseltildimi?

    YanıtlaSil
  11. @Gökhan, bu konu hakkında bir fikrim yok.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba
    Bişey sormak istiyorum. Sitemi Google web yönetici araçlarına eklerken bir problem yaşıyorum.
    www.tesbi.net olarak eklediğimde doğrulama işlemini yapabiliyorum fakat sitem google dizinine eklenmiyor. Sitenizin dizine eklenmesi zaman alabilir diye bir uyarı veriyor ama günler geçmesine rağmen dizine eklenmiyor
    fakat başında www olmadan tesbi.net olarak eklediğimde hemen dizine ekleniyor fakat bu seferde doğrulamak istediğimde "Sitenizin etki alanı adına bakmayı denediğimizde bir hatayla karşılaştık. " diye bir uyarı çıkıyor ve sitemi doğrulayamıyorum.
    Bu problemin çözümü hakkında bilgin var ise lütfen bena yardımcı olabilirmisin.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. @tesbi, inan bahsettiğin konu hakkında bir bilgim yok. Sanırım bu konuyu R10.net üzerinde araştırabilirsin. Bu forum tamamiyle Google ve Web Geliştirme ile alakalı.

    YanıtlaSil
  14. süper olmuş abi :) valla harika

    YanıtlaSil
  15. Evet Yrum sayfalandırma çok iyi olur. Aksi takdirde yorumlar yüzünden sandboxa bile girebilirsiniz. Şöyle ki her yorumun bir linki var ve Google bir sayfada 100 den az link istiyor. Mesela bir yazımza yetmiş yorum yapılsa güzel olur ama o yazının sayfasındada bir 40-50 link vardır. 70 yorum linki+ 40 yada 50 link = 110 yada 120 link eder buda Googlenin sevmediği bir durum. Onun için yorumlar belli sayıya ulaşınca sayfalama olmalı ve kaç yorumdan sonra yeni sayfa olacağına da blogcular karar vermeli.

    YanıtlaSil
  16. Yorumlarda bende isimsiz olmasını beğenmiyorum, en başta çıksa gözünden kaçmayacak insanların ama, sırf bu yüzden es geçiyorlar.

    Ayrıca yorumlama biçimini bir türlü değiştiremedim. Şunu istiyorum direk olarak isim yazma kısmı çıksın; bunu yapabilirsem iyi olacak.

    YanıtlaSil
  17. http://hackosphere.blogspot.com/ burda gördüm ben ffb.ceoxi.com en kısa zaman açıklaması gelir inş

    YanıtlaSil
  18. güzel bir özellik. ben blogger kullanmıyorum ama kullananlar adına sevindim.

    YanıtlaSil
  19. ya biliyorum çok alakasız olacak ama size bloggerle alakalı bişi sorabilirmiyim:)lütfen
    benim blogta daha önce üst kısıma eklediğim fotoğrafım vardı ..neyse değiştireyim dedim ama malesef ne değişiyor nede eski resmi gösteriyor..etkisiz eleman gibi çıktı ortaya. sadece yazı var bloğun ismi..ama ana sayfaya dönmek için link ble vermiyor..diceksinizki şablonu değişin..evet değiştim hatta sabahtan beri sayısız şablonlar ekledim..ama malesef yine olmuyor yine olmuyor..bilginiz varsa çok rica ediyorum bi yardım eli lütfen....

    YanıtlaSil
  20. @sofraozlemi, blogunuza girdiğimde bahsettiğiniz sorunu göremedim. Hem resim yükleniyor hem de anasayfaya link veriliyor.

    YanıtlaSil
  21. Bloggerde önceki ve sonraki yazıları numaralandırma özelliği çıkmış ama tam kullanışlı değil örnek olarak buradan
    bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  22. http://hackosphere.blogspot.com/ adresinde var bu. Üstte birkaç arkadaş da bahsetmiş. İngilizcem berbat ötesi olduğundan siteden pek birşey anlamadım. Türkçe anlatımı gelirse çok seviniriz...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder