Windows Media Player'da Albüm Kapakları

Windows Media Player albüm kapağıBilgisayar ile tanıştığım ilk zamanlar her yerde gördüğümden dolayı medya oynatıcı olarak Winamp kullanıyordum. Kimbilirdi ki aslında aynı işi yapan onlarca programın olduğunu! Zaman geçtikçe kullandığım programlar değişti ve yaklaşık 3 yıldır Windows Media Player kullanıyorum. Tabi ki tek başına yeterli olmadığı için K-Lite Codec Pack ile güçlendiriyorum. Windows Media Player ile yeterli derecede içli dışlı değilseniz arkanızdan çevirdiği işleri pek bilmezsiniz. Amacı kötü olmasa da hakimiyet sizin elinizde olmalı...


Windows Media Player kitaplığına aldığı tüm içerik hakkında internette bilgi arar ve bunları işler. Sözgelimi kitaplıkta bulunan müziklerin etiketlerini inceleyerek albüm kapaklarını bulur. Bu albüm kapaklarını da yazının en başında bulunan resimdeki müzik simgesinin yerine gösterir. Eğer kitaplıkta yabancı müzikler varsa bunlarla ilgili bilgi toplama ihtimali çok daha yüksektir. Zira yerli müziklerin bu tür içeriği pek yaygın değildir.

Albüm kapakları
Albümün kapak resmini göstermek hoş bir özellik olsa da benim gibi pimpirikli adamlar bilgisayarında böyle ıvır zıvır istemeyebilir. Bu durumda, ya daha en başında Windows Media Player'ın ayarlarından bu özelliği devre dışı bırakmalısınız ya da sizden saklanan bu resimleri bulmalısınız.

1-) Windows Media Player Ayarlarından Bu Özelliği Devre Dışı Bırakmak


Araçlar > Seçenekler yolunu izledikten sonra sekmeli bir pencere açılacaktır. Bu pencerede Gizlilik sekmesini geçip resimde gösterdiğim şekilde kırmızı kutu içindeki seçenekleri pasif konumda bırakın.

Windows Media Player gizlilik

2-) İş İşten Geçtikten Sonra


Bu durumda yüzlerce albüm kapağı silinmeyi bekliyor olabilir. Başta da dediğim gibi ne kadar çok yabancı müzik varsa o kadar fazla albüm kapağı olacaktır. Bu resim dosyaları işletim sistemi dosyaları olarak sayıldığı için normal şartlarda görünmezler. Bunları ve tüm işletim sistemi dosyalarını görüntüleyebilmek için Denetim Masası'na gidip Klasör Seçenekleri'ne çift tıklayın.

Klasör Seçenekleri
Yine sekmeli bir pencere açılacaktır. Resimde gösterdiğim gibi Görünüm sekmesine geçip "Korunan işletim sistemi dosyalarını görüntüle (Önerilen)" kutucuğundaki onayı kaldırıp ayarları kaydedin. Bu onayı kaldırdığınızda size uyarı mesajı gelecektir. Bir çok insanın uyarı mesajlarını okuma adeti yoktur. Bu yüzden ben tekrarlıyorum.

Uyarı: Korunan işletim sistemi dosyalarını görüntüledikten sonra bir çok yerde işletim sistemi dosyası göreceksiniz. Bu dosyaların bazıları albüm kapağı gibi önemsiz, bazıları ise çok önemlidir. Bu yüzden ne işe yaradığını bilmediğiniz dosyalar müdehale etmeyiniz. İşiniz bittikten sonra da güvenlik için tekrardan korunan işletim sistemi dosyalarını gizleyiniz.

Uyarıyı mesajında da belirttiğim gibi albüm kapağı dosyaları her nekadar korunan işletim sistemi dsoyaları olsalar da silmenin hiç bir sakıncası yoktur.

Korunan işletim sistemi dosyalarını görüntüleyebildikten sonra müzik dosyalarınzıın bulundukları klasörleri tek tek inceleyip içindeki AlbumArt isimli dosyaları silebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Abi dursun ne zararı varya, benim bilakis albüm kapak resimleri hoşuma gidiyor. Bulmadıklarına bul diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ben Winamp kullandığım için hiç böyle albüm kapağıymış filan uğraşmıyorum.
    Windows Media Player da güzel ama ne bileyim Winamp daha hoşuma gidiyor.Tercih meselesi sonuçta...

    YanıtlaSil
  3. Media Player müzik dinlemek için bana bayağı büyük geliyor o yüzden ilk zamanlar winamp kullanyordum ama 1 senedir aımp kullanıyorum ve çok çok memnunum tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. Son SilahsorTemmuz 19, 2009

    Bilgisayarımı biçimlendirdikten sonra Windows Media Player'i kurduğumda ilk işim bu olur. Kitaplığı falan kapatırım.

    Bir de müzik dinlemek için Windows Media Player varken diğerlerini çok gereksiz buluyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder