Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender
Ülkemizde uzun süre önce başlamış olan Avatar: Son Hava Bükücü isimli çizgi ötesi diziyi bir kaç aydır soluksuz izliyorum. Daha önceleri bir kaç defa rastgelmeme rağmen, kudretini anca anlayabildiğim için kendimden utandığım da rivayetten ötedir. Diziyi izledikçe bir şeyleri bükebileceğime inandığım da bir safsatadır.


Dizinin tüm dünya üzerinde büyük bir hayran kitlesine sahip olmasında en büyük pay hikayesi olsa da bütünü tamamlayan müzik, animasyon ve replik ögeleri birer inci gibi parlıyor. Dizide geçen felsefik ögelerin de diziye bağlanmak için ayrı bir sebep olduğunu söylemem gerek.

Hikayesini (gerçekten güzel hazırlanmış) Özgür Ansiklopedi'den okumaya başlamadan önce sizleri Ekşi Sözlük'ten alıntı yaptığım bir yorumu okumaya davet ediyorum. Sanırım bu yorum herşeyi anlatıyor :)

insane takma isimli yazarın buradan alıntı yaptığım yorumu aynen şöyle:

şahane bir çizgi dizi, öyle ki yeri geldi mi heroes veya lost kadar sürükleyici iken, yerinde ise scrubs kadar komik olabilen bir seri.

Benden bu kadar, sizlerin söyleyecek bir şeyleri varsa gün sizin gününüz. Ben bir şeyler bükmeye gidiyorum, kalın sağlıcakla...

Yorumlar

  1. Birara bakim neymiş filan diye internetten izlemeye başlamıştım. Sonra bir baktım bütün sezonları izlemişim. Durumu yeterince açıklıyor zannedersem :)

    YanıtlaSil
  2. Cnbc-e avatarı belli bir bölüme kadar gösterdikten bir zaman sonra bi bakıyosun yine ilk bölümler.o yüzden fazla izlememeye başladım.ama onun boşluğunu e2'de family guy ve south park fazlasıyla dolduruyor :D

    YanıtlaSil
  3. @Alper, geçen pazar günü itibari ile Kitap 2 bitti. Bakalım son sezon olan Kitap 3 başlayacak mı?

    YanıtlaSil
  4. @mafiamax ben en son ateş krallığına gelmişlerdi biz koloniyiz diye ateş ulusunun kostümlerini falan giymişlerdi işte o bölümlere kadar düzenli izliyordum sonra arada bir bakmaya başladım.cumartesi bakacağım book 3 derse izlemeye devam ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,

    Bende küçük kızım (17 yaşında) izlerken denk geliyorum bazen.İlgimi çekiyor ama müptelası değilim.Sevenlere iyi seyirler dilerim.

    YanıtlaSil
  6. Cnbc-e'de arada denk geliyorum Avatar'a. Tabi hikayeyi başından takip etmediğim için olaya Fransız kalıyorum. :)

    YanıtlaSil
  7. ben denk geldikçe izliyorum gerçekten güzel bir çizgi dizi ama yinede south park dan daha iyi değil

    YanıtlaSil
  8. @mustafa south park la avatarın kulvarları arasında büyük fark bulunmakta bu ikisini nasıl birbiriyle kıyaslarsın ki.Avatar yerine göre macera aksiyon espiri fantazi kurgusunu içinde barındırırken south park +18 espiriyle gönlümüzde taht kuruyor.

    YanıtlaSil
  9. çok abuk bir çizgi film,Ama zevkler ve renkler tartışılmaz..

    YanıtlaSil
  10. bence mükemmel hiç çizgi film gibi diil=p

    YanıtlaSil
  11. harika cizgidizi...

    YanıtlaSil
  12. cnbc-e

    Cnbc-e kanalının yayınladığı dizi ve filmler hakkında izleyicilerin yorum yaptığı ve bilgi paylaştığı bir izleyici sitesi.

    YanıtlaSil
  13. @simonessalamone,
    Forumu takip ediyorum ara ara.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder