MaFiAMaX Blog!'da Ufacık Değişimler

YeniliklerBlog yazarlarının sık sık tema değiştirmesi alışıldık bir durumdur. Bu değişiklikler bazen ziyaretçiyi rahatsız etse de blog yazarı içine sinen temayı bulmadıkça rahat etmez. Beni uzun süredir takip edenler bilirler ki yaklaşık 1 yıldır aynı temayı kullanıyorum. Şimdiye kadar tema değişimine gitmesem de, ara ara ihtiyaçlarım doğrultusunda bazı yenilikler yaptım. İşte bu yenilik hareketini son iki gündür yeniden faaliyete geçirdim.


Öncelikle tema konusunda kafa karışıklığı yaşadığımı; yaklaşık iki hafta önce tesadüfen gördüğüm bir WordPress temasını Blogger için uyarlayıp, daha sonra vazgeçtiğimi, hemen sonrasında ise tamamen bana ait bir tema oluşturduğum halde bir türlü kullanmaya başlamadığımı itiraf etmeliyim :)

İlk temanın bana uygun olmadığını farkettikten hemen sonra tamamen bana ait bir tema oluşturmaya karar verdim. Temayı bitirdiğim halde, şu anda kullandığım temaya olan bağlılığımdan dolayı bir türlü yeni bir temaya geçemiyorum. Sanırım bir temayı uzun süre kullanmanın sakıncalarından biri de bağlılık duygusu :)

Bir kaç süren kararsızlık döneminden sonra tema değiştirmekten vazgeçip, yenilik yapmaya karar verdim. Bu yeniliklerin bir kısmını görüyor, bir kısmını ise göremiyorsunuz :) Görebildiğiniz yeniliklerden bahsedersek:
  • Blog başlığı (header) değiştirildi,
  • Blog altlığı (footer) değiştirildi,
  • Bayatladığı düşünülerek oval tasarım terkedildi,
  • Alıntı tipi değiştirildi.

Sayfa başlığına (header) bir kaç menü eklemeyi, sağ taraftaki siyah tondaki boşluğa ise RSS formu tarzında birşey eklemeyi düşünüyorum. Bu konuda her türlü fikire aç ve açığım :)

Laf salatasına son vermeden önce, düşüncelerinizi almak istiyorum. Ne de olsa hayat hikayemi öğrenmiş oldunuz ;)

Yorumlar

  1. Güzel değişiklikler yapmışsın. Header kısmında özellikle. Arkaplanda kullandığın siyah rengi, beyaz yapsan daha iyi geliyor bana. tabii bunu elektrik tasarufu için yapmıyorsan.

    YanıtlaSil
  2. uzun süre kullanımdan sonra gerçekten bağlanma yaşıyorsun. benim de mandigo temasında bu başıma geldi, ayrılamıyorum hala.

    YanıtlaSil
  3. Erhan abi Blogger'da WordPress Gibi Yorum Formu yazısında yeni tema falan deyince heyecanlanmştım acaba nasıl bir tema olacak diye :) çünkü senin yapacağın tema kesinlikle süper olcaktı ve beni bloguna daha da bağlayacaktı :)

    bu tema ve 1 yıllık süreç aslında senin ne kadar profesyonel olduğunu gösteriyor ki çoğu insan tema ile ziyaretçi çekmeye çalışır ama bu sende tam tersi. bence bu konuda büyük bir alkışı hakediyorsun :)

    ben blogunun yeni bir temayı hak ettiğini düşünüyorum :)şu anki temada sorun yok ama ortaya çıkacak şeyide çok merak ediyorum açıkcası :)

    YanıtlaSil
  4. Değişiklikler güzel durmuş eline sağlık, rss formu olarak nasıl bir şey yapmak istiyorsun bilmiyorum ama şu anki güzel bence ;)

    YanıtlaSil
  5. alt kısım öncekine göre çok daha iyi olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. değişiklikler güzel olmuş ama bu yorum formunu ben beğenmedim, yorum mail abeneliği yok ve yeni yorum yapacaklar için çok karışık. diğer değişiklikler ise göze hoş geliyor. rss abonesi ol flashı sayfanın altına alırsan daha güzel olur gibi...

    YanıtlaSil
  7. Eski başlık kısmını açıkçası çok beğenmiyordum. Şimdiki çok daha iyi. Ayrıca oval yerine köşeli olması da iyi olmuş. Genel olarak eskisinden daha iyi durduğu kesin.

    YanıtlaSil
  8. Güncelleme: Blog başlığı son bir kez daha yenilendi.

    @ertuğrul, arka planın siyah olması, ziyaretçiyi direkt olarak içeriğe odaklıyor. Ayrıca MaFiAMaX olmanın bir getirisi :)

    @Samet, yapma sen böyle de bağlan buraya. Yeni temaya ileride geçeceğim gibi. Bak Ali halimden anlamış ;) Görüşlerin için ayrıca teşekkür ederim.

    @Sedran, blog başlığının sağ tarafına yapacaktım ama blog başlığını değiştirince vazgeçtim.

    @Taytanik, bence RSS banner yeri iyi. Reklam sonuçta :) Yorum formuna da eski özellikler monte edilecek, merak etme ;)

    @M3HMET, tasarımcı olarak hoşuna gittiyse bu iş tamamdır :)

    YanıtlaSil
  9. madem fikrimizi sordunuz :) bence oval köşeler iyiydi... bende uzun zamandır yazmıyorum bloguma bu arada siz şimdi değişiklik yapınca farkettim.. terkedilmiş bloguma baktım.. :) yaşaşsın oval köşeler :D

    YanıtlaSil
  10. Yeni tema beklemiyorda değiliz hani.. Header kısmı uyumlu olmuş.
    Bu arada yaptığın bu değişiklikler seni uzunca bir süre idare eder sanırım ve senin de istediğin buydu heralde. :)

    YanıtlaSil
  11. @adolf, cizgili blog gerçekten güzel bir tasarıma sahip. Ama ben oval köşelerden bıktım artık ;)

    @henster, bu temanın içinde nikotin mi var ne?! "Bağımlılık yapar" diye uyarı yazacağım :))

    YanıtlaSil
  12. Erhan yeni bir tema yapsan hiç de fena olmaz aslında.Temadan kastım;senin gibi böyle bir kod bilgisine sahip insanın nasıl bir tema yapacağı merak konusu olduğu için yeni Tema istiyoruz :) Şu an ki yaptığın değişiklikler de fena olmamış.En son güncellemelerin yerli yerinde olumş.Eski header'i kaldırıp sadece yazı kullanmayı tercih etmişsin.Buda güzel,sana daha çok özgünlük kazandırıyor.Hadi yap bir tema da yüzümüzü güldür Erhan :)

    YanıtlaSil
  13. Tema isteriz, Tema isteriz, Tema isteriz, Tema isteriz, Tema isteriz, Tema isteriz :):):):)

    YanıtlaSil
  14. Bir temayı oluşturamadık bizde ki sorun ne acep.

    YanıtlaSil
  15. Bu temada kal diyemiyorum; ama yeni temaya geç de diyemiyorum.:)

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel olmuş,eline sağlık.
    Öbür temayı görmeden bir yorum yapamayacağım ama bu tema en az 6 ay daha gider...Bu tema güzel işte neyi var :)

    YanıtlaSil
  17. Yeni tema gayet güzel olmuş. İyi bloglamalar

    YanıtlaSil
  18. Header hoş olmuş Erhan, güle güle kullan ;)

    YanıtlaSil
  19. Bir blog ancak bu kadar güzel kullanılabilir.

    Yorumlar, yazıların, sol menün, header harika tasarlamışsın. Özüne söylüyorum çünkü tema kendi eserin sanırım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder