Blogger Yorum Formu Sorunu

Blogger yeni yorum formuna geçtiğinde Blogger'da WordPress Gibi Yorum Formu yazısı ile bunu duyurmuş ve bir çok kişiye yeni yorum formunu kurmayı göstermiştim. Yeni yorum formu devreye girdiğinden beridir bir sorun yaşamamakla birlikte dün akşam saatlerinden beridir yorum formu sorun çıkarmaya başladı. Yorum formuna yorumunuzu yazdıktan sonra yorumlama biçimi kutucuğunu açamadığınız için yorum bırakamıyorsunuz.
Güncelleme: Yorum formu sorunu yazıyı yazdıktan bir hafta kadar sonra düzeltildiği için yazıda güncelliğini yetirmiş bilgiler yer alabilir.


Blogger yorum formu
Yaklaşık bir saat önce bir blog yazarı arkadaşımdan bu konu hakkında e-posta alınca sorunun sadece bende değil, başka bloglarda da yaşandığını gördüm. Sanırım sorun aynı sunucuda bulunan bloglarda görülüyor.

Google Groups üzerinde bulunan Blogger Yardım Grubu'na baktığımda da bu sorunun dile getirildiğini gördüm. Henüz (saat 20:02) bir Blogger yetkilisinin cevap vermediği yazıya buradan bakabilirsiniz. Yazıya son dakika yapılan bir yorumda, yorum formu ile alakalı bir JavaScript dosyasının bazı şablonlarda, içe, doğru aktarılmamasının bu soruna yol açtığı belirtilmiş.

Bu sorunun Blogger in Draft blogunda da görüldüğünü belirtmek isterim.

Yorumlar

  1. Bende geçen gün bu sorunu Erdal ın blogunda görmüştüm.Şuan sorun yok gibi görünüyor.Ama yaklaşık 1 haftadır yorumlama biçimi alanı ingilizce görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. bu sorun zaman zaman oluşuyor ve her blogda gözükmüyor , mesela x blogda sorun varken xx de olmuyor , ben önce hosts dosyama eklediğim iplerden kaynaklandığını düşündüm ve hosts dosyamı boşalttım ama sorun devam etti , sanırım farklı blogların farklı serverlarda olmasından kaynaklı bir sorun , bir serverda sorun varken diğerinde olmuyor diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  3. Birde şu sorun var burada "Yorum Gönder" e tıklıyoruz "Tekrar Deneyin" yazısı çıkıyor, ikinci tıklamamızda yorumun gittiği ve onay beklediği yazısı çıkıyor. Buda düzeltilse iyi olur.

    YanıtlaSil
  4. Uzmanrehber o hata bendede çıkıyor ve çok sık çıkıyor.

    YanıtlaSil
  5. Sorun düzeldi gib görünüyor fakat bu sefer de dil sorunu var :)

    YanıtlaSil
  6. Gökhan, ben aslında yukarda "burada" derken Mafiamax bloğu değil, "bu konuda birde şu sorun var" demek istemiştim. Bahsettiğim sorun benim bloğumda da var. Mafiamax'ın bloğunda da var. Bu sorun yüzünden yorum yazan kişi 2. kez yorumunu göndermiyebilir ve bloglşarıomıza yazılan yorumlar azalabilir.

    MafiamaX "Sorun düzeldi gibi görünüyor" benim bahsettiğim bu sorunu mu kasteddin?

    YanıtlaSil
  7. "İsteğiniz gerçekleştirilemedi. Lütfen yeniden deneyin."

    Evet hemen biraz önceki yorumum bu sebeple gitmedi, ancak 2. tıklamamla gitti. Bu sorun bneim bloğumda ve başka bloglarda da var. Mafiamax İngilizce biliyorsan bunu Blogger Yardım Grubuna iletirmisin?

    YanıtlaSil
  8. Blogger'ın mı var derdin var.!

    YanıtlaSil
  9. @Uzmanrehber, ben şimdiye kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ama Gökhan da karşılaştığına göre sorun Blogger'dan kaynaklanıyor.

    Bu aralar yorum formu üzerinde tekrar çalışıyorlar. O yüzden de ara ara sorunlar oluşuyor. Sıkalım dişimizi :)

    YanıtlaSil
  10. Bende şu ana kadar sorun yok

    YanıtlaSil
  11. Şunu wordpress gibi yapıp kurtulsalar ya...
    Deveye hendek atlatmak misali oluyor bu iş.

    YanıtlaSil
  12. Dil sorununu da dahil tüm sorunlar artık geçimişte kaldı. "Subscript" ifadesi bile artık "E-posta yoluyla abone ol" olarak Türkçeleştirilmiş.

    YanıtlaSil
  13. ilk başlarda vardı ama düzeldi sonraları herhalde.

    YanıtlaSil
  14. Evet sorun 2-3 haftadır düzeldi.

    YanıtlaSil
  15. Selamlar MaFiAMaX;

    Yorum konusunda bir sorum olacaktı. Benim blogum da yapılan yorumları göremiyorum. Yorumları Yönet kısmına geldiğimde "Yorum yönetimini etkinleştirmek için, Yorum Ayarları sayfasına gidin." uyarısı çıkıyor. Blogumda yoruma izin verdiğim ve yorum olduğu halde ben göremiyorum. Sorun nerede acaba?

    YanıtlaSil
  16. @mOnArch,
    Eğer yorum yönetimini etkinleştirmediyseniz yorumlar siizn onayınızı almadan yayınlanacaktır, dolayısıyla da "yorumları yönet" sayfasında yorum gözükmeyecektir.

    Yorum yönetimini açmak için aşağıdaki yolu izleyin:

    Ayarlar -> Yorumlar -> Açılan sayfadan "yorum denetleme" seçeneği ile ilgili ayarı yapın.

    YanıtlaSil
  17. merhabalar, benim sorunum yorumlar uzadıkça sayfadaki footerin ustunden asagi dogru uzuyor acaba sorun neden olabilir ?

    YanıtlaSil
  18. merhabalar adım eylem.4-5 gün gibi bir süredir blogger arkadaşlarım bana yorum yazamadıklarını söylüyorlar.bende denedim bir türlü çalışmıyor.ne yapmalıyım acaba.

    YanıtlaSil
  19. @Eylem,
    Sorun durduk yere oluştuysa benim aklıma bir çözüm yolu gelmiyor.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba,
    Bu yorum formu internet explorer'da düzgün görüntülenebiliyor ama benim iki blogumda açılırken hata veriyor ve sayfanın kapanmasına neden oluyor. Acaba sizin yorum formunuz ile benimki arasında bir fark mı var?
    Bloglarım;
    www.asosyalbebe.com
    www.pcdostu.com

    YanıtlaSil
  21. @Sedran merhaba,
    Yorum formunu nasıl yaptığınızı bilmiyorum ama eğer benim anlattığım gibi yaptıysanız hiç bir sorun olmaz. Zaten ne bende ne de bu yöntemi kullananlarda böyle bir hata oluşmadı.

    YanıtlaSil
  22. bilgilendim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder