Google SearchWiki İle Tanışın

Bir arama motorundan çok daha fazlası olan Google, gerektiğinde size pizza alabileceğiniz yerleri gerektiğinde ise eczane adreslerini önerebilen bir araca dönüşebiliyor. Tabi bunları ve daha fazlasını yapabilmeniz için Google.com üzerinden arama yapmanız gerekiyor. Google her ne kadar uluslararası bir şirket olsa da arama motoru yetenekleri yerel bölgede çok daha fazla. Şimdi, devreye yeni girmiş bir özellikten daha bahsetmek istiyorum. Google SearcWiki adı verilen yeni bir özellik ile arama motoru sonuçlarında çıkan sitelere oy verip hatta ve hatta hakkında yorum bile yapılabiliyor. Bu özellik şimdilik sadece yerel Google üzerinde çalışıyor.


Google SearchWiki
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi bir sonuca oy verebilir, gerektiğinde oyunuzu geri çekebilirsiniz. Eğer listelenen sonuç hakkında bir şeyler söylemek isterseniz yorum da yapabileceğinizi unutmayın. Üstelik daha sonra gelip, yorum butonuna basarak eski yorumunuzu değiştirebilir ya da silebilirsiniz.

Google SearchWiki
Arama sayfasının en altında yer alan See all notes for this SearchWiki bağlantısı ile daha detaylı bir sayfaya ulaşabilir, yaptığınız arama ile ilgili yapılan yorumları okuyabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Bu özelliği sanki Scour 'dan esinlenerek yapmışlar..Ama güzel bir uygulama tabi.. Getirilerini yada götürülerini ilerki zamanlarda görürüz..

    YanıtlaSil
  2. valla güzelmiş acaba bundan nasıl faydalanırız düşüncesinde olan insanlar olacaktır.

    benimde bir an aklıma bu geldi oylamalar sonuçların sıralamasını etkiliyorsa bu insanları oylamada sahtecilik araştırmalarına iter. Bunun önlemini aldığını düşünüyorum

    ama doğru kullanılırsa emek harcayan kaliteli siteler daha kolaylıkla üst sıralara çıkar

    türk insanlarının çoğunluğu interneti nasıl verimli kullanacağını bilmediği için bizde o kadar faydalı bir uygulama olacağını düşünmüyorum

    YanıtlaSil
  3. Arama sonuçlarında çıkan bağlantıları isteğimize göre en üst sıralara taşımak güzelmiş.. Daha da geliştirilip her kesim tarafından kullanılırsa faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
  4. Böylelikle spam vs... çöplük sitelerden kurtulabiliriz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder