TTNET.com.tr Sis Altında

"Kurban bayramının ilk günü itibariyle yurdu etkisi altına alan soğuk hava yaşamı olumsuz etkilemeye başladı. Yer yer oluşan yoğun sisin ulaşımı ve TTNET'i etkilemesi bekleniyor..."

Bu duyuruyu bir hava durumu sunucusu yapmadı ama şu an itibariyle TTNET.com.tr'nin yoğun sis altında olduğunu gözlerimle gördüm :)


TTNET'ten gelen bir bilgilendirme telefonunda e-fatura dönemine geçildiği ve bu sebeple de bazı bilgileri sitedeki ilgili forma doldurmam gerektiği söylendi. Bunun üzerine siteye giriş yaptım. Giriş yaptıktan sonra sisli bir site ile karşılaşınca her iki internet tarayıcısıyla da siteye tekrar giriş yaptım. Aşağıda Mozilla Firefox ve Internet Explorer tarayıcıları ile elde ettiğim görüntüler yer almaktadır.

Internet Explorer ile TTNET.com.tr
Mozilla Firefox ile TTNET.com.tr
İki tarayıcıda da aynı sonucu alınca bir reklamın gösterilmeye çalışıldığı düşündüm. Hemen site kaynak kodlarına baktım ve düşündüğüm gibi plbg katmanı içinde transparanlığı azaltılmış bir şekilde reklam çağrıldığını gördüm. Bu durumu tespit ettikten sonra internet güvenlik programımı kapatarak tekrar siteyi görüntüledim ve sonunda ilgili reklamı gördüm.

Sonuç...


Bu sorun karşılıklı olarak hem benden hem de TTNET'ten kaynaklanıyor. Ancak TTNET bu gibi durumları göz önüne alıp alternatif yolları da göstermelidir. Nihayetinde bu siteye girdiğinde böyle bir manzara ile karşılaşıp çözüm üretemeyen binlerce insan olabilir.

Yorumlar

  1. öğrenecekler daha abisi :d

    YanıtlaSil
  2. İlk paragraf çok güzel olmuş.Sis sorunu ise traji komik :)

    YanıtlaSil
  3. Sağolasın. Bende daha bugün girip bi bakayım ttnet'e dedim ama dediğiniz gibi sis var :)

    YanıtlaSil
  4. Küfür ve hakaret içeren yorumları sevmiyor, Türkçe'nin doğru kullanıldığı yorumları ise çok seviyoruz.

    Güzel bir yaklaşım.

    Sis olayını Güzel yakalamışsın..:)

    YanıtlaSil
  5. Türk Telekom onca site kapattıktan sonra karambolde kendi sitesini de kapattı diye düşünmüştüm ilk gördüğümde. Diğer sisli görenler de Kaspersky mi kullanıyor yoksa genel bir sorun mu peki?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder