Google da Her İnsan Gibi Hata Yapar

Amerika'ya terörist saldırı yapıldığını düşünmeme sebep olan O an'ı aşağıda görebilirsiniz.

Google'da O an
Google, Türkiye saati ile akşam 5 sularında yaklaşık 40 dakika boyunca kendisi dahil tüm arama sonuçlarını "Bu site bilgisayarınıza zarar verebilir" şeklinde listeledi.

Resmi Google blogunda yapılan açıklamaya göre zararlı URL listeleri hazırlayan StopBadware.org'dan alınan son güncelleme verileri Google sistemine girilirken "insani bir hatadan" dolayı tüm URL'lerin etkilendiği ve zararlı olarak gösterildiği bildirdi.

Açıklamada en çok da insani hata kavramına vurgu yapılarak Google algoritmalarında bir sorun olmadığını belirttiler.

Yorumlar

  1. Dediğin gibi herkes hata yapabilir. Hoş görmek gerekir. Ancak herkes şok oldu...

    YanıtlaSil
  2. Neredeyse coğumuzu nufusuna geçirecek kadar servisini kullanıyoruz. Recep Hilmi Tufan'a katılıyorum. Hoş görelim bencede. Aklıma takılan o hatayı yapan insan ne olduğu :)

    YanıtlaSil
  3. Aynen arkaşımın pcde arattırmıştım bakalım google ne gösteriyor diye bir de ne göreyim zararlı içerik diyor sitem için.Gerçekten çok şaşırdım.Bu yazı gerçekten içimi rahatlattı teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Görüldüğü gibi çok övdüğünüz amerikan google da hacklenebilir,hata yapabilir.

    YanıtlaSil
  5. @sinan hacklenebilirliğini kanıtlayan bir olay göremiyorum ben, sadece bir insan hata yapmış o kadar. Buda gayet normal. Hacklenme olayı içerden biri olmadığı sürece imkansıza yakın bence.

    YanıtlaSil
  6. neden hacklenmesin ki?sonuçta google de insan ürünü bir gün mutlaka hacklenebilir

    YanıtlaSil
  7. İnsan ürünü fakat tek insanın ürünü değil.Orada dünyanın en iyi yazılımcıları bulunmakta elbet ona görede önlemi vardır.Ama picasa hacklenmişti çünkü sunucuları başka bir yerde barındırıyormuş.

    YanıtlaSil
  8. Tabi ki hatalar olabilir ama Microsoft hata yapınca dünyanın en salakça hatasıymış gibi davranıp, Google yapınca haklarıdır demek yanlış geliyor bana. Bir de Google'ın bir güvenlik açığının 16 yaşındaki bir arkadaş tarafından bulunduğunu unutmayalım ki bu olay da çok olası birşey...

    YanıtlaSil
  9. bunu gördüğümde oldukça şaşırmıştım:D:D

    koskoca google da bunu yaparsa dedin kendi kendime...:DDD

    YanıtlaSil
  10. google hacklenmez hacklenemez, çünkü bizlerin asistanıdır google, google olmazsa bizler sitelerin açıklarını açığı olan siteleri en iyi nereye arattırırdık, Bir hackerin en iyi asistanı google dir içiniz rahat olsun....

    YanıtlaSil
  11. AA o Zaman ben o zarar verebilir yazdıgında siteye girmiştim acaba bilgisayarıma zararmı verdi?

    YanıtlaSil
  12. Hayır vermedi, sadece yanlış bir anlaşılmaydı.

    YanıtlaSil
  13. Olabilir Birşey abartmaya gerek yok.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder