FeedBurner Hesabınızı Taşıdıktan Sonra...

  1. Blogger kullanıyorsanız RSS yönlendirmenizi hemen yapın. Bunun için Blogger hesabınıza giriş yaptıktan sonra Ayarlar -> Site İçerik Takibi yolunuz izleyin ve açılan sayfada resimdeki gibi yeni RSS adresinizi girin.
    Blogger'da RSS yönlendirmesi


  2. Eğer e-posta abone formunu kullanıyorsanız bu formu da değiştirin. Bu form içindeki bağlantı istekleri de değişti. Daha önce e-posta abone formunu hiç kullanmadıysanız FeedBurner İle Sonuna Kadar Beslenin başlıklı yazımı okuyabilirsiniz. İşinize yarayacak bir çok bilgi içermektedir.
  3. RSS yayınınızda AdSense reklamları yayınlıyorsanız taşınma sürecinden sonra reklamların gözükmediğini farkedeceksiniz. Reklamların tekrar gösterime girmesi için eski reklamları kaldırıp tekrar ekleyin.
    RSS yayınında AdSense
  4. Web sayfanızda kullandığınız her türlü bağlantıyı yeni yayın adresinize yönlendirin (Yönlendirmeler otomatik olarak Google tarafından sağlansa da daha sağlıklı bir RSS sayı takibi için yönlendirmelerden mümkün olduğunca kaçınmak gerekli).
  5. Yönlendirmeden sonra RSS abone sayınız sıfıra düşerse panik yapıp 155'i aramayın. Google bu durumun geçici bir enfeksiyon olduğunu bildiriyor :)

İlgili Yazılar

Yorumlar

  1. Senin de dediğin gibi sancılı bir süreç.Bu süreci sağsalim atlatırız inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Erhan,

    Bunu bahsetmen iyi oldu. Mailimi açtığımda yazını gördüm. Ben feeburner.com'a girdiğimde gmail hesabıma transfer etmiştim ancak bu düzenlemeleri yapmam gerektiğini senden öğrendim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. @Suat,
    Merhaba, ben de hesabımı ancak dün akşam taşıyabildim. Google'ın attığı bilgilendirme e-postasında (İngilizce) bir kaç öneri vardı ancak burada daha fazlası var :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekürler mafiamax. Hemen yaptım.

    YanıtlaSil
  5. Sağolasın.

    YanıtlaSil
  6. Bu feedburner'in Rss takipçi sayısını göstermek dışında bir artısı var mı? Yani kullanmazsak olur mu?
    Bi de blogger'a yeni bir özellik eklenmiş. Konum ekliyor ama ben beceremedim.

    YanıtlaSil
  7. @usta,
    İlgili yazıları okuyarak FeedBurner hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder