Utanç Verici İnsanlar

Bir insandan dolayı başkalarına karşı utanç duymak gerçekten sıkıcı bir durumdur. Üstelik bu kişi bir Türk ve utandığınız insanlar da yabancı olunca daha da sıkılırsınız.

Google, dün bir açıklama yaparak Google Translate servisine Türkçe dahil 7 dil daha eklediğini belirtti. Üstelik bir önceki yazılarında Türkçe dilinin de eklenmesi gerektiği yönündeki mesajları dikkate aldıklarını özellikle vurgulamışlar.

Şimdi asıl bomba geliyor... Bir önceki yazıda Google'a "Neden Türkçe'yi eklemediniz" şeklinde hesap soran bizler, bu yeni açıklamadaki yorumlarımızda küfür veya alaylı mesajlar yazmışız.


Bu durum karşısında gerçekten utandım ve aşağıdaki mesajı yazdım. Yazık, gerçekten yazık...
Merhaba,
Sıkı çalışmanız için teşekkür ederim. Türkçe'den İngilizce'ye çevirinin karmaşık olduğunu biliyorum. Özellikle devrik cümlelerde bazı hatalar var. "Daha iyi bir çeviri öner" bağlantısını kullanarak öneri de bulunmayı denerim.

Not: Bazı yorumlarda küfür içermektedir. Bu yorumların Türk kullanıcılar tarafından yazılıp yazılmadığını bilmiyorum (İsimsiz kullanıcılar yazmış). Lütfen bu utanç verici yorumları silin, bir Türk genci olarak bu durumdan dolayı özür dilerim.

Yorum kalıcı bağlantıları:

http://googlesystem.blogspot.com/2009/01/new-languages-in-google-translate.html#c3296656606223854760
http://googlesystem.blogspot.com/2009/01/new-languages-in-google-translate.html#c7784886988346347432
http://googlesystem.blogspot.com/2009/01/new-languages-in-google-translate.html#c4897341917900526181
http://googlesystem.blogspot.com/2009/01/new-languages-in-google-translate.html#c7474819325106530445

Saygılarımla.

Not: Bu yorumu Google Translate kullanarak çevirmek isterdim ama şimdilik çevirisi yeterli değil. Bazen oldukça iyi çeviri yapsa da bazen sapıtıyor :)

Yorumlar

  1. keşke böyle şeyleri artık aşabilsek...

    YanıtlaSil
  2. Google Translate açıklamasının altına 'Malatya daki halama Selam' diyen sığırlardan ne beklersin erhan..

    YanıtlaSil
  3. her ülkede böyle kşiler olabilir olacakta :D yapacak bir şey yok

    YanıtlaSil
  4. bu iğrençliği youtube vidyolarında da görmek mümkün. tayyip erdoğan'ın davos konuşmasını öven ingilizce vidyo ve yorumların altına bile "sizi şöyle yaparım" diye küfürler yazılması gerçekten iğren ve utanç verici.

    YanıtlaSil
  5. Evet bende az önce o yorumlarla karşılaştım ve çok kızdım. Ondan sonra diyolar Google niye servislerine Türkçe dil desteği koymuyor niye Türklere böyle davranıyor.

    İşte bu yüzden Google Amerika, Adsense kullanıcılarına reklam yerleşimi desteği verirken bize böyle dış kapının mandalı şeklinde davranıyor.

    Benzer olayı geçenlerdede whong amus istatistik servisindede gördüm. Adamlar sisteme ekleyecekleri dil seçeneklerine Türkçe de ekleyeceklermiş ve orda bir sayfa açıp ziyaretçilerden cümlelerin Türkçe çevirisini istemişler. Oraya bi bakıyosun biri küfür yazmış biri aptal aptal site adresini yazmış.

    YanıtlaSil
  6. Türkiye'de böyle utanç verici işe yaramaz insanlar da var...

    YanıtlaSil
  7. Böyle güzel şeyleri bile Facebook'ta arkadaşının wall'unda geyik yapan adam mantığıyla yorumluyoruz ya, harbiden değmez yani, adam der "Ben böyle adamlar için mi dil desteği ekliyorum?" diye.

    YanıtlaSil
  8. insanlara bedeva köfte versen niye acılı olmuş niye soğanı bol olmuş derler..!
    insanlara iyilik yaramıyo!hele de bizim insanlarımıza..
    Yazıklar olsun o yorumları yapanlara..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,

    Nerede kaldı Türk insanının asaleti kibarlığı?
    Birkaç kendini bilmez yüzünden tüm topluma kara sürülüyor ve bu durum her alanda geçerli.Bende üzüldüm bu duruma.Senide tebrik ediyorum.

    Sevgilerimle*

    YanıtlaSil
  10. Bende gördüm. Cidden berbat durumda bazı gençlerimiz.

    Mesela http://whos.amung.us sitesi şuanda blogcular tarafından en çok kullanılan online kullanıcıs sitesi. Bu site sadece ingilizce hizmet veriyordu. Daha sonra tüm dünyadan aşırı rağbet görünce diğer dillerde de hizmet vermek istedi ve gönüllü çeviricilerin standart ingilizce kelimeleri kendi dillerine çevirmeleri istenmiş. Ama orada gördüğümde o kadar iğrenç kelimeler yazmışlarki sonunda birçok dilde hizmete girdi ama bizimkilerin bu iğrenç istismarından dolayı bizim dilimizi onaylamadılar ve hala ingilizce kullanmak zorunda kalıyoruz.

    YanıtlaSil
  11. İnternetin "anonimliğini" arkasına alıp küfürlü yorum yazan ya çocuktur ya da cahildir. Tamam çok çok gerekirse küfür yazsa hadi neyse de, onun da bir adabı var. :) Saçma sapan ve alakasız şekilde hebele hübele tarzı boş küfürler, hakaretler... Çok sinirim bozulursa "Yazdığınız küfür ve hakaret içerikli iletiden dolayı tüm bilgileriniz XXX Bilişim Suçları'na iletilmiştir diye e-posta gönderiyorum." Çoluk çocuklarsa korksunlar. :)

    YanıtlaSil
  12. @Koray Küpe,
    Yönetmin haylazlık yapan veletler üzerinde işe yarayabilir, hatta korkudan bu kötü alışkanlığı bırakabilirler bile! :)

    Yorumun için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. arkadaslar be pek anlıyamadım bu sıteyı bana yardımcı olabılır mısnız??? suan ısteyım

    www.emlakcenter.com.tr sıtem hakkındakı yorumlarınızda beklıyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder