Blog Yedeğinizi Düzenli Alıyor musunuz ?

Bloger bloglarınızı yedekleyin!
Blogger altyapısı ile blog tutanlar WordPress'te olduğu gibi barındırma (hosting) işlemleri ile uğraşmadığı için yedeklemeyi pek hatırlamazlar :)

Yaklaşık bir sene önce getirilen bu yenilik sayesinde Blogger blogları XML dosya biçiminde yedeklenip, gerekirse tekrar yüklenebiliyor.

Az önce uzun süredir yedek almadığımı hatırlayınca -ki Blogger kullanıcıları için hatırlamak zor- bu yazıyı yazma gereği duydum. Siz de benim gibi hatırlamakta zorluk çekiyorsanız Google Takvim'i kullanabilirsiniz.

Sen de şimdi hatırladın, değil mi? Öyleyse vakit kaybetme ve yedekle!

Yorumlar

  1. Aslında pek yedek almaya gerek yok. Çünkü Blogger e yeni bir özellik eklendi ve blogunuzu sildiğinizde tamamen silinmiyor, sadece yayından kalkıyor. 90 gün içinde geri alma işlemi yapabiliyorsunuz hemde 1 butona tıklamak kadar basit bir işlemle.

    Ama yinede nolur noolmaz, burası Türkiye diyebilirsiniz. Yedeğini 2-3 ayda bir almakta fayda var ama dediğim gibi yanlışlıkla silsenizde 90 gün içinde geri alabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  2. Peki bişey sorucam, bu yedekle birlikte sadece içerik mi yedekleniyor,yoksa bunun içerisinde blogun teması filan da var mı?

    YanıtlaSil
  3. @Ahmet Oğuz,
    Tema yedeklenmiyor. Temayı ayrıca yedeklemelisiniz. Burada yazı ve yorumlar yedekleniyor.

    YanıtlaSil
  4. önemlinin önemlisi öyle olur boyle olur demeyin yinede yedekleyin bir çok arkadaşımız bu olay yüzünden mahdur oldu...

    YanıtlaSil
  5. Bizim için öneride bulunmamışsın sorun yok o halde. :)

    YanıtlaSil
  6. merhaba,

    peki yedekleme yapıldığında bunu nasıl geri yüklüyoruz?

    YanıtlaSil
  7. @said,
    Blogger ayarlarınıza girip aşağıdaki yolu izleyin:

    Ayarlar -> Temel -> Açılan sayfadan -> Blog araçları bölümündeki "Blogu içe aktar" bağlantısına tıklayın. Açılan yeni sayfadan da daha önce indirdiğiniz XML dosyasını Blogger'a yükleyin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder