Mankensiz Fuar Olmaz mı ?

Neden bu kadar ciddisin?
Bugün gittiğim 2009 Yapı İstanbul Fuarı'nda her yerde manken görünce oldukça garipsedim. Tanıtılan ürünlerin nerdeyse tamamı yapı sektörü ile alakalı olduğu için yarı çıplak mankenleri göreceğimi hiç düşünmemiştim. Sanki mankenler stand demirbaşı gibi, her yerde en az bir manken! Üstelik jartiyerli, orası burası incir yaprağı ile kapatılan (nerdeyse) manken bile gördüm :)

Canını sevdiğim bari tanıttığı ürün hakkında bilgisi olsa, dımdızlak bir obje olarak konuldukları o kadar açık ki! Biraz detay istenildiğinde hemen başlarındaki amiri çağırıyorlar. Gerçi onların amacı o standa ilgiyi çekmek zaten.

Şimdi size iki soru sormak istiyorum:
  1. Bu kadınlar neden seks objesi olarak kullanılmaktan hoşlanırlar?
  2. Mankensiz fuar olmaz mı?

He bi' de Google Görsel'de "fuar" diye aratın, fuar=manken olduğunu daha net göreceksiniz. Hatta hemen tıklayın.

Yorumlar

  1. Para kazanmak için seks objesi olarak kullanılmayı kabul ediyorlardır galiba. Ne yazık ki bu iş avrupada da böyle.

    YanıtlaSil
  2. İnşaat sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğun erkek olması, aynı ürünü pazarlayan en az 5 veya daha fazla şirket olması doğal olarak firmaları, dikkat çekici kadınlar veya objeler :) kullanmak durumunda bırakıyor. Bu yorumum sadece Yapı Fuarına istinaden yapılmıştır, diğer sökterlerle alakalı da fazlasıyla yazılabilir tabi :)

    YanıtlaSil
  3. bu bir reklam stratejisidir. her insanın iki temel içgüdüsü vardır: üretmek ve savaşmak. buradaki "üretmek" cinsel anlamdadır. bu yüzden her zaman insanlar güzel kızlara/erkeklere yönelim gösterirler. bunu bilen reklamcılar da ürünlerin daha dikkat çekmeleri için seksi mankenleri ürünlerinin tanıtımında kullanıyorlar. bu sadece fuarlar da değil çoğu reklam mecrasında böyledir. bir reklam afişinde de cinsellik objesi içeren resimler görmeniz olasıdır.

    YanıtlaSil
  4. Kötümü ne güzel işte :)

    YanıtlaSil
  5. Çok haklısınız hocam :), kimisinin gidesi kimisinin hiç gidesi gelmiyor :)

    YanıtlaSil
  6. O kadınların sex objesi olarak kullanılmaktan hoşlandıklarını pek düşünmüyorum açıkçası.Üniversite hayatında bir dönem harçlığını fuar hostesliği yaparak çıkarmış biri olarak net diyebilirim ki,çoğu sadece para kazanmak için o işi yaparlar.Malum okuyan birisinin tam zamanlı işe girmesi zordur.Fuar dediğiniz, saatlerini demeyeyim de günlerini kendinizin seçebildiği bir iş.Final ve vize zamanı çalışmaz uygun zamanlarınızda çalışıp saat ücretiyle para kazanırsınız.Haa giyimlerini gelince,onları öyle giydiren utansın:DD
    Anlaşmanızı yaparken kıyafet nedir diye sorma öğrenme ve reddetme seçeneğiniz hep vardır.

    YanıtlaSil
  7. para için bunu kabul ediyorlar denilmiş. Evet haklısınız para için kabul ediyorlar da, bu kadar ucuz mu bu? bunu hiç düşünüyorlar mı?

    YanıtlaSil
  8. Eeee inşaat mühendisi olsak da bizde insanız.Yani ben bunda bi kötülük göremiyorum.Hatta modern toplum olma yolunda ilerlemenin başlangıcı olabilir.Hatta keşke şantiyelerimizde de böle Jartiyerli kızlar çalıştırsak:D

    YanıtlaSil
  9. bakalım sonumuz ne olacak, allah hayretsin ne diyeyim, saol hatırlattığın için,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder