vodafone'un Son Reklam Atakları

Türkiye'nin lider GSM operatörü konumunda olan Turkcell'in yıllardır adam gibi bir rakibi olmamıştı. Ne devredilen Telsim ne de Avea bir türlü bu dişli rakiplerinin önünü kesemedi. Telsim'i devralan vodafone beklentilerin (son kullanıcı için) aksine ilk yıl sadece altyapı çalışmalarına yatırım yaptı. Avrupa'daki gibi bedava telefon dağıtılacağını düşünen son kullanıcılar hayal kırıklığına kapılsa da çağın gerisinde kalmış olan Telsim altyapısının yenilenmesi ilk yapılacak işler arasındaydı.


Bugün yenilenmiş altyapısı ile Turkcell'den geri kalır yanı kalmayan vodafone reklamları ile Turkcell'i iyiden iyiye köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Son dönem vodafone reklamlarında Turkcell'in sahip olduğu zihniyet eleştirilerek yeniliklere kapalı ve dinamik olmayan bir Turkcell portresi çiziliyor. Ayrıca Turkcell'in varolan aboneleri koyun gibi gördüğü de açıkça vurgulanıyor.



Selim ile Tarife konsepti altında yayınlanan reklamların da başarılı ve bir o kadar eğlenceli olduğunu düşünüyorum, ayrıca hedef kitleyi tam 12'den vuruyor.

Bu tarz reklamların en başarılısı sanırım HABERTURK gazetesinin ilk reklamıdır. Bu reklamda varolan tüm rakipler oldukça yaratıcı bir metinle iğnelenip değişimin başladığını söyleniyordu.



Turkcell'in bir kaç senedir yürüttüğü reklam kampanyalarında öne çıkan selocan karakterinden vazgeçmesi gerektiğini düşünüyorum, zira insanlarda tiksindirici bir etki oluşturduğu ve itici gelmeye başladığına dair bir çok delil var. Hele son zamanlarda meraketmiyor musun? konsepti altında yayınlanan reklamlara hiç değinmek istemiyorum. Turkcell'in bir an önce vatan millet sakarya anlayışından ve de duygu sömürüsünden vazgeçmesi gerekiyor.

Bitirirken...


Ailemde benimkiyle birlikte dört Turkcell hattı var. Cep telefonu pillerimizin arkasında başka bir operatör de bulunmuyor. Fakat, kısa zaman içinde ailecek vodafone'a taşınırsak şaşırmam, zira beni tek tutan sebep numara taşınabilirliğinde bizi arayacak olan insanların mağdur konuma düşme ihtimalleri. Çünkü arama tonundan önce çalan ayırt edici ses tonu insanlar tarafından pek bilinmiyor.

Yaşasın vodafone! Yaşasın rekabet!

Yorumlar

  1. Vodafone'nun son reklamları güzel olmasına karşın Selim ile Tarife baya bi aşırılmıştı.

    http://www.bigumigu.com/haber.asp?hid=4640

    Aşırılma reklamlar hariç iyi ama şu en sonda çıkan kırmızı kutu gelince kafayı eğmeleri beni sinir ediyor.Bir yaparsın iki yaparsın ama neredeyse her reklamda var :)

    YanıtlaSil
  2. "asla" diye düşünüyorum Vodafone için..

    YanıtlaSil
  3. Turkcelliydim Vodaafone a geçtim mutluyum tavsiye ediyorum tek kötü yanı tonu bilenler aramıyor :D

    YanıtlaSil
  4. Habertürk reklam videosu "not available".
    Turkcell abone elden çıkmaya doğru adım atıyor. Mesela bizim arkadaş 9 ayın bitimine yaklaşana kadar kontor yüklemedi. Ve Turkcell hattın bloke olmasına yaklaştıkça 50'şer 70'şer kontor göndermeye başladı. Hediye adı altında ama 100 kontör yükleyene kadar kullanamayordu. Hattın bloke olmasına 3 gün kala 100 kontör yükledi ve Turkcell'in hediyeleriyle 600 kontörü olmuştu. Üstelik bu kontörleri bizlere 100 kontor=9TL'ye satmışyı.satmıştsatmıştı...

    YanıtlaSil
  5. @metude,
    HABERTURK videosu çalışıyor. Anlık bir sorun oluşmuş olmalı.

    Bir ara kardeşim de 3 aydan uzun süre kontör yüklememişti ve ona da benzer şekilde bir hafta boyunca kullanabileceği 500 kontör hediye etmişlerdi. Tabi bahsettiğin şekilde 100 kontör yükleme şartıyla.

    Arkadaşın da baya şanslıymış, çünkü aynı şeyi herkese yapmıyorlar.

    YanıtlaSil
  6. Turkcell'in sevildiği bir dönemi hatırlamıyorum nedense ama insanların Uzanların Telsim'ini bile severek aldıklarını hatırlıyorum. Turkcell bayinden elinde Turkcell'e çıkan birisine "Neden Turkcell?" dediğinizde verebileceği en iyi cevap "Herkeste var ve her yerde çekiyor." olacaktır. Ama bir Avea'lı eski adıyla "Öğretmen Hattı" için Avea alır. Ya da bir Vodafonelu "yurt dışıyla ucuza konuşmak" için alır. İşte fark buradadır. Biri zorunluluktan diğeri hizmetten dolayı seçimini yapıyor.

    YanıtlaSil
  7. Vodafone 'un gelmesi bence de Telsim 'in o ezik görüntüsünü silmeye başladı.Fakat ben yıllardır Turkcell kullanıyorum tabi ailem de.Vodafone kullanan yok sadece avea var 2 tane.Neyse Turkcell in reklamları bence de baydı.Yok çay bardağı yok ufak çocuklar yok merak etmiyor musun merak ne güzel şey vs.. Sanırım onlar da farkında bu durumun.

    YanıtlaSil
  8. Vodafone, özellikle 3G piyasasında çok uluslu bir şirket olduğunu vurgulamanın peşinde. Bunu yapmak için Şafak Sezer' e bile ihtiyaç duymuyorlar.

    Ama tabi tarife tanıtımlarında Selim ile Tarife var hep.

    YanıtlaSil
  9. Kontör almaya değişik bayilere gidince bilerek "Telsim kontör verir misiniz" diyorum ve karşıdaki görevli "artık Vodafone" diye düzeltiyor beni. (ince mesaj :)

    YanıtlaSil
  10. "Bugün yenilenmiş altyapısı ile Turkcell'den geri kalır yanı kalmayan vodafone reklamları ile Turkcell'i iyiden iyiye köşeye sıkıştırmaya çalışıyor."

    Bu konuya açıklık getirelim erhan. Alt yapıda gerçekten çok fark var. Belki tanıtımlarda, reklamlarda vodafone iyi olabilir ama alt yapı konusunda ve kaliteli hizmette turkcell'i geçeceğini sanmam. Az çok işin içinde olduğumdan biliyorum. Vodafon'un kullandığı cihazlarla turkcell'in kullandığı cihazlar arasında bile kalite farkı var. :)

    Yıllardır vodafone abonesi olmama ve hala kullanmama rağmen turkcell'in iletişim hizmeti tek diyorum. (:

    YanıtlaSil
  11. Aslında bu konu hakkında senle bir röportaj yapsak güzel olur ;)

    Ben senin gibi arka plana vakıf değilim ama etrafta Avea kadar şikayet edilmiyor vodafone. Yani Avea'nın iletişim kalitesizliği kadar ayyuka çıkmış değil vodafone'un ki.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder