"Bir Blog En fazla 2000 Etikete Sahip Olabilir" - Blogger Hata Mesajı (Güncellendi)

Bir blog en fazla 2000 etikete sahip olabilirBlogger kullanıcılarından bazıları yazılarını yayınladıkları aşamada "Bir blog en fazla 2000 etikete sahip olabilir" ya da "Bir yazı en fazla 10 etikete sahip olabilir" uyarısı alabilir. Şimdilik bu uyarının konulan kotadan mı yoksa hatadan mı kaynaklandığı bilinmiyor. Blogger forumuna yazılan bir başlığa henüz resmi bir ağızdan cevap da verilmedi.

Milyonlarca blogu barındıran bir servisin hata mesajları vermesini doğal bulmakla birlikte Blogger kullanıcılarının da hata mesajlarına alışık olduğunu düşünüyorum.

Bu konu ile ilgili bir bilgilendirme yapıldığı takdirde yazıyı güncelleyeceğim.
Güncelleme 2: Gelen tepkiler üzerine bir blogda farklı etiket kullanım limiti 5000'e, bir yazıdaki ise 20'ye çıkarıldı.

Güncelleme: Bir Google çalışanının yaptığı açıklamaya göre bu bir hata değil ve Blogger tarafından konulan bir limit. Buna göre, blogunuzda birbirinden farklı en fazla 2000 etiket oluşturabilirsiniz. Cümle kurar gibi etiketleme yapanların başı ağrıyacak gibi. Alınan bu kararın sebebi belirtilmese de Blogger kullanıcılarından gelen geri bildirime göre bu kararın değişebileceğini de belirteyim.

Yorumlar

  1. Blogger mutlaka bir düşünceye dayanarak buna sınır koymuştur. Yani 2000 etiket de az değil hani.

    YanıtlaSil
  2. Blogger hatalarına alışmak ne kelime bıkkınlık gelmeye başladı. Niye etiket özelliğini sınırlar anlamış değilim. İnşallah düzelir çünkü etiketler çok işime yarıyordu benim...

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten 2000 etiket kullananlara hata mesajı geliyorsa Blogger amca iyi sabretmiş zaten. Yok, hata mesajının kendisi hataysa o zaman Blogger kullanıcıları iyi sabrediyor derim.

    YanıtlaSil
  4. 2000 tane etiketi hangi blog yazarı kullanır ki zaten? (: Bence 2000 etiket zaten yeter de artar bile.

    YanıtlaSil
  5. bahsettiğiniz konu yazıya 200 karakterderden fazla etiket eklenemez uyarısı sanırım bir yazıya çok fazla etiket eklemeye çalıştığımda o uyarıyı veriyordu bende etiketleri azaltmak zorunda kalıyordum ama kayıtları düzenleden kaydı seçip istediğim etiketi ekleyebiliyorum tabi o yazıyı bir daha düzenlemeye kaltığımda tekrar kaydedeceğim zaman etiket uyarısını tekrar veriyor

    YanıtlaSil
  6. bu konuya bende blogumda değinmiştim bugün bir araştırma yapayım dedim burası çıktı karşıma 2000 ekiket hatası benim bir blogumda var ama 2000 ekiket yok blogda kullandıgım kelimelere göre hata veriyor.etiketleme de uzun kelime veya kısa kelimeden kaynaklanan bir problem değil blogger kaynaklı saçma bir hata bence çünkü etiketleme yaparken 2 etiket kullanıyorum birinde "ali geldi" yazıyorum hata veriyor."Ali eve dün geldi" gibi uzun bir etiketleme yaptıgım da bu hatayı almıyorum işin ilginç yanı da bu :) şu an için hata veren etiketleri kullanmıyorum sorun yok :)

    YanıtlaSil
  7. @tєкภ๏-๓คא,
    Yaıyı güncelledim ve bunun bir hata olmadığı söylendi. Gerçi senin açıklamlarından da hata olduğu görülüyor. İlginç.

    Bilgilendirme için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. bu hata değil güncellemeylede belirtmişşiniz.Bloggerde bayadır var 200 etiket neyine yetmez ki bir insanın :) Film izleme veya klipçiler çok etikete ihtiyaç duyar.Çok etikette aslında spama neden oluyor.Eğer illada ben 200 kelimeden fazla kullanıcam derseniz windows live writer ile bloglayın :) Wolkancanın etiketleri wlw ile yapılmıştır.Neyse uzatmayayım fazla :) hayırlı günler..

    YanıtlaSil
  9. bana özgü birşey mi anlamadım ki bugün tekrar deneme yaptım hata veren etiket sorun çıkarmadı aynı etiketi deneme amaçlı bir daha kullandım hata verdi :) Ben yinede gereksiz olan etiketleri kaldırıyorum yavas yavas...

    YanıtlaSil
  10. 200 YA DA 2000 ETİKET DEĞİL ARKADAŞLAR 200 HARF SINIRI VAR

    YanıtlaSil
  11. @sağlik,
    Nerden bu kanıya vardınız?

    YanıtlaSil
  12. Arkadaşlar bu sorun için hala bir çözüm bulunamadı mı?

    Bir film blogum var fakat şu durumda film ekleyemiyorum. Gereksiz etiketleri silin gibi şeyler okudum çeşitli sitelerden; fakat o da işe yaramadı. Blogumda olan etiketi kabul ediyor ama farklı bir etiketi kabul etmiyor. Oldukça saçma.. umarım bir çözümü bulunur...

    YanıtlaSil
  13. @srcnkrldg,
    Blogunuzda 2000'den fazla etiket var mı? Eğer varsa yeni bir etiket eklemenize izin vermemsi doğal. Ama bazı arkadaşlar 2000 sınırını aşmadıkları halde bu sorunu yaşıyormuş.

    YanıtlaSil
  14. Eminim vardır çünkü postlarda 200 harf sınırı hatası çıkana kadar yazıyordum. :) ama dediğim gibi 2000 etiket var ve bende gereksiz olanları siliyorum e ozaman benzersiz bir etiket eklediğimde kabul etmesi gerekmez mi ? neyse sanırım blogger yetkililerini beklemekten başka bir çare yok.

    Yineden gözüm kulağım burada olacak. :)

    YanıtlaSil
  15. Saçmalık ötesi bir durum! Yakında karşıma yazı sınırlaması gelirse hiç şaşmam! Şimdi mevcut etiketlerimi azaltacak mıyım? 2000miş! Bunu düzeltmeleri gerek belki 1000lerce yazım var! Acaba şu anda kaç etiketim var tek tek saymadan öğrenmenin bir yolu var mı?

    YanıtlaSil
  16. yok arkadaşım 200 harfle alakası yok ben ali yazıyom hata veriyor ali eve geldi yazıyom sorun yok :) hata veren etiketleri kullanmıyacaksınız. ama arada deneyin hata veren etiketleri de kabul ediyor :) zaten 2000 etiketi aşmıssanız normal olarak o hatayı veriyor.2000 etiketi aşmayıp o hatayı vermesi çok garip ...

    YanıtlaSil
  17. @BilgiBankan,
    Yazılarımızı düzenlediğimiz sayfada etiketetler listeleniyor. Ordaki etiketleri seçip kopyaladıktan sonra EXCEL'e atıp sayabilirsin ;)

    YanıtlaSil
  18. OOppsss ! Excel de baktım senin dediğin gibi 3100 küsür tane çıktı... inanmıyorum !! bende biçok etiketi sildiğim halde neden hala aynı sorunu yaşıyorum diyordum. :) demekki blogger yetkililerinin bu kuralı kaldırmasını beklemekten başka bir çare yok. okadar etiketi silmek...

    YanıtlaSil
  19. YoungMasterEkim 14, 2009

    Böyle bir saçmalık görmedim ben bunun bir çözümü yok mudur farklı bir şekilde etiketlendirme yapamaz mıyız şimdi şaka mı bu

    YanıtlaSil
  20. Blogger'da etiket kullanmak ne işe yarar ki! Dizi blogu yapanlar da etiket yazacağız diye boşa uğraşıyorlar.
    Etiketlerin yer aldığı dizini robots.txt ile engellemiş Blogger. Örnek için bakınız.
    Etiketlere yazdığınız kelimeler de Google'de çıkmıyor, çıksa bile üst sıralarda yer almıyor. Kelimeleri etikete yazmak yerine yazı içine dağıtmak daha mantıklı.
    Wordpress bloglarının da tag'lar ile arama motorlarında haksız olarak öne geçtiğini düşünüyorum. 2 satır yazı yazıyor, onlarca etiket koyuyor blogcu(!).

    YanıtlaSil
  21. @arabalari.net,
    Olayı çok güzel açıklamışsın. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Çok tag olan eski konulardan birini silin sorun düzeliyor ;)

    YanıtlaSil
  23. BeyaZZarF.Blogspot.Com olarak bir şey soracağım.son bir kaç yazımdan itibaren 2 etikette fazla etiketleme yapamıyorum.bunun sorunu bu yazıdaki açıklama mı ???

    YanıtlaSil
  24. @Admin,
    Emin değilim doğrusu. Çünkü bir yazı için 20 etiket sınırı var. Eğer sorun varsa orası ayrı.

    YanıtlaSil
  25. sorunu buldum sanırım.mesela dizikalite mi yazcam etikete ; dizikalite,Dizikalite bunlar aynı şey olddundan

    YanıtlaSil
  26. zaten etiketler indexlenmiyor o yüzden sorun teşkil edeceğini zannetmem

    YanıtlaSil
  27. MaFiAMaX etiketlerle ilgili bir sorum var cevap verirsen sevinirim
    bloggerda konu altlarındaki etiketlerin gösterilmesini kaldırınca (etiket gene girilecek ama gizlenmiş olacak) google'ın okumasında problem olur mu? gizlenen etiketler aramalarda görünür mü?

    YanıtlaSil
  28. @limoni,
    Sanırım HTML kodlarda değişiklik yaparak etiketlerin gösterilmesini engellediniz. Siz yazınıza etiket ekleseniz bile Google bunu göremeyecektir.

    YanıtlaSil
  29. İYİ GÜNLER BENİM DE TÜRKÇE YUNANCA ORTAK ŞARKILARI SUNDUĞUM BİR BLOGUM VAR VE BURADA YORUMLAR VE YORUMCULAR DİYE İKİ ETİKET BAŞLIĞIM VAR.YORUMCULARİÇİN BİR SIKINTI YAŞAMIYORUM ŞU ANDA ANCAK YORUM ETİKETLERİ 1000 DEN FAZLA BEN BUNLARIYAVAŞ YAVAŞ YAPILANDIRMAYA BAŞLADIM ANCAK YORUMLAR BAŞLIĞI ADI ALTINDA YAPILANDIRMA YAPARKEN ETİKET SAYISI 500 Ü GEÇTİKTEN SONRA YAPILANDIRMA ÇOK UZAMAYA VEYA HİÇ OLMAMAYA BAŞLADI SİZ BU SINIRIN 5000 OLDUĞUNU SÖYLÜYORSNUZN BENDE DE HER KAYITTA 2VEYA 3 ETİKET VAR BUNUN SINIRI DA 20 BU YAPILANDIRMA SORUNU NERREDEN KAYNAKLANIYOR. TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  30. @VAHDİ MUSTAFA SARI,
    Blogger için getirilen tüm sınırlamalara buradan ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  31. Kendi blogumda yaşadığım sorun karşısında sizlerinde bilgilendirmek istedim. Yeni düzenleme ile etkiket sınırı 5000 ' e çıkarılmıştır. 5000 etiketten sonra hata alır ve yeni etiket giremezsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bilgiye gazımı güncelleyerek yer vermiştim. Sanırım okurken fark etmediniz. Teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder