ORAS: Ortak Akıl Sistemi

ORAS (Ortak Akıl Sistemi), 2008 yılında Türkiye Bilişim Derneği (TBD)'nin düzenlediği Bilimkurgu Öykü Yarışması'na katılmak üzere Gürkan MOLLAOĞLU - DRT23 tarafından yazılan bir öyküdür.


ORAS: Ortak Akıl Sistemi
Yarışmanın üç konusundan biri olan "gelecekte yönetim" temasından yola çıkarak kurgulanan öykü yarışmada finale kalmaya hak kazandı; ancak jürinin seçtiği ilk üçe giremedi.

Beş sayfalık (yarışma kuralları gereği belli bir yazım uzunluğu var) bu muhteşem öyküyü burada sizlere sunmaktan gurur duyuyorum. Yazarın abisi olarak size ne kadar samimi gelirim bilemiyorum ama ben öyküyü soluksuz okudum ve çok keyif aldım.

ORAS hakkındaki giriş yazısına, öyküye ve öyküye ait resimlere ulaşmak için tıklayın.

Yorumlar

  1. Tanıtım için teşekkürler.Arada sırada ben de kısa hikayeler yazdığım için ilgi alanıma girdi..Ve çok beğendim.Sadece bana sanki devamı varmış da devamı sonraya saklanmış gibi geldi.Sonucun bağlandığını algılayamadım .Yazarın ( kardeşinizin) başarılarının devamını dilerim.Yazdığını belirttiği romanı okumak da keyifli olurdu sanırım:)

    YanıtlaSil
  2. Konu ile alâkalı olarak; Böyle bir yazının ilk 3'e girememesine çok üzüldüm.Ama kötünün iyiside var 103 öykünün içinden finale kalması büyük başarı doğrusu.

    Yazıdan alâkasız olarak ise; Siz ayrı mı yaşıyorsunuz kardeşinizle ? Valla bunu çok merak ettim.Drt23'ün kardeşin olduğunu ilk "Gezilesi Bloglar" kısmında gördüm pekte inanmadım ama bu yazıda da vurgulayınca kardeşin olduğunu anladım. Çok gizemli kardeşliğiniz varmış oda hiç çaktırmıyor tabii :)

    YanıtlaSil
  3. @Sishyphos,
    Ben de okuduğumda benzer hisse kapıldım. Kardeşim nedenini açıklamış size. Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sizin de öykülerinizi okumak isterim.

    @Enes İLHAN,
    Kardeşimi blog yazmaya ben bulaştırdım, kendisi hiç ilgilenmezken şimdi yerinde duramıyor. Bu arada inanır mısın Blogger hakkında benden nerdeyse hiç yardım istemedi şimdiye kadar :)) Cidden gizemli bir kardeşlik, tabi sanal alemde...

    Düşünceni paylaştığın için teşekkür ederim Enes.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder