Usta Asker Oldum

331. kısa dönem olarak 28'inci Mekanize Piyade (Barış Gücü) Tugay Komutanlığı bünyesindeki acemilik dönemimi bitirmiş bulunmaktayım. 08.01.2010 tarihinde yapılan yemin töreni ile artık tam anlamıyla asker olduk.


Acemilik Dönemi


  • 05:30 > Kalkış saati
  • 05:30 - 06:15 > Yatak toplama, traş ve giyinme
  • 06:15 - 07:30 > Yemekhaneye uygun adımda marş söyleyerek gitmek ve kahvaltı yapmak
  • 07:30 - 08:00 > 2.Tabur'a yürüyüp ictima düzeni alma (Bulunduğumuz kışlada acemi erlerin eğitiminden 2. Tabur sorumluydu)
  • 08:45 - 12:00 > Takımlara ayrılıp eğitim yapma
  • 12:15 - 13:30 > Yemekhaneye uygun adımda marş söyleyerek gitmek ve öğle yemeği yemek
  • 13:30 - 14:00 > Tekrar 2. Tabur'a çıkıp ictima düzeni alma
  • 14:30 - 17:00 > Takımlara ayrılıp eğitim yapma
  • 17:15 - 18:30 > Yemekhaneye uygun adımda marş söyleyerek gitmek ve akşam yemeği yemek

İşte bir ayın nerdeyse tamamı bu döngüyü yaşayarak geçti. Bir zamandan sonra otomatiğe bağlıyorsunuz; hatta gözlerini kapalı uygun adımda yürümeye başlıyorsunuz :)

Yemin Töreni ve Evci İzni


Son bir hafta boyunca akşam yemeğinden sonra da dahil olmak üzere yemin töreni provaları yaptık. En eğlenceli geçen zaman sanırım son haftaydı. Yemin töreni günü gelip çattığında ise sanki bayram sabahına uyanmış gibiydik. İnanır mısınız tıpkı o Türk filmlerindeki bayram sabahları gibiydi :) Kalabalık olduğumuz için (329. dönem hariç en fazla 150 kişi gelirmiş, bizden önceki dönem sözde rekor kırarak 320 kişi gelmişler. Ama biz öyle bir rekor kırdık ki tam 560 kişi geldik) 331. kısa dönem askerlerin yemin töreni iki gruba ayrılmıştı. İlk grup sabah 10:00'da benim de içinde bulunduğum ikinci grupsa 14:00'te yemin törenine katıldı. Yemin töreni bitiminde ailelerimiz ile birlikte olduğumuz o dakikaları anlatamam sizlere.

Bitirirken...


560 kişilik 331. kısa dönem askerler içinde baştan beri yeri belli olan 73 askerden biriydim. 4. Kolordu komutanlığı biz daha gelmeden seçimlerini yapmış ve bizleri bünyesine katmış. Son olarak bu bir hafta içinde yapılacak mülakatlarla Kolordu bünyesinde hizmet vereceğimiz bölük belirlenecek. Bizim dışımızda olan diğer askerlerin yerleri yemin töreninden bir gün önce belirlendi. Umarım becerilerime uygun bir bölükte hizmet veririm.

Sivil hayatın değeri askerde iken çok daha net anlaşılıyor. İleride buna dair notlarımı da aktarmak üzere... Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Hayırlı şafaklar...

    YanıtlaSil
  2. şimdiden hayırlı tezkereler dilerim. ortam güzel olduktan sonra gerisi önemli değil.

    YanıtlaSil
  3. Kendi acemilik günlerim geldi gözümün önüne. Ne eziyettir o. Usta birliğinde daha rahat edersiniz, endişeniz olmasın. Kısa dönem olması da avantajınız. Son olarak bir tavsiye, şafak saymayın. Hiç geçmez yoksa günler... Hayırlı tezkereler.

    YanıtlaSil
  4. @torbam.com, agurbuz, mit,
    Teşekkür ederim. Şafak sayma işini yapmıyorum ama her seferinde birisinden duyuyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Selam Asker!
    Sen değil ama senin yerine evde annem şafak sayıyor desem yeridir. Anne sevgisi böyle birşey işte...
    Hadi hayırlı tezkereler.

    YanıtlaSil
  6. Vay canım kardeşim. Emşn ol şimdi denk geldim artık ne blog okuyor nede takılacak zaman bulabiliyorum. İyice kaptırdım kendimi işlere. Sana hayırlı teskereler dilerim. Bana mail atsana askerlik yaptığın yerin adresini uygun olduğunda ;)

    YanıtlaSil
  7. hayırlı tezkereler asker.
    sayılı gün çabuk geçer.
    az kaldı az Allah sabır versin.
    unutma vatan sana emanet :)

    YanıtlaSil
  8. @film seyret,
    Bir sene oldu usta asker olalı :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder